zondag 29 juni 2008

SDI WINT NU OOK KEIZER KAREL CUP

ook minivoetbal heeft geen geheimen voor SDI....

SDI is top, dat is al een tijdje. Maar dit weekend heeft SDI zich toch overtroffen. Na winst in het Kriekentornooi, mogen we daar nu ook het alomgekende Keizer Karel Cup bij zetten.

7 gasten zorgden hier voor:

cédric del corral
joeri van antenhoven
kevin de sa faria
stephen de nil
bram de smedt
marnix van vreckem
sebastien faict

de laatste 2 zijn spelers van asse-zellik

het relaas van het tornooi zal je krijgen van cé, want zelf was ik er niet bij.

Dikke proficiat, straffe kost!

Geert.

zaterdag 21 juni 2008

SDI HEEFT NU OOK NE "WITTEN"


SDI trekt Denny Temmerman van Ternat aan.......

Na het vertrek van kapitein Peter De Vits heeft SDI niet stilgezeten. Met Denny Temmerman van Zv Ternat 2003 (1e provinciale) heeft de A-ploeg een ideale vervanger gevonden. Denny staat beter gekend als "de witten". Een primeur ook voor ons.



De Witten is gekend in het provinciale veldvoetbal. Reeds verschillende jaren maakt hij het mooie weer in Wambeek. Dit seizoen maakte hij opnieuw 15 goals, en zorgde hij met een beslissende treffer dat Wambeek volgend jaar in 1e provinciale gaat spelen.

Door het stoppen van Zv Ternat 2003 in de zaal, was het ideale moment aangekomen om de Witten aan te trekken. Hij twijfelde geen seconde. Makelaar van dienst was Kevin Rampelbergh die de transfer regelde.

Daarmee is de kern geregeld voor volgend jaar: Yves, Jurgen (de nieuwe kapitein), Geert, Johnny, Cé, Safi en Rudy zijn de blijvers. Milan (van de B-ploeg), Temmerman, Bram en Mich zijn de aanwinsten. Het seizoen mag beginnen....

Geert.

dinsdag 17 juni 2008

Grandioze A-ploeg wint prestigieus Kriekentornooi


hoogtepunt in halve finale met winst tegen kampioen Amigo Schepdaal...

SDI Asse blijft de successen opstapelen. Na het prachtige seizoen in competitie (met titel en beker) volgde een knalprestatie op het internationale zaalvoetbaltornooi in Hamme (5e plaats, verslag al eerder verschenen). Vorige week was het iets minder in Asse Ter Heide (ook 5e, maar zaterdag de finaleplaats lagen liggen, zondag op doelpuntensaldo eruit). Niet getroost, onze afspraak was in Lombeek, op het veld van Bareel. Het prestigieuze Kriekentornooi met tal van hele goede ploegen zoals Amigo Schepdaal (kampioen in 1e nationale), Ternat (4e klasse veldvoetbal), Groot-Bijgaarden, Groenewoud Oetingen en nog andere ploegen. Sinds dit weekend mag je daar ook SDI C bijrekenen, met hun prachtige 3e plaats. Maar dat verslag mocht je al lezen van onze voorzitter...


SDI A mocht op zaterdagvoormiddag al vol aan de bak. Er stonden 3 wedstrijden op het programma. Onze eerste partij was tegen Letter M. Niemand wist dat deze ploeg later onze tegenstander in de finale ging zijn. Ze stonden ook niet zo sterk. De 3-2 overwinning was verdiend, en minder moeilijk als de uitslag laat vermoeden. Het kwam erop neer om in de 2 andere poulelmatchen niets te laten liggen. Dat gebeurde ook niet. De namen van de tegenstanders weet ik alvast niet meer, ook de uitslagen niet. Pak maar 7-0 en 4-0. Of zoiets. SDI was top en klaar om ver te geraken.

De sfeer was uitstekend. We waren met 8 spelers: Trulli, Fred, Kevin Rampelbergh, Kevin De Sa Faria, Bram, Kenny Van Belle, Rudy Van Belle en Mich. Ik had zelfs de luxe om een klasbak als Cé voor de C-ploeg te laten. Uiteraard goed voor 1 keer....

Onze laatste match op zaterdag was tegen De Geleerde Man uit Mazenzele. We kwamen 1-0 achter en moesten serieus 'pressen' om de situatie recht te zetten. Ik moedigde mijn mannen aan om er voluit voor te gaan, wat ze ook perfect deden. De 4-1 eindstand gaf ons vleugels. We konden uitermate tevreden zijn over onze prestaties zaterdag. Zondag nog 2x presteren en een plaats in de halve finale was een feit. Er werd nog genoeg nagekaart over onze matchen. Fred en Kevin bleven ook 'hangen' en zij slaagden er zelfs in om hun te gaan douchen na de laatste ploegen van de namiddagpoule. Sterk!

Zondag wonnen we onze eerste wedstrijd probleemloos tegen Bigardo Bulls. De halve finale leek een formaliteit. Dit was zonder de Bacco's uit Opwijk gerekend. Een ploeg met enkele spelers van vierdenationaler Opwijk en met ex-SDI doelman Kevin Borremans in de goal. We verloren nipt en enigszins onverdiend met 3-2, maar dit bleek te volstaan voor de halve finale. De mannen van Opwijk kwamen 1 goal tekort. Opluchting bij ons. Ondertussen bereikten ook ons mannen van de C-ploeg de halve finales. Zij verloren echter van Letter M, wij moesten het oppakken tegen de kampioen van 1e nationale: Amigo Schepdaal. Weliswaar niet op volle sterkte, maar sterk genoeg om het tornooi te winnen. Grote afwezige was uiteraard Vitsken, die zijn huidige en toekomstige ploeg wel graag had zien spelen.

Enfin, SDI stond op scherp. Het veld lag zwaar, en dit was in ons voordeel. We gingen er voor de volle 100 procent voor. Er werd op geen enkele inspanning gekeken. Geen stap was teveel, en onder aanvoering van een sterke Fred werd er een 2-0 overwinning gehaald. Eerst scoorde revelatie Kenny Van Belle (nog maar 16 jaar) en later zijn nonkel Rudy met een magistrale vrije trap. Doelman Carlos Jr had ondertussen al geel gekregen voor een gevaarlijke tackle op Fred. Hiermede kwam hij nog goedkoop weg. Iedereen was het erover eens: de overwinning was terecht. De coach was superfier op zijn mannen, we waren klaar voor de grote finale.

1 ding stond vast: we gingen winnen! Letter M (met inmiddels onze aanwinst Denny Temmerman in de rangen) was onze tegenstander. Het veld was eigenlijk niet bespeelbaar, maar dat trokken we ons niet aan. Scoren moesten we doen, en dat deden we ook. Over de wedstrijd valt eigenlijk niet veel te zeggen. We waren doorlopend beter en haalden een makkelijke maar oververdiende 4-1 zege. SDI was winnaar van het Kriekentornooi, wat ons héél veel plezier deed.

Als coach wil ik mijn 8 spelers hievoor nogmaals bedanken. Ze waren één voor één top. Ik denk dat Mich en Bram nu al laten zien hebben dat zij bijzonder goed gaan passen bij onze A-ploeg. Toptalenten die ervaring gaan opdoen in derde nationale. Jammer dat Fred en Kevin Rampelbergh niet mogen zaalvoetballen, anders gingen we nog sterker staan. Rudy en Safi bewezen alvast waarom ik volgend seizoen op hen tel voor de nodige goals en Trulli bewees vooral op zondag dat hij (naast een pleziermaker) ook wel een hele goede doelman is. Amigo mocht het ondervinden. Kenny was met zijn 16 jaar de absolute revelatie. Dat hij volgend jaar naar Zulte-Waregem gaat, zal niemand verbazen.

Dikke proficiat aan iedereen, nu volgt er rust en voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op 1 augustus hervatten we met vriendenwedstrijden. Tot dan...

Een fiere coach....
Geert.

maandag 16 juni 2008

Fred divers...


Je vraagt je waarschijnlijk af, van wie zijn deze mooi roze gelakte nagels???

Wel, na de vraag van Geert aan het lief van de Fred, om hem 'eens wat beter te soigneren', voegde ze de daad bij het woord. En toen hij 'door extreme vermoeidheid' op de vloer in slaap gevallen was, soigneerde ze zijn tenen. 't Is maar dat je het weet als je met hem staat te douchen hé!

A- en C(é)-ploeg top op Kriekentornooi


Dit weekend was het weer zo ver. Verzamelen geblazen op het meest zonnige der zomer-zaalvoetbaltornooien: het 23ste Kriekentornooi. Al jaar en dag georganiseerd door onze vrienden van de Jos, oftewel ZVK Jos Schepdaal. Een schitterende organisatie met een al even schitterende deelnemerslijst.

Ook dit jaar zakten alweer 32 ploegen af naar dit prestigieuze tornooi. Velen met het doel om de Champions League te winnen. Anderen, waaronder onze c-ploeg, om te schitteren in de Uefa Cup. Want rond deze twee competities draait het deze twee dagen. Eindig je in je poule van 4 bij de eerste twee dan speel je voor de oppergaai, anders moet je meestrijden met de wat mindere goden.

Dus zo gezegd, de c-ploeg ging puur voor de fun en in het beste geval voor een mooie ere-plaats in de Uefa Cup.


Met een eerste match tegen het immer sterke Groot-Bijgaarden leken we alvast goed op weg om dit waar te maken. Want verliezen moet je als je in de Uefa wil geraken ;-)

Zonder stress vatten de wedstrijd aan en voor iemand het besefte stond het 1-0 voor sdi. Nog geen minuut later stonden de bordjes alweer in evenwicht en werden we tegen ons doel gedrukt. Tot Cé er met een lob van aan onze hoekschopvlag 2-1 van maakte. Groot-Bijgaarden serieus van zijn melk en in geen tijd stond het 5-1. En geen tijd heb je, als je weet dat een wedstrijd 'maar' 20 minuten duurt.

Iedereen met verstomming geslagen, maar kijk nog niets verloren... de Uefa Cup kon nog, maar je weet het ondertussen, daarvoor moet je verliezen. Tweede match tegen de Samba's, ook al gene cadeau. Op ons dan al favoriete terrein, den '2', gingen we eigenlijk ook weer relatief vlot over de tegenstander. Eindstand 3-1.

Euh hallo? Ja! Met Gunther Vaeyens. Hallo Gunther wa nieuws? Gunther: awel ik hoor dat jullie daar aan het stunten zijn. Tim: Amaai nog ni. Of hoe snel kan den tamtam gaan. Maar den tamtam had gelijk. Toen kwam de match tegen uittredend kampioen De Steir Ternat. Aangezien we al geplaatst waren voor de Champions League - er was geen weg terug - was dit resultaat niet meer van tel. Of toch, bleek achteraf.

We verloren met een droge 4, 5 of 6 nul. Niemand die het nog exact weet, de plaatsing en de pinten zorgden voor euforie. Wat bleek nu, door het verlies tegen Ternat, kwamen zij in een poule met Amigo Schepdaal terecht, en wij dus niet. Altijd mooi meegenomen.

Wij dus aan de bak in de Champions League. Zaterdag stond alvast de eerste klepper op het programma tegen Vaillant, met o.a. de gebroeders Breynaert, Pieter De Pauw, Dries Leemans en ander jong geweld. Een droge 1-0 kort voor affluiten was hun deel, een al even droge vrije trap van Cé zorgde hiervoor. Alweer verbazing alom... we gaan nog steeds door. Maar da's voor morgen zondag.

Onze a-ploeg deed ondertussen ook wat van hen mag verwacht worden, veel winnen en de Champions League halen. Geert schrijft wellicht hun relaas.

Zaterdag speelden: Yoeri (doel), Cédric, Simon, Penne, Björn (eerste 2 matchen), Ben, Steven en Tim.

Goed geslapen. Met veel spanning opnieuw naar de Lombeekse velden van FC Bareel. Eerste match tegen Daanio, alweer geen cadeau, maar op dit niveau moesten we die niet direct meer verwachten. Met onze lichtjes vertimmerde ploeg, vier mannen bleven weg (Björn, Penne, Ben & Steven), twee klasbakken kwamen hen vervangen (Foeke & Jean-Marc), speelden we ons beproefde recept: euh, dit ontsnapt me even en vraag je beter even aan onze schitterende coach Johan.3-1 winst.

Geen tijd voor euforie echter, een punt zou ons nu in de halve finale brengen! U leest het goed. Tegen de Nederlanders van FC De Kampioenen stonden we dan ook scherper dan ooit tevoren, hier was geschiedenis in de maak. Cé, alweer hij , opende de debatten en schoot ons op ons favoriete pleintje '2' naar de 1-0. Iets later schoot hij naast, of toch niet helemaal. Achter het doel stond een kolos van zowat 150 kg met een balletje te spelen. Met de rug naar ons. Nooit doen!!! Een vlam van Cé ging naast, hij ging neer. Hij kreeg de bal achteraan op het hoofd en zeeg neer. Eerst leek het om een grap te gaan. Maar nee, de arme man (een naam had ie al lang niet meer) was buiten bewustzijn. Pas enkele minuten later kwam hij bij en dacht hij ergens in België te zijn... dit bleek te kloppen.

Terug concentratie was wat de coach vroeg en kreeg. 5-0 was het harde verdict voor de Hollandse kampioenen. 3 op 3 in de Champions League en Amigo had zonet Ternat uit het tornooi gekegeld. Een vlekkeloos parcours, maar niet meer voor lang. Het begon namelijk onophoudelijk te regenen en de velden werden omgedoopt in schaatsbanen. Een aantal wedstrijden werden afgelast, maar de halve finales moesten uiteraard doorgaan. De c-ploeg tegen De Letter M, de a-ploeg tegen Amigo Schepdaal.

Na een kleine 20 minuten waterballet bleek dat de reuzen aan de andere kant van het veld net iets meer kracht hadden. Zij wonnen niet geheel verdiend met 2-0, vooral dankzij hun beresterke keeper. Sprookje voorbij, of toch niet helemaal. We zijn tenslotte allemaal sdi-spelers en dus hadden we met de a-ploeg nog steeds kans op een finale. En ja hoor, Amigo ging voor de bijl na een schitterende wedstrijd. Rudy en neefje Kenny (16 jaar) zorgden voor de 2-0 eindstand. Dikke proficiat aan de hele ploeg!!

Wij dus voor een 3de of 4de plaats tegen Amigo. Het hoeft niet gezegd dat we het tornooi dan al meer dan geslaagd vonden. Maar kijk, we mochten op ons geliefkoosde pleintje '2' aan de bak, en dat geeft de burger moed niewaar... . Zonder al té veel respect vatten we de wedstrijd aan en kwamen zowaar voor: 1-0. De verbazing van de vele toeschouwers groeide nog als ze zagen dat een geniale Foeke de 2-0 aantekende. Voor Amigo het sein om er wat steviger tegenaan te gaan en uiteindelijk viel de aansluitingstreffer 10 minuten voor het einde. 2-1.

De c-ploeg, ondertussen al omgedoopt tot Cé ploeg, bleef echter zeer geconcentreerd spelen en nog zo'n uitblinker, Jean-Marc, ronde een mooie counter perfect af. 3-1, en zoals hij zij: 't is gepeeld! En zo geschiedde. Alweer een hoogtepunt in dit dolle tornooi. Een derde plek... ik geloof het nog steeds niet.

Rest mij nog even alle spelers die er zo hard voor 'gegaan' zijn te bedanken. Ook Johan was geweldig als mentor, coach, op-onze-spullen-letter! Merci moatjes, en ik maak alvast graag een afspraak voor volgend kriekentornooi!

En oh ja, maar dat leest u nog in geuren en kleuren, de a-ploeg won oververdiend de finale. Proficiat aan Geert en zijn fantastische bende. De kriek heeft ons duidelijk gesmaakt dit jaar.

tim.

woensdag 4 juni 2008

5de plaats op Internationaal Tornooi Hamme !!!

Zaterdagnamiddag 31 mei zakte een delegatie van SDI af naar het Internationaal Zaalvoetbaltornooi te Hamme.

Op de afspraak waren Joeri (doelman), Safi, Cé, Mich, Bram (zondag), Foeke (zaterdag) en good old Fred (VDB) Kevin Rampelberg ging komen maar heeft waarschijnlijk de zaal niet gevonden. Ikzelf (Johan), werd door Geert opgeroepen als interim-coach.

Voor de poulewedstrijden werden we ingedeeld in groep F samen met MVV uit Nederland, Real Liverpo uit Italië, Chablis (1ste nationale BZVB) en de plaatselijke ploegen AM City en Locomotiv.

Al van bij aanvang van de wedstrijden viel het op dat het niveau van de ploegen zeer hoog lag. Sommige van onze spelers “keken hun ogen uit hun hoofd” door de technische hoogstandjes op de verschillende terreinen.

Op het tornooi waren er 6 ploegen uit Italië, 1 ploeg uit Turkije, 4 uit Nederland, 2 uit Oekraïne, 1 uit Brazilië en 22 ploegen uit België.

Het Joma Team, waar 6 van de 7 spelers uit de Belgische nationale futsal ploeg kwamen. (7de speler van deze ploeg was een speler uit de KBC ZLAZploeg Kristof Vermeir), was één van de opvallendste Belgische ploegen.

Zaterdagnamiddag omstreeks 16u15 begonnen we er aan(1x20min). Onze 1ste tegenstander was MVV. In het begin “stonden we erbij en keken we er naar” waardoor het na 5 minuten 2 – 0 was voor MVV. Dit was het signaal om wakker te schieten en er vlug 2 – 2 van te maken. Voor de 3 – 2 was het wel wachten tot 5 seconden voor het eindsignaal. En zo was de 1ste overwinning binnen.

De 2de match was een makkie want Locomotiv had immers forfait gegeven.

De 3de match was tegen de tot dan toe (12 op 12) ongeslagen leider van de groep Real Liverpo. In tegenstelling tot de prestatie van de Rode Duivels de avond te voren tegen Italië, haalde SDI het al bij al gemakkelijk van de Italianen, eindstand 3 – 0.

Op zondag diende we nog 2 matchen af te werken.

De 1ste match was tegen een plaatselijke ploeg AM City. Door de werkverplichtingen van Mich moesten we die match afwerken met een beperkte kern van 5 man waaronder de juist uit blessure teruggekeerde Bram. Het was niet helemaal duidelijk of hij het de volledige 20 minuten vol zou kunnen houden. Maar hij hield stand en we wonnen overtuigend met 5 – 0.

De laatste match van de voorronde was tegen Chablis. In tegenstelling tot ons (wij waren met en 12 op 12 al zeker van de volgende ronde) moesten zij de match winnen en dan nog met minimum 6 doelpunten verschil. Met dit gegeven in het achterhoofd kregen we te maken met een furieus openend Chablis. Op korte tijd was het 2 – 0 voor Chablis. Het moment voor Fred om de mannen een beetje bij te sturen en ze korter op de tegenstander te laten spelen. Chablis kreeg minder kansen en Cé wist prachtig van ver tegen te schoren. Het werd op het einde nog 3 – 1 na een strafschop voor Chablis.

Zo werden we 2de in onze groep en daardoor diende we het in de 1/8ste finales op te nemen tegen Hoboken Ster (3de nationale BZVB). Iedereen dacht dat het avontuur voor SDI hier ging eindigen gezien de sterkte van de tegenstander. Maar de tegenstander werd goed opgevangen en kreeg heel weinig kansen. SDI kwam er op de counter gevaarlijk uit door hun snelle mannen : Cé, Mich en Safi. Na 15 minuten spelen stond het 3 – 0 voor SDI, Hoboken maakte er 3 – 1 van, maar kort daar op kon Cé 4 – 1 maken en was de match gespeeld. Het werd enkele seconden voor tijd nog 4 – 2 maar dit was enkel nog voor de statistieken.

Hop naar de 1/4de finales en daar wachtte TVD uit Oekraïne op ons, de ploeg die de 2 vorige edities van het tornooi wist te winnen.http://www.pcguru.hu/pcguru/img/szemelyes/48294.jpg

Voor de match dacht Fred dat we 7 a 8 – 0 onderuit zouden gaan tegen deze oerdegelijke Russische geoliede machine. Maar in tegenstelling tot deze gedachte was SDI de gevaarlijkste ploeg op het veld en er stond enkel een doelman met internationale klasse in de weg. Maar zo als zo vaak in dergelijke wedstrijden kregen we het deksel op de neus en scoorden de mannen uit Oekraïne een prachtig werelddoelpunt waar Joeri geen enkel verhaal tegen had. Wat we ook probeerden, de bal ging voor SDI niet meer binnen en de eindstand was dus 0 – 1.

Als interim-coach kon ik na deze match maar 1 ding doen en dat was de mannen feliciteren met hun prachtige resultaat tegen een tegenstander die in België zeker met de top van 1ste nationale mee kan. Er was niet enkel dit resultaat maar er was ook de inzet en het goede spel van het hele team gedurende het hele tornooi.

Mich en Bram hebben bewezen dat ze volgend seizoen het niveau in 3de nationale van de BZVB zeker aankunnen.

Joeri deed het schitterend als doelman in zaal en dit al meteen tijdens 1 van zijn eerste matchen op een dergelijk hoog niveau.

Verder waren Cé en Safi weer een gesel voor elke ploeg of ze nu uit 1ste, 2de … nationale kwamen, ze keken naar hen en konden enkel maar toekijken hoe ze scoorden.

En dan was er nog Fred. Het was de 1ste maal dat ik met deze voetballer samenwerkte. Ik kan maar 1 woord plakken op zijn prestatie : schitterend !!! Hier moet ik nog aan toevoegen naar Geert toe : “zorg er voor dat hij onmiddellijk terug bij SDI A speelt”.

Doordat we de beste verliezer waren in de 1/8ste finales (de andere verliezers verloren hun wedstrijd met minimum 2 doelpunten verschil) werden we op de 5de plaats gerangschikt.

De finale van het tornooi ging tussen FC Da Silva (Brazilië) en het Jomateam uit België (of beter gezegd het nationale futsalteam ), einduitslag Brazilië – België : 0 – 7.

… ne dikke merci aan Cé om de 2 dagen aanwezig te zijn, ondanks uw zware examens deze week (succes met jouw examens).



Johan

Blogarchief