dinsdag 25 maart 2008

BRUTE PECH VOOR DIRK JANSSENS

B-ploeg pakt miraculeus punt op Huldenberg...

Onze B-ploeg is aan een goede serie bezig. Na de opdoffer tegen Opwijk (0-5) werd er nu vier op zes gehaald: 4-4 tegen Etterbeek, 7-4 winst tegen Ternat en afgelopen vrijdag 7-7 op Huldenberg. En dat laatste gelijkspel mag je op zijn minst "miraculeus" noemen...

7 spelers waren voorzien voor deze lastige verplaatsting: Yves Vdb, Dirk, Steve, Maarten, Johnny, Jens en Vits. Werner ging mee als coach. Op zich een zéér goede ploeg, en ik had er vertrouwen in dat ze daar de twee punten gingen halen. Ik bleef dan ook thuis, maar nog voor de match begon kreeg ik reeds telefoon. Mijn broer Johnny had in al zijn haast zijn portefeuille vergeten: dus geen identiteitskaart. Bijgevolg mocht hij niet spelen. Een aderlating. Dan was er Maarten die al na 1 minuut geblesseerd werd vervangen. Ook Steve sukkelde met een kleine blessure en als klap op de vuurpijl was er de jammerlijke blessure van kapitein Dirk Janssens. Een scheurtje achteraan de bil zal hem van de velden houden, want met nog anderhalve maand te spelen is de kans klein dat Dirk nog op het veld zal te zien zijn. Een serieuze handicap voor SDI: B-ploeg, ligaploeg en basisspeler van de bekerploeg. Héél jammer!

Over de wedstrijd kan ik niet veel zeggen, vermits ik er niet was, maar ik werd wel regelmatig op de hoogte gehouden door Lies, onze trouwste supporter. Maar het feit is dat het 7-7 gelijkspel een echte voltreffer was. Vits, Yves en Jens waren de enige drie fitte spelers, maar Steve en Maarten beten door. Een prachtig punt...

Momenteel staan we op een gedeelde zesde plaats met 26 punten uit 21 wedstrijden. Er zijn nog 5 matchen: Ribbels Beigem, Zvk Londerzeel en Drogenbos (thuis), Ifi Merchtem en Oetingen uit. We gaan proberen sterk te eindigen en een top 5 notering te bemachtigen, onze jaarlijkse doelstelling in de hoogste provinciale reeks van Brabant. Volgende match is nu maandag in Asse om 21u tegen Ribbels Beigem. Een topmatch want Beigem is in volle titelrace...

zaterdag 22 maart 2008

SDI LIGA TELT NIVEAU NIHIL UIT

uitstekend SDI gaat resoluut voor titel

Titelverdediger SDI doet volop mee voor het verlengen van haar titel in de zaalvoetballiga in Asse-Zellik. Vorig jaar liep het vrij vlot, dit jaar hadden we er eerlijk gezegd niet op gehoopt. Met nog 7 matchen te spelen heeft SDI alles in eigen handen...

Vorige maandag stond de topper tegen Niveau Nihil op het programma. Een 'speciale' match, omdat maar liefst 6 mensen van deze sympathieke ploeg volgend jaar SDI komen versterken: Bram De Smedt en Mich Van Nuffel komen naar de A-ploeg; Joeri Van Antenhoven, Ben Werniers, Steven Van Es en Edwin Nevens gaan onze B-ploeg versterken. Redelijk speciaal dus, maar dit seizoen zijn we nog mekaars concurrenten. Dat zal ook volgend jaar nog zo zijn, want Niveau Nihil blijft in de ZLAZ actief.

De wedstrijd werd gespeeld om 22u, nogal laat, toch waren er redelijk wat supporters. Zij zagen beide ploegen uitstekend aan de wedstrijd beginnen. Niveau Nihil was niet compleet, want Bram is gekwetst. Een aderlating voor hen. Wij stonden op mezelf na compleet. Aan de rust stonden we 1-2 voor. Het kon meer geweest zijn, maar pech en een goede doelman hielden het bij die beperkte voorsprong.

Na de rust stond er geen maat meer op een wervelend SDI. De ene goal volgde op de andere, een plezier om naar te kijken. De 2-9 overwinning was ietwat overdreven, want Niveau Nihil is echt wel een goede ploeg. Anders zouden er ook geen 6 mensen naar SDI komen...
Maar in de topmatchen staat SDI er dikwijls en veel. Binnen twee weken staat de absolute clash op het programma. Op maandag 7 april spelen we tegen Celtic Asse, onze enige concurrent. Bij winst staan we op de eerste plaats met een punt voor op Celtic. Nadien volgen nog 6 moeilijke matchen: Manboys, Atletico, Pinanti, Kangeroes, Compeed Mollem en La Famila. Tot de 7e april (21u Asse)...

zaterdag 15 maart 2008

12 op 14: Ook Oostende puntenloos naar huis

Speelt SDI nog mee in titeldebat???

Gisteren was er de enige match in de maand maart voor onze A-ploeg. Op Cedric (gekwetst) na, was de typeploeg van SDI A aanwezig: Yves, Boeki, Jurgen, Vits, Safi, Rudy en Johnny.
Na de slechte start van de terugronde (nipte nederlagen tegen Hove en Hoboken) werd er nu 12 op 14 behaald. 7 wedstrijden intussen zonder nederlaag. Gelijke spelen in Waasmunster en Londerzeel, en 5 overwinningen (in Boom en thuis tegen leider Leest, Mazenzele, Lebbeke en Oostende). Uitstekende cijfers die ons vooraan in het klassement hebben genesteld: op een 2e plaats op 3 punten van leider Leest.

Gisteren werd er met 8-4 gewonnen van Opex Oostende. Maar de wedstrijd verliep niet vlekkeloos voor ons. Onze eerste helft was rampzalig slecht: gemiste kansen, uit positie lopen, gebrekkige inzet, slechte pressing, noem maar op. De 1-2 achterstand was dan ook niet onlogisch. De 2e helft begon beter en we kregen enkele mooie kansen maar op de gelijkmaker was het wachten tot Johnny een geweldige actie enig mooi afwerkte. De 2-2 stond op het bord. In dezelfde fase kreeg Johnny verrassend geel. De scheids die overigens geen slechte match floot, wou zich blijkbaar laten opmerken. Maar wie dacht dat dit SDI ging verlammen, kwam bedrogen uit. De overige spelers staken een tandje bij en een knappe 8-4 zege werd behaald. Enkele knappe doelpunten overigens van Jurgen en Rudy.

Met deze zege komen we opnieuw op een 2e plaats. We staan nu op 3 punten van leider Leest. Met nog 5 matchen voor de boeg is alles nog mogelijk, maar we hebben het niet in eigen handen. Maar dat was ook helemaal niet onze ambitie. We bekijken het match per match en we zien wel waar we uitkomen. Volgende match is pas over drie weken (vrijdag 4 april), dan trekken we naar Woppets Woluwe die net achter ons staan met één puntje achterstand maar ook 1 match minder gespeeld. Een topmatch dus...

woensdag 12 maart 2008

SDI LIGA KLAAR VOOR CLASH

Maandag wacht Niveau Nihil, nadien Celtic...

Na de makkelijke zege tegen Van Middelem volgde er opnieuw een haalbare opdracht: uit bij Olympic Zellik. Maar vermits de zaal in Zellik ons absoluut niet ligt, is het altijd oppassen voor SDI. Onze vrees was niet gegrond. We liepen goal na goal uit, aan de rust stond het reeds 0-7.
Toch chapeau voor Olympic dat de moed niet liet zakken, het sportief hielden en zowaar drie keer scoorden in de tweede helft. De eindstand (3-12) was logisch, verdiend, maar normaal. Met Vits, Johnny, Dirk, Yves (ondanks ziek), Bas, Tim, Viaene en Michiel stonden we sterk.
Opmerkelijk ook: gedurende de hele wedstrijd was er geen enkele 'twijfelachtige' ingreep van scheidsrechter Passeleur. Hij liep zelfs de hele wedstrijd lachend te fluiten. Hopelijk doet hij dit ook in de 'moeilijkere' wedstrijden.

Nog 8 wedstrijden zijn er nog te spelen in de Ligacompetitie, we staan voor de weken van de waarheid. De volgende 2 matchen zijn immers tegen de nummers 3 en 1: maandag trekken we naar Niveau Nihil, de absolute topper op Celtic wordt gespeeld op maandag 7 april om 21u in Asse. Twee keer winst en we hebben ons lot in eigen handen. Makkelijker gezegd als gedaan natuurlijk, maar we gaan ervoor. Afspraak maandag in Asse om 22u voor de 'clash' met Niveau Nihil.

G.

woensdag 5 maart 2008

SDI LIGA STERK OP DREEF

makkelijke maar oververdiende zege tegen Van Middelem...

Vorige maandag gingen de laatste tien wedstrijden van de ligacompetitie in Asse van start. Met 1 puntje achterstand op Celtic Asse belooft het bijzonder spannend te worden. De tegenstander van dienst, Van Middelem, kon niet veel tegenstand bieden en het werd dan ook 10-2. En dan werden er nog een pak kansen gemist.

Enkele jongens die in 2008 amper of niet gespeeld hebben, waren van de partij: Kurt Stallaert en Fré Verdoodt. De andere 5 spelers waren Yves, Dirk, Vits, Bassie en Michiel. We knamen snel
3-0 voor en de wedstrijd was dan al gespeeld. Aanvoerder Dirk Janssens speelde een sterke partij en trof als laatste man liefst 3x raak, waaronder een buffelstoot met het hoofd door de benen van de doelman. Straf! Ook Kurt Stallaert trof twee keer raak, maar kon er eigenlijk zes of zeven gemaakt hebben. Fré was ook goed voor twee goals. Vits en Michiel hielden het bij één, de tiende goal weet ik al niet meer. Ik geef ze met plezier aan Bassie die niet tot scoren kwam, maar blijk gaf van een uitstekende inzet. En Yves, ja die had niet veel werk, en dat kwam zijn concentratie niet ten goede...

Makkelijke zege dus, en die mogen er gerust ook zijn, tussen al die toppers door. Onze volgende match is maandag op Olympic Zellik. Nadien volgen de twee absolute toppers: Niveau Nihil en Celtic Boys Asse. Dan zullen we meteen weten of we in aanmerking komen voor het verlengen van onze titel. Niveau Nihil geraakte maandag ook niet verder dan een 7-7 gelijkspel tegen Compeed Mollem, waardoor zij nu 3 punten achterstand hebben op SDI.

Nog 9 matchen, er kan dus nog vanalles gebeuren, maar dat geldt eigenlijk in alle competities waar SDI aan deelneemt. Vrijdag is er geen zaalvoetbal (een wonder eigenlijk met vier ploegen), maandag spelen dan de B-ploeg en de Ligaploeg.

G.

zaterdag 1 maart 2008

A PLOEG SPEELT MEE VOOR DE TITEL


na makkelijke winst tegen Lebbeke op de 2e plaats...

Niemand kan het eigenlijk geloven, maar de 1e ploeg van SDI speelt zowaar voor de hoofdprijs in derde nationale. Het zal allemaal een beetje moeten meezitten, maar het feit dat we bij de kandidaten horen, is al een verrassing van formaat.

7 spelers waren uiteindelijk paraat voor de thuiswedstrijd tegen Moratex Lebbeke: Yves, Jurgen, Boeki, Vits, Johnny, Rudy en Safi. Cé moet in laatste instantie geblesseerd afhaken. Lebbeke draait dit seizoen minder, de heenmatch was ook al een SDI demonstratie: 2-11. Toch was ik niet helemaal gerust in de afloop van deze wedstrijd, maar mijn vrees bleek niet gegrond. In alle aspecten waren we beter en onder leiding van de jarige Vits werd een knappe 9-4 zege behaald.

Hebben we goed gespeeld? Zeker niet, maar het bleek niet nodig te zijn. Door het verlies van Malle en Peterbos staan we zowaar op een tweede plaats op 1 punt van leider Leest. We hebben wel 1 match meer gespeeld. Volgende week worden die matchen ingehaald, SDI mag een weekje rusten. In maart spelen we trouwens maar één wedstrijd: op 14 maart ontvangen we Oostende.


Er zijn in totaal nog 6 matchen te spelen: de thuismatchen tegen Oostende, Vitesse Woluwe, Wijtschate en Malle en de uitmatchen in Peterbos Molenbeek en Woppets Woluwe. Een programma dat mogelijkheden biedt, maar we nemen match per match en zien wel wat het wordt. Immers, het is geen ambitie van de club om volgend jaar naar tweede te gaan, maar we gaan het niet tegenhouden natuurlijk. Wordt vervolgd...

Blogarchief