dinsdag 30 september 2008

De B's van B-Team spelen uit gelijk tegen Topploeg

Wat nen titel.

Uitleg: Onze Cap, de Mich noch andere Cé's of Johny's (euh niet verkeerd oppakken hé, ik bedoel daarmee J. L de broer van G.L ) waren voor deze wedstrijd beschikbaar.

Welke 7 geluksvogels mochten wel mee naar Cheers Woluwe om daar een matcheke af te haspelen om 22 u !!! ???

Joeri, Kurt (de ruud) Maarten, Ben, Aaron, Steven en ikzelf.

Verslag:

Woluwe bleek over een zeer jong geheel te beschikken, maar als ik zo rond me keek zag ik gelukkig Ruud.... veel ervaring zat er bij ons ook niet in... maar dat wil niets zeggen hé!

Bon, al snel ondervonden we dat die mannen zeer snel, vinnig en technisch redelijk onderlegd waren. Wij konden daar tegenover ons Joeri'ken zetten, dedjeu heeft dien goe gepakt.

Na 5 min kwamen we toch op voorsprong, ik haalde van ver uit, Steven devieerde de bal lichtjes en de goalie (die trouwens ook zeer sterk was) was gezien.

Jeugdzondes hebben een prijs, dat werd ook duidelijk, sommigen hebben nog niet veel in de zaal gespeeld en dan wordt het verdedigen tegen snelle mannen moeilijk, zeer moeilijk. Maar wat betreft inzet, en uiteindelijk de globale prestatie, mogen we zeker niet klagen van die gasten, ze verdienen een pluim toch wel.

Maar door zo'n jeugdzonde toch een tegendoelpunt halverwege 1ste helft, een snel genomen corner werd makkelijk voorbij Joeri geplaatst.

Ruststand 1-1, waar we toch wel tevreden mochten mee zijn, daar de meeste kansen toch voor Woluwe waren.

Na rust, werd het snel, zeer snel 2-1, mannen wisselden goed in onze rug, en mijn tegenstander kon scoren. (jip, geen jeugdzonde, maar wel mijn fout)

Toch, voelde je dat er meer in zat, en ons ploegske bleef toch proberen, ondertussen moeten we wel toegeven dat Joeri ons al lang van grotere achterstand had behoed...wereldsave achter wereldsave.... (well done copain)

Na 15 min konden we dan toch gelijkmaken, na een mooi uithaal van mezelf die lekker in de winkelhaak verdween. Een 5 minuutjes later, kon ik opnieuw scoren na een fantastische actie met Steven (die weer zeer goed zijn plan trok in de aanval).

Nog 5 minuten op de klok, en zowaar 2-3 voor.....schitterend... echter de druk werd groot, heel groot.... En dan plots een pracht kans voor Steven, Maarten en Aaron ...alle 3 mochten ze in dezelfde actie een schot lossen, telkens zat er wel iets of iemand tussen.....damn....

Met nog 2 minuten op de klok, krijgt Ruud een fout tegen aan de kleine carré..... En dan hebben we toch wel een grote flater begaan, ik had het nog gezien en geroepen, maar helaas, pindakaas...

Onze muur stond 1,5 meter voor doel, Joeri er tussen, echter stond er links en rechts een speler van Woluwe, de linkse werd wel afgedekt door mezelf, maar de rechtse had Maarten te laat gaan dekken....(moest in de muur staan van de keeper) en deze kon dan ook vrij simpel (lachwekkend eigenlijk) intikken.

3-3 tevens eindstand.

Toch mogen we zeer blij zijn met dit resultaat, en zeker met deze onervaren ploeg. De laatste goal was voeding voor discussie, maar alles al lachend, we namen niemand iets kwalijk, zo'n dingen gebeuren nu éénmaal.

5 op 6 , we draaien mee aan de top, en daar willen we blijven, Top 5 is zeker onze ambitie. (de mijn toch, denk de rest ook wel zeker (hihi)

Volgende maandag spelen we thuis, tegen ander topploeg Kronkel Huldenberg, we gaan voor winst dat staat vast, we zien wel weer....

Eerst mijn bilverrekking soigneren...

maandag 29 september 2008

SDI A trekt aan het kortste eind (part II)

Diabl Belsele – SDI A 6 - 5

Neen, u heeft dit verslag nog niet gelezen. Hoewel de titel en de grote lijnen van het verslag dezelfde zijn als die van het vorige verslag. Opnieuw wist SDI A op een haar na geen punten mee naar huis te nemen tegen de leider.Coach Geert kon geen beroep doen op Kenny en Rudy. Ook Temmerman ligt nog steeds in de lappenmand.

Belsele startte furieus met enorm veel tempo en enkele prachtige acties. We verdedigden veel te laks en werden overrompeld door het aanvallend geweld van de thuisploeg. Hun twee beste spelers waren duidelijk van een hoger niveau en hadden de minste moeite om hun mannetje uit te schakelen en bijgevolg een overtal te creëren. Na goed 15 minuten stond het dan ook 4-0 voor de thuisploeg. Belsele nam gas terug en liet de teugels vieren. Het leek voor hen of de buit binnen was en SDI kwam in de match. Na een goede interventie van Jurgen werd de tegenaanval over verschillende stations knap afgewerkt door Safi. Ook Mich trof nog het doelhout en Bram miste nog een mooie kans. Bij deze was de ruststand dan ook 4-1.

Tweede helft werd op gang gefloten en bij de eerste de beste actie werd onmiddellijk gescoord, 5-1. SDI liet de moed niet zakken en kwam beter en beter in de match. Duels werden gewonnen, kansen werden gecreëerd en de blauwe kaarten stapelden zich op voor de Diablo’s. Geert stuwde zijn mannen naar voor en de pressing leek zijn vruchten af te werpen. Na enkele gemiste kansen voor ons was het Cé die er met een droge knal 5-2 van maakte. Jammer genoeg viel direct aan de overzijde de zesde thuistreffer. Johnny, die wat ziekjes was, kwam meer en meer in de match. We konden de bal vlotter intercepteren en de tegenaanval op gang brengen. De druk nam toe bij Belsele met een penaltyfout tot gevolg. Jurgen miste deze maar een attente Cé tikte in de rebound binnen. Plots ging het snel want Mich wist met de rug naar doel verdediger en keeper te verrassen met een overhoeks schot 6-4. We zetten alles op alles en dat hield ook risico’s in. Belsele kwam er nog eens uit en Jurgen moest de overtreding maken, met een gele uitsluiting tot gevolg. Ook Yves stond sterk te keepen en hield ons recht door hun counters te verijdelen. Belsele had reeds 5 blauwe kaarten. Bram, die ijzersterk speelde, werd een gesel voor Belsele. Hij kon enkel foutief gestopt worden. Mich zette de 9 meter om en de aansluitingstreffer was een feit.
Op dat moment geschiedde het onrecht. Bram werd opnieuw hardhandig aangepakt. Opnieuw 9 metertrap voor SDI maar de scheids besloot dan maar om Bram geel te geven wegens ostentatief claimen van de fout. Ongelofelijk! In het onrecht en tumult wist Johnny zich niet te beheersen en ook hij werd uitgesloten. We stonden, met nog 2 minuten te gaan, slechts met 4 op het veld. Safi mistte de 9 meter en we konden niets meer terugdoen. Onze comeback werd afgestopt door een stukje theater van de ref, die absoluut een Oscar verdiende voor zijn acteerprestatie.
We wisten dat de kans groot was dat we zouden verliezen tegen deze ploeg maar als je er dan zo dicht bij bent, net als tegen Malle, is de ontgoocheling extra groot.

We onthouden dat SDI A de eerste 10 minuten compleet werd weggetikt, met de weergaloze nummer 7 van de tegenploeg in de hoofdrol. De tweede helft werd gedomineerd door SDI en spijtig genoeg ook door de vrijgevigheid van de referee. De laatste 10 minuten zat half Belsele met het vliegend schijt en het fluitsignaal was een grote opluchting voor hen, ook al stonden wij met een mannetje minder. Hopelijk komt er geen part III van dit verslag en slagen we er volgende week in om de mannen van Woppets Woluwe puntenloos naar huis te sturen. Supporters op mail!!!


Smithers & Michel

dinsdag 23 september 2008

SDI A trekt aan het kortste eind

SDI A – KK Malle 5 - 6

Afgelopen vrijdag werden de zaalvoetballers van KK Malle verwelkomd. Op papier en in het verleden altijd een te duchten tegenstander. Net als vorig jaar kunnen we ze nu opnieuw terugvinden aan de top van het klassement met een 4 op 6. Zij kwamen naar Asse op zoek naar de 6 op 8. SDI A moest op zijn beurt de wrange nasmaak van het verlies op Woluwe doorspoelen door de 2 punten thuis te houden. Een spannende partij met kansen en zuiver voetbal aan beide kanten was het gevolg.

Voor de eerste maal dit seizoen kon SDI A de eerste goal van de match op zijn rekening schrijven. Het was Michel die de bal onder de keeper schoof: 1-0! De Mallinezen waren wakker geschud en SDI kroop iets te veel terug zonder al te veel kansen weg te geven. Een afstandsschot brak de ban voor Malle. Yves kon de bal niet voldoende deviëren en het stond opnieuw gelijk: 1-1. Deze eerste treffer was nog niet helemaal verteerd of de 1-2 hing reeds tegen de netten. Het spel bleef goed op en neer gaan en beide ploegen gingen volop voor elke bal. Malle deed dit echter op de verkeerde plaats want Mich werd foutief gestopt in de halve cirkel. Hij zette deze zelf om en zorgde met een droge knal in de rechterhoek voor de 2-2. Daarna was het opnieuw even Johnnie (money) time. Enkele acties vertrekkend met de rug naar het doel werden ofwel foutief gestopt, ofwel zorgden ze voor het nodig gevaar aan het doel van de bezoekers. Het is dan ook niet opmerkelijk dat de 3-2 van zijn voet kwam. Zo slaagde SDI erin om de scheve situatie nog voor de rust recht te trekken.

Bij het ingaan van de tweede helft leek het erop dat SDI deze match rustig zou uitspelen. Helaas pindakaas, ongeluk en gebrek aan scherpte voor de goal van de tegenstander, maakten dat de vele kansen niet voor een wijziging in de score zorgden. Het bleef 3-2 en Malle dat in de tweede periode oorspronkelijk geen poot aan de grond kreeg, trok zich langzaam uit het dal. Het kende zelfs een wederopstanding want in 5 dolle minuten werd het in plaats van de verdiende 4-2 of 5-2 voor SDI, 3-5 voor de Mallinezen. Het offensieve voetbal dat SDI bracht, werd genadeloos afgestraft door het countervoetbal van Malle. Cé kon met een droge knal in het zijnet nog even aansluiten tot 4-5, maar de 4-6 die onmiddellijk aan de overkant viel, deed de hoofden opnieuw zakken. Gelegenheidscoach Werner zette in de laatste 5 minuten nog eens alles op alles door Rudy als vliegende keeper aan te duiden. Deze tactiek resulteerde in de 5-6 aansluitingstreffer met opnieuw een oplawaai van Cé, maar het was te laat om een gelijkspel, laat staan een overwinning uit de brand te slepen.

Na de verdiende nederlaag op Woluwe nu dus een tweede en misschien wel pijnlijkere slag in het SDI-gelaat met een onverdiende nederlaag in eigen huis tegen Malle. De patatten moeten misschien nog iets langer gezooid worden om een perfecte puree te krijgen. We trekken ons evenwel op aan de mooie combinaties en de talrijke kansen die SDI bij elkaar gevoetbald heeft. Volgende week zullen we opnieuw een lastige klant kennen in de Diablo’s van Belsele die het klassement aanvoeren met het maximum van de punten. Eens kijken of Geerty’s Angels met hun hemels voetbal iets in de pap te brokken zullen hebben. Toeschouwers zijn zoals gewoonlijk toegelaten en meer dan welkom!

B's halen opnieuw uit

Na de 0-9 winst op Oudergem, wachtte ons nu een serieuzere uitdaging, nl. Schepdaal, de voorbije jaren steeds goed voor een Top 3 plaats.

De selectie was dezelfde als vorige week aangevuld met Cé en, jawel hoor, Kurt Tuypens.
Voor mij een onbekende, maar ik zag al snel dat hij nen toffe pee is. (speelde trouwens een meer dan behoorlijke partij)

Matchverslag:

Aanvankelijk veel kansen, maar die werden prachtig gemist, tot na 5 min, de Mich ons eindelijk bevrijdde. (en wat voor een bevrijding zou later blijken)

Even, voor ik het vergeet, toch de wel zeer degelijke leiding van de ref in de verf zetten !! (alweer, was dezelfde ref op Oudergem)

Eens de 1-0 liepen we al snel verder uit, de ruststand 4-1.

Na de rust scoorde zowat iedereen, met uitzondering van onze Cap. Echter speelde hij wel een zeer sterke partij op Schepdaal hun enige sterke speler, de spits.

De einduitslag was fenomenaal 14 - 2 , jawel veertien voor en 2 tegen.

De Joeri heeft dus zijn eerste 2 goals binnen...niet dat hij ze kon vermijden, integendeel, hij pakte toch wel een 5-tal goeie ballen.

Wat de doelpuntenmakers betreft doe ik een poging: (onder voorbehoud)

Steven, Maarten ieder 3
Mich, Cé , Kurt en ikzelf ieder 2.

Volgende week naar Cheers Woluwe, waarschijnlijk zonder onze Cap....verplichtingen met de D-ploeg. Woluwe behaalde ook al een 4 op 4, en zal dus wel echt een goeie waardemeter worden.

Dat de sfeer goed is moet ik niet vertellen zeker.....doelsaldo 23 - 2 ....

Ahja, wij verwelkomden ook onze nieuwe délégué Rudy VC !!!!

donderdag 18 september 2008

B-Team

Coach,

Niet veel tijd gehad zeker voor uw verslag, man man man....

Ik had er toch op gerekend dat je de doelpuntenmakers ging vernoemen :)

(over de 10-tal gemiste kansen (vooral van mij) mocht je zwijgen)


Kort bij-verslagje dus:

Na welgeteld 20 seconden had onze Cap al gescoord (dirk dus)!!!!!
Hij deed er 5 min later nog een tweede bij.....

Het kwartier dat volgde was er één van missers......(jaja vooral ik)

Na gele kaart van de keeper werd het dan toch 0-3. (Mich scoorde, later verdubbelde hij nog zijn aantal) Mich speelde een prima partij.

De Steven maakte ook een mooi debuut, maar kende ook wat pech in de afwerking (lees vooral "ook"), toch wist hij éénmaal te scoren.

Ondanks dat ik er waarschijnlijk een stuk of 10 had moeten maken, stonden er om 23u02 toch vier achter mijnen teller. :) (eigen stoef... ik weet het )

Onze keeper (Joeri'ken) stond er wanneer de nood het hoogst was, je moet het toch maar doen bij je debuut 0-tegengoals pakken ;)

Laat Schepdaal maar komen, maar euhm, dat zal wel wat anders worden....we zien wel

greetz

Alle begin is moeilijk... maar niet voor de B-ploeg!

Eerste competitiematch. We hebben goed gespeeld maar de tegenstander was zeker niet zo sterk… zij hadden ook maar 6 man & hun keeper kreeg geel na hands, nog in de eerste helft. Rustig meesterschap van SDI. Zelfs meerdere kansen onbenut gelaten. De kleine zaal heeft ons dus geen parten gespeeld. Ook onze doelman deed zijn werk, wanneer nodig. Tegenstander bleef ondanks zijn moeilijke omstandigheden gedurende gans de match zeer sportief.

De nieuwe B-spelers blijken ook echte versterkingen te zijn en passen nu al goed in de groep.

Nu MA 22.09.08 al onze 2° match thuis tegen JOS Schepdaal: dat zal ons al wijzer maken over onze verwachtingen voor dit seizoen…  

Liefs,

Werner

woensdag 17 september 2008

Ligaploeg wint met forfait

La Familia gaf afgelopen maandag forfait, waardoor we met 10-0 wonnen.
Met vier op vier blijven we dus uiteraard aan de leiding.

Volgende matchen:

vrijdag 26 september om 20u in Zellik tegen Fc Deust
maandag 29 september om 21u in Asse tegen Pinanti is Pinanti.

Tot dan.
geert

A-ploeg zwaar onderuit in Woluwe

Op geen enkel moment in de wedstrijd geweest....

Na de spectaculaire en steengoede openingsmatch tegen L Door Ternat, heeft de A-ploeg de keerzijde van de medaille leren kennen. Een zware 13-7 nederlaag bij Vitesse Woluwe, dat nochtans slecht aan de competitie begon met 0 op 4. Laten we het houden op een offday, zodat we ons kunnen herstellen vrijdag tegen kopploeg Malle.

Excuses waren er zeker:

Bram & Ce geblesseerd (twee sterkhouders van tegen Ternat)
een zeer kleine zaal waar SDI zijn geliefkoosde spel moeilijk kon spelen
Woluwe speelde met een 'vliegende keeper': hun beste speler die niet alleen goed keepte, maar er zelf 6 (!) scoorde.

Na tien minuten stonden we al 4-0 achter, en was de wedstrijd gespeeld. Ik probeerde dan maar met Joeri ipv Yves in de goal, om zelf ook er voetballend met een mannetje meer uit te komen, maar dit leverde amper iets op. Het zat er op géén enkel moment in, en dan zijn die 50 minuten wel erg lang. De frustraties stapelden zich op, en ik was uitermate content dat de match gedaan was.

Soit, het zijn ook maar twee punten en als we ons kunnen herpakken tegen Malle is onze start zeker geslaagd. Maar dat zal niet makkelijk zijn. Cé is zeker nog gekwetst. Bovendien zijn ook Kenny, Safi en Bram twijfelachtig. Hopelijk zijn ze allemaal van de partij.

Tot vrijdag. De wedstrijd wordt gespeeld om 20u in de sporthal van Asse.

dinsdag 9 september 2008

SDI A start wervelend aan competitie!!!

De A-ploeg is net als de liga-ploeg in schoonheid gestart aan hun nationaal avontuur met een overwinning tegen de buren uit Ternat. In een geladen derby haalden ze het relatief makkelijk, maar vooral overtuigend met 8-2 van L Door Ternat.

Vrijdagavond 5/9 om 21u is de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen in 3de Nationale voor SDI A. Het beloofde omiddellijk een serieuze test te worden voor de kersverse coach Geert en zijn vernieuwde A-ploeg. Hoewel de 2 voorbereidingsmatchen het beste lieten vermoeden, was deze competitiederby tegen L DOOR TERNAT het eerste echte examen van een nieuw schooljaar. Iedereen was mooi op tijd waardoor de match zowel mentaal als fysiek optimaal kon worden voorbereid. Op het moment dat het fluitsignaal weerklonk, was de spanning te snijden en je kon voelen dat iedereen 100% naar deze match had toegeleefd.

Ondanks dat gegeven werden we onmiddellijk onder druk gezet en de beginfase was duidelijk voor de bezoekers uit Ternat. Zij hadden blijkbaar minder last van de zenuwen en dit resulteerde in een 0-2 achterstand en een hele resem blauwe kaarten na 10 minuten speeltijd. Onmiddellijk een goede opwarming voor Eddo, de nieuwe verantwoordelijke op vlak van blauwe kaarten. Tot overmaat van ramp werd onze kapitein bestraft met geel omwille van de korte opeenvolging van foutjes. Jurgen legde zich onmiddellijk neer bij het oordeel van de scheidsrechter en verliet, zoals enkel een waardige kapitein dat kan, met geheven hoofd het veld. Het was alsof deze actie de SDI duivels heeft wakker geschud want even later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Het was Rudy die een afgeweerde knal van Safi een leuk vervolg gaf door de rebound droog in de winkelhaak te trappen: 1-2! Op dit moment had Johnny zijn opwarming net beëindigd en stond hij te popelen om te bewijzen dat hij ook zonder de familiale band met de trainer een plaats in de selectie verdient. Met een eerste scherpe actie met de rug naar het doel deed hij SDI en de talrijke supporters een tweede maal schreeuwen van vreugde, maar vooral zuchten van opluchting. 2-2 en alles was opnieuw mogelijk. Yves keepte een knappe partij en was niet van plan nog één bal door te laten. Safi en Bram zorgden nog voor 4-2 en een absolute anticlimax voor Ternat tijdens de rust.

De tweede helft werd, zoals de coach had gevraagd, met dezelfde gedrevenheid aangevangen als het einde van de eerste. Bij Ternat gingen de jonge onervaren kopjes onvermijdelijk naar beneden. Zij bleken niet meer in staat om de achterstand weg te werken. De supporters kregen echter waar voor hun aanwezigheid want het prachtige combinatievoetbal dat SDI in de tweede periode bracht, kende tot 4 maal toe een einde in de netten van de tegenstrever. Deze vier doelpunten die nog volgden blonken stuk voor stuk uit op vlak van voorbereiding, maar uit eigen belang zal ik u de namen van de afwerkers niet besparen. Het waren de drie jonge duiven Safi, Bram en Cé (2x) die bediend werden door de spitsen op leeftijd. Die andere jongster en absolute belofte Kenny zette eveneens een prachtige prestatie neer, maar zag dit spijtig genoeg niet vertaald in doelpunten. Joeri VA keek van op de bank toe hoe zijn collega-goalie de netten gedurende 90% van de match schoon hield.

Een 8-2 overwinning en de eerste 2 punten zijn binnen, maar wat misschien nog belangrijker is, is de manier waarop er gevoetbald werd. Voorlopig werpt het dodelijke recept van trainer Geert zijn vruchten af. Als je jonge patatten met oude patatten mengt, krijg je heerlijke puree. Hopelijk zijn er volgende week vrijdag om 21u opnieuw zo veel smullers op post om ons in de arena van Woluwe naar de overwinning te schreeuwen. Bevestigen is de boodschap!


Bram aka "Smithers"

woensdag 3 september 2008

SDI PAKT EERSTE ZEGE

Ligaploeg klopt Vemoflex met 6-3...

SDI Liga heeft maandagavond de competitie in gang geschoten. 4 teams van SDI boordevol ambitie. De Ligaploeg heeft alvast het juiste voorbeeld gegeven. Het klopte Vemoflex met 6-3.

Het was de eerste wedstrijd voor de ligaploeg. Er werden geen voorbereidingsmatchen gespeeld, en dat werd meteen ook duidelijk. Heel wat misverstanden in de aanvangsfase. Niet onlogisch omdat het een mix van nieuwe spelers waren. 5 ex-Celtic spelers waren van de partij: Safi, Stephen, Pieter, Xavier en Kenneth. Enkel Cé was niet van de partij. Die vertoefde aan zee. De 3 anciens van SDI waren Johnny, Bastien en Dirk. Werner (de nieuwe coach) en Joeri (dlg) waren trouw op post.

Toch verliep het bijzonder stroef voor SDI. Slechte passes, geen organisatie, misverstanden. Toch kwamen we 1-0 voor via 'good old' Johnny. Maar Vemoflex rook zijn kans en ging er voluit voor. Dit resulteerde in een 1-2 achterstand. Toch konden we nog voor de rust gelijkmaken. Na de rust dachten Tim en ik dat SDI de situatie ging rechttrekken, maar niets was minder waar. Vemoflex ging op zijn elan door en kwam 3-2 voor. Gelukkig viel de gelijkmaker vrijwel onmiddellijk. Op dat moment had Johnny er genoeg van. Hij nam zijn team op sleeptouw en besliste de wedstrijd in zijn ééntje. Hij gaf loepzuivere assists aan Dirk (wel een knappe afwerking) en Bastien. En hij maakte bijzonder knap de 6-3. Wie dacht dat hij op 37-jarige leeftijd het voor bekeken ging houden, kwam bedrogen uit. Ook vrijdag wil hij in nationale schitteren. En na het vertrek van Vits, moet hij daar ook zeker het voortouw nemen.

Géén hoogstaande prestatie maar wel direct 2 punten tegen een top 5 ploeg. Binnen twee weken wordt de tweede wedstrijd gespeeld tegen La Familia. Uiteraard verwachten we daar ook twee punten, maar wanneer niet?? Tot vrijdag voor de grote derby in nationale tussen SDI A EN L DOOR TERNAT. Aftrap om 21u in de sporthal van Asse.

Blogarchief