woensdag 26 december 2007

LIGAPLOEG FAALT TEGEN COMPEED MOLLEM


... en 'kantinehouder' Geert betaalt de rekening ...

De wedstrijd is ondertussen al meer dan een week geleden gespeeld, maar er was niemand bereid om over deze match een verslagje te schrijven. Dus doe ik het maar. Nochtans leek het erop dat we ook deze wedstrijd gingen winnen. Maar het geluk dat we al meermaals kenden met de ligaploeg, liet ons deze keer in de steek.

Ondanks een 1-0 en 4-3 voorsprong, verloren we de match nog met 4-5.

Keerpunt was bij een 4-3 voorsprong de gele kaart van mezelf. Op 1 minuut tijd kon Mollem twee keer scoren. We stonden niet compleet (Johnny, Vits, ...) en we waren niet bij machte om het tij te doen keren.

Een ramp is dit verlies niet, vermijdbaar was het alleszins. Gelukkig verloor Celtic de topper tegen Niveau Nihil, zodat de achterstand beperkt blijft tot 1 punt op Celtic en 2 punten op Niveau Nihil. We blijven het deze ploegen moeilijk maken, en gaan zeker ook na Nieuwjaar proberen om onze titel te verlengen. En in de onderlinge duels zal SDI er zeker staan.

zondag 23 december 2007

A-PLOEG HAALT UIT IN LEBBEKE

zelfs zonder kapitein vits....

Na de recente vier op vier tegen Peterbos Molenbeek en Vitesse Woluwe, stond er nu de derby op het programma tegen buur Moratex Lebbeke. Vorig jaar speelde Lebbeke nog mee voor de titel, maar blijkbaar kampen zij met nog grotere problemen dan wij, want ze werden werkelijk weggespeeld door SDI: 2-11!

Weer heel wat afwezigen voor deze match: slechts zes spelers waren aanwezig. In laatste instantie moesten we het ook stellen zonder kapitein Vits, die laat ons zeggen wat 'vermoeid' was. Het is hem voor één keer vergeven, want we hadden hem voor deze match niet echt nodig.

De eerste minuten lieten niet vermoeden dat het een "walk-over" ging worden. Moratex nam het initiatief, maar SDI verdedigde goed en wachtte haar moment af. En dat kwam er vrij snel. In een mum van tijd liepen we uit. Lebbeke werd overrompeld door de SDI-machine. Vooral Kevin De Sa Faria was goed bij schot. Aan de rust was het al 0-7. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dat moment toch eens goed naar het scorebord gekeken heb.

De tweede helft was van mindere makelij, maar dat was logisch gezien de tussenstand. Toch wonnen we die ook met 2-4, wat resulteerde in de eindscore: 2-11. Een uitslag die je niet gauw tegenkomt in derde nationale. Toegegeven, Lebbeke was uitermate zwak, maar SDI speelde sterk en mèt vertrouwen.

Doelpuntenmakers: safi (7), geert (3) en boeki (1)

We staan nu 5e met 16 punten uit 13 wedstrijden. De achterstand op leider Londerzeel bedraagt amper... 2 punten. Niet dat we nu al gaan dromen van de titel, maar het is toch leuker vooraan in het klassement te kijken dan achteraan. Van match tot match, om te beginnen vrijdag voor ons kusttripje: naar Oostende, aftrap om 21u. Samenkomst: om 19u in ons lokaal, den tuus.

Geert.

maandag 17 december 2007

FRE VERDOODT IS "ALIVE AND KICKING"

http://www.youtube.com/watch?v=iIRHZ2lFeIA

fréken zorgt met zuivere hattrick voor winst tegen pinanti...

Met de 6-8 overwinning op Pinanti is Pinanti heeft SDI Liga een uitstekende zaak gedaan. Er waren heel wat afwezigen en zelfs geen keeper. Ondanks het unanieme akkoord van de twee ploegen om de wedstrijd uit te stellen, werd dit niet toegestaan door het bestuur van de ZLAZ. Het feit dat sommige bestuurders zelf meespelen voor de titel zal hier zeker niet vreemd aan zijn. Enfin, we lieten het niet aan ons hart komen, en toch kregen we 8 gemotiveerde spelers aan de aftrap: dirk (de gelegenheidsdoelman), fré, geert, viaene, tim, bjorn, michiel en vits.

Erg opmerkelijk: er stonden 3 Breynaerten op het veld. "Onzen" Michiel stond tegenover zijn 2 broers Simon en Bert. Reden genoeg voor vader Breynaert om de wedstrijd bij te wonen. Voor wie hij supporterde, laten we in het midden....


In ieder geval startte Michiel erg sterk en zorgde hij met een goal en een assist voor een 0-2 voorsprong. Pinanti had maar 5 spelers, maar met klasbak Bert wel een hele goeie. De ex-sdi speler bewees zaterdag waarvoor SDI A hem maar al te graag had: zijn klasse. Jammer genoeg kon den beire dit niet wekelijks opbrengen. Hij maakte het ons de ganse wedstrijd knap lastig maar de ervaring van SDI haalde het uiteindelijk. Toen het 1-4 stond leek de wedstrijd gespeeld, maar Pinanti plooide niet, en vocht terug. Maar dat het uiteindelijk 6-5 voorkwam, had SDI volledig aan zichzelf te danken.

Maar dan vond fré verdoodt het welletjes. De snelle verdediger die wekenlang out was met blessures, maakte een knappe comeback. Met 3 prachtgoals zette hij de scheve situatie recht en bezorgde SDI toch nog de volle buit. Hiermede blijven we op 1 punt van leider celtic, tesamen met niveau nihil.

Vanavond (maandag) staan die 2 concurrenten tov elkaar. Wijzelf spelen thuis tegen Compeed Mollem. Kunnen we profiteren van het puntenverlies van één van deze ploegen? Antwoord straks om 21u in de sporthal van Asse.

Geert.

zaterdag 15 december 2007

A-ploeg wint nu ook in Woluwe


Vits & Safi opnieuw goed bij schot....

De A-ploeg is bezig aan een uitstekend seizoen. Ondanks het stoppen van Kevin Rampelbergh en Fred Van Den Broeck, de zware blessure van topschutter Rudy Van Belle en nog andere afwezigheden, staat de A-ploeg op een mooie zesde plaats in derde nationale A. We staan op amper vier punten van leider Londerzeel, en dit met nog een wedstrijd te goed.

Gisteren werd de eerste van vier opeenvolgende verplaatsingen aangevat. Vitesse Woluwe was de gastheer van dienst. 7 spelers waren van de partij: Yves, Jurgen, Boeki, Geert, Vitsken, Safi en debutant Tom Deleuze.

De partij werd uitstekend begonnen door SDI. Het eerste kwartier stond er maar één ploeg op het veld. Woluwe kwam er niet aan te pas, ondanks de kleine zaal en de veel te harde bal.


De 0-2 voorsprong was dan ook oververdiend. Safi toonde zich opnieuw als spits, een plaats die hij beter en beter begint te spelen. SDI controleerde en kreeg kans na kans. Maar de plaatselijke doelman en een gebrek aan afwerking zorgden ervoor dat het bij 0-2 bleef. Woluwe profiteerde van een gebrek aan concentratie bij ons, en voor we het wisten stond het 2-2. Onze eigen fout.

Na de rust werd er besloten door coach Jacques van pressing te spelen. Nog voor we dit eigenlijk op een goede manier deden stond het 3-2. Het leek erop dat SDI hier de wedstrijd ging verspelen. Niets was minder waar. SDI drukte met man en macht maar bleef de kansen missen. Yves begon er zijn geduld bij te verliezen bij zoveel gemiste kansen. Toch kon dit niet blijven duren. Kapitein Vits nam het initiatief en zorgde samen met Safi voor de terugkeer. Ook al was het de verdienste van gans de ploeg. Nog twee keer Safi en drie keer Vits zorgden uiteindelijk nog voor een ruime 4-7 winst. Een terechte overwinning die ons stilaan bij de kop van het klassement brengt. Alles staat kort bij elkaar. Hopelijk kunnen we de volgende drie verplaatsingen ook tot een goed einde brengen (Lebbeke, Oostende en Hove).

We onthouden vooral een sterk collectief, een groep die sterk aan elkaar hangt, een gemotiveerde coach, Lainkes en Viaene weer trouw op post, en een sterke week van debutant Tom Deleuze.

Volgende week de derby op Lebbeke, om 22u. Supporters op post?

woensdag 12 december 2007

Blessuregolf teistert SDI


Nu ook simon kuijken out met enkelblessure

Het aantal geblesseerde spelers neemt toe bij sdi: na milan d'hoe (knie), jens dragon (enkel), maarten van avermaet (enkel), gerry hannaert (vinger), pat van stichel (rug), bart peeters (knie), stijn van hoecke (knie) en rudy van belle (knie) wordt nu ook c-speler simon kuijken aan dit lijstje toegevoegd; hij kwetste zich maandag tijdens de c-wedstrijd aan zijn rechterenkel.

We wensen hem een spoedig herstel toe, net als alle anderen!

B-PLOEG PAKT ZES OP ZES


Coach Werner leidt ploeg naar drie opeenvolgende zeges...

De B-ploeg heeft een uitstekende reeks neergezet in eerst provinciale. Na de teleurstellende prestatie bij leider Beigem (8-2 verlies) werd er drie keer op rij gewonnen:

8-1 (thuis tegen ifi merchtem)
2-7 (uit bij zvk londerzeel)
12-5 (thuis tegen kronkel huldenberg)


Een prachtige prestatie van de mannen van coach werner van der vurst. Met 27 doelpunten in drie wedstrijden werd er ook bijzonder vlot gescoord. De B-ploeg heeft al twee jaar op rij de beste aanval in eerste provinciale. Ook dit jaar zal dit zeker mogelijk zijn.

Afgelopen maandag stond dus de topper tegen het tweede geklasseerde Kronkel Huldenberg op het programma. Deze ploeg speelde de week voordien nog 4-4 gelijk tegen de authoritaire leider Ribbels Beigem. We waren dus gewaarschuwd.

Ondanks de zware blessurelast (jens dragon, milan d'hoe, gerry hannaert, maarten van avermaet) en de afwezige kurt stallaert, werden er toch 8 spelers gevonden voor deze wedstrijd:
trulli, dirk, steve, cé, johnny, vits, tom en debutant koen ringoot. Werner was trouw op post als coach en ondergetekende verving joeri als dlg. We waren er klaar voor.

SDI nam initiatief van in het begin, maar liep wel meteen op een counter (0-1). Dit duurde echter niet lang, want het was duidelijk dat de jongens er zin in hadden. Johnny was in zijn dagje, vits bracht zoals altijd een meerwaarde en de 'anciens' dirk en steve speelden als jonge veulens. Ook cedric was vol initiatief en koen ringoot bewees onmiddellijk zijn waarde. Een echte aanwinst die we hopelijk nog veel gaan zien spelen. Die andere aanwinst, tom de leuze, speelde zijn beste match van het seizoen. Vergeten we nog iemand? Oja trulli...Wat moeten we daarover zeggen? Hij stond zoals gewoonlijk meer op het veld als in zijn goal, had er ook ééntje zuiver op zijn geweten, maar scoorde wel terug 2x. Een feilloos omgezette penalty en een 'raket' in de winkelhaak. Toegegeven, de knapste van de avond. En het was weer ambiance in de kleedkamer met hem...

De sfeer zat er goed in en we kenden geen enkel probleem met het teleurstellende Huldenberg. Het is duidelijk dat we met deze groep ambities mogen hebben. Zeker als ook onze gekwetsten gaan terugkeren. Volgende wedstrijd is ook een moeilijke: op vrijdag 21 december naar de nummer 3: dogs utd drogenbos.

Geert.

dinsdag 11 december 2007

Voor de c-ploeg is 't al gelijk...

Hoe pijnlijk is het dat je een zo goed als gewonnen match in de laatste minuten uit handen moet geven?

Volgens mij is het dezelfde emotie als wanneer dat je de match in de laatste minuut toch nog in je voordeel doet kantelen, maar dan omgekeerd.

En ja, ik kan het weten want op amper drie dagen tijd kreeg ik te maken met beide voetbalfenomenen. Vrijdag liet de c-ploeg zich namelijk een zekere overwinning, 4-2 voor op enkele tellen van het einde, ontglippen door nog twee domme doelpunten te incasseren. Namen noemen doe ik niet, nee ook David en Michiel zal je mij niet horen vernoemen als eventuele boosdoeners, tot dat soort stemmingmakerij zal de voorzitter zich niet verlagen, nee bedankt.

Gisteren was het weer prijs, maar dan omgekeerd. Tegen D'Alsembergskes haalden we in extremis een 3-1 achterstand op. Ik zou kunnen zeggen dat Yves VDB, Michiel en Björn zorgden voor de doelpunten, maar je kent m'n standpunt wat namen noemen betreft. Nee, ik probeer mijn artikels graag zo neutraal mogelijk te houden, vooral omdat ik zelf de laatste weken op een hoog niveau sta te spelen en het nogal hautain zou overkomen mocht ik mijn eigen zelve hier zitten te bestoefen.

Nee, eerder laat ik de lezer graag ruimte om de wedstrijd zelf te beleven, met z'n eigen vedetten. Of toffer nog, ik zou een omschrijving kunnen geven van een bepaalde speler en de lezer laten gokken. Lang leve het interactieve artikel... misschien iets voor mijn volgend verslag. Alvast een voorsmaakje: tijdens de wedstrijd van gisteren blesseerde een niet nader genoemde ballerina van Aziatische oorsprong zich aan de enkel.

Ik kijk al uit naar mijn volgend verslag.

maandag 10 december 2007

SDI A – Peterbos MOLENBEEK: 5 – 4


Het betrof hier een hard bevochten overwinning van het A team; ‘hard bevochten’ in de positieve zin van het woord, want de tegenstander was van een uitermate hoog sportiviteitgehalte!

Zij kregen in de loop van de 2° helft wel een gele kaart voor een fout op de doorgebroken Vits; maar de zondaar, hun kapitein, had hier zeker geen intentie toe en verontschuldigde zich uitgebreid. Meer zelfs, we kunnen hier spreken van een kering in de match: de vervanger van de kapitein, die zelf nog geen minuut van het veld was gegaan, was van een zeer matig niveau en had verschillende fouten nodig en kon geen enkele offensieve druk brengen.

Resultaat: SDI nam de match volledig in handen en na eerst nog enkele kansen gemist te hebben werden de uitgespeelde kansen dan toch verzilverd.

Gelukkig maar, want Peterbos had offensief ook wel wat te bieden en dan bedoel ik niet alleen het betere zolenwerk en hoogstaand technisch vernuft, maar zeker ook veel efficiëntie (n° 5… amai): de ballen gingen immers vlotjes via de winkelhaak binnen… en uit verschillende hoeken en tweevoetig.

De onzen lieten zich echter, na een aarzelend matchbegin, niet ontmoedigen en bleven aandringen. De grootste rol hierbij werd opgeëist door good-old Geert L.! Via persoonlijke acties, goals en assists slaagde hij er in het tij te laten keren. Die ene defensieve onachtzaamheid vergeven we hem dan ook met gemak.

De talrijke toeschouwers hebben een degelijke en spektakelrijke vertoning te zien gekregen: mooie goals, spanning tot het laatst, sportiviteit en bovenop nog eens 2 punten voor de thuisploeg: meer moet dat niet zijn…

Werner

Eindelijk een 4 op 4 voor B-ploeg


7/12/07 verplaatsing naar Londerzeel voor B’s, gezien mijn voortvluchtigheid een kort verslag...

Door het onregelmatige seizoen mogen we toch wel stellen dat de B-ploeg tot dusver ook zeer onregelmatig speelde.


Na de overwinning tegen Merchtem vorige maandag 8-2, gingen we voor een 4 op 4.

Wie trommelde Werner hier voor op:
Cap Dirk, Trullie (Winnitoe), Fraituurken, Nonkel John, De Leuzen, mezelf en jawel Vasseurken J

Het moet gezegd, het werd een vrij eenvoudige zege ondanks dat het vrij lang 1-0 bleef…

Doelpunten: Fraiture (2), Vasseurken, Steve (4)

Goh, dient er nog meer verteld te worden, nee…. We speelden niet echt denderend, maar het was uiteindelijk ook niet nodig….. Misschien nog dit, waarom draagt Trulli een keeperstrui?????

Deze avond zal het wat anders worden met de komst van nr 2!

We zien wel, we gaan alleszins voor 6 op 6.

Steve.

vrijdag 7 december 2007

Kangoeroes-SDI D


Verslagen schrijven is geen hobby van mij, integendeel.
Dit is voor mij echter de enige manier om vrijgesteld te worden van kaarten-en taartenverkoop, helpen op het eetfestijn, ik krijg gratis een nieuwe trui van SDI en ik mag ook af en toe meespelen.

Ondanks deze mooie extralegale voordelen heb ik het zeker moeilijk mee wanneer Geert vraagt om een verslag te schrijven over een slechte wedstrijd.

Maandagavond in Zellik speelden we een een soort topper tegen de Kangoeroes.


Geen echte topper aangezien de Kangoeroes dit jaar niet in de top meedraaien maar ongeacht de vegetarische aard van het beest lusten ze sdi rauw. Heeft het met het bestuur te maken? Revenche op de titel van vorig jaar? Maakt eigenlijk niet uit ... iedereen wil tegen de arrogante spelers van sdi winnen.

Er stond een heel jonge ploeg aan de aftrap aan de kant van de Kangoeroes, aan de kant van SDI blijkt de gemiddelde leeftijd ongeveer 30 jaar te zijn. Het jonge geweld tegen onze ervaring.
Halverwege de eerste helft hadden we een kleine voorsprong van twee goals. Yves VDB moest af en toe een aanval afstoppen, stampen krijgen en een penalty stoppen maar het viel al bij al nog goed mee. Bij de rust stond het 2-4, al bij al een goede uitgangspostie en na de eerste speelhelft slaagden we er zelf in om deze voorsprong nog te vergroten tot 2-6.

Bal rondtikken, controleren ... wedstrijd gespeeld. Niets is minder waar. Wat we al die jaren geleerd hebben waren we blijkbaar vergeten. De slechte passen stapelden zich op, slecht positiespel, gaten in de verdediging en vergeten afwerken voor doel ... een mooie cocktail die we al eerder dit jaar gedronken hebben.(misschien hebben we teveel ervaring :-)
"Erop en erover" dachten de Kangoeroes net voor het einde van de wedstrijd, het stond toen 6-7! Gelukkig hebben we het zover niet laten komen maar uiteindelijk werd het toch 7-8 voor de bezoekers.

Wat hebben we geleerd:

- Zellik is geen leuke zaal!
- De zullen pas-teleur-gesteld zijn als de ref op pensioen zal gaan.
- We sjotten niet voor het plezier.
- Na de wedstrijd is alles vergeten.
- Yves is in bloedvorm maar zou moeten stoppen met zijn "schwalbes" in zijn eigen strafschopgebied
(http://nl.wikipedia.org/wiki/Schwalbe_(voetbal)

woensdag 5 december 2007

A-ploeg verliest niet...


Al gaat dit enkel op voor wat de weg betreft...

Mooie nieuwe sporthall 'in the middle of nowhere' na onze verste verplaatsing. 2 zeer sterke keeperprestaties, waarbij die van onze Yves zelfs nog hoger dient ingeschat.

Meteen 0 - 1 voor en beter in het spel. Daarna extra speler bij voor de thuisploeg, nen echte goeien ... Verschillende (Franstalige) arbiterfouten in beide richtingen. Daarna tegengoal na huizenhoge fout op Vits.

Carton met geel van het veld; nog 6 spelers die zich weerden als duivels in wijwatervaten. Verschillende keren tegen paal & lat. Bij rust: 2 - 2 en meer dan verdiend, want we speelden goed. Daarna was het een dubbeltje op zijn kant. Arbiter begon een (negatieve) doorslaggevende rol te spelen. Er kwam wat wrevel en waarschijnlijk ook minder concentratie en vrij snel keken we tegen een paar doelpunten achterstand aan. Nog 2 keer bijna teruggekomen, maar in de laatste minuten nog (te veel) tegengoals geslikt. Zeer dapper en eervol verweer. Meer zelfs: indien het ons een (klein) beetje meer meezit, dan ... winnen we gewoonweg deze match. Spijtig.

Werner.

Blogarchief