maandag 21 januari 2008

HOBOKEN ZWARTE BEEST VOOR SDI

A-ploeg verliest 4-5 (ondanks 3-0 voorsprong)...

In de heenronde werd er met 5-1 verloren in Hoboken, eigenlijk maakten we ginder geen schijn van kans. Het was één van onze mindere matchen. Maar eigenlijk ligt die ploeg ons totaal niet. Waarom niet? Omdat zij een betere ploeg hebben? Zeker niet. Dit is de enige troost die we hadden na de wedstrijd. We hebben de match verloren omdat dit onze eigen grote dikke fout was.

Aan de rust stonden we 2-0 voor. Hoboken kon op geen enkel vlak wedijveren met ons. Onder aanvoering van uitblinker Cedric Del Corral speelde we de Antwerpenaren volledig weg. Rudy Van Belle, die zijn wederoptreden maakte na een half jaar afwezigheid (kniekwetsuur), scoorde meteen op een schitterende manier. En Cé scoorde de tweede goal. Doelman Yves was attent, maar moest niet veel werk verrichten. Aan de rust werd er gewaarschuwd dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Dit leek effect te hebben, want we kamen ook 3-0 voor (alweer via Cé). De wedstrijd kreeg dan een cruciale wending. Cé werd gelanceerd en werd getorpedeerd door de kapitein van Hoboken. Hun beste speler, maar normaal moest hij op deze fase absoluut geel krijgen. Cé was immers op doel af. De scheids trok onbegrijpelijk een blauwe kaart, maar geen geel. Een belachelijke beslissing. Temeer omdat deze speler nadien nog twee keer scoorde!

Waarom we toen de wedstrijd uit handen gegeven hebben, weet eigenlijk niemand. We waren doodbeschaamd, want op vijf minuten tijd kregen we vier doelpunten tegen. Toen het 3-5 werd was de match gedaan. Desondanks een late goal van Kevin: eindscore: 4-5.

Iedereen was erg ontgoocheld, ik wellicht het zwaarste van allemaal. We moeten lessen trekken uit dit voorval, iedereen! Het enige positieve was onze eerste helft (de beste van het seizoen wellicht) en de prestaties van onze youngsters Cé en Safi. De toekomst is aan hen!
Volgende week trekken we naar Waasmunster. Na onze twee nederlagen (Hove en Hoboken) moeten we absoluut punten pakken. Laat ons hopen dat we ons niveau van de 1e helft kunnen doortrekken naar het einde toe. Afspraak vrijdag om 21u30 in Waasmunster.