woensdag 26 november 2008

SDI LIGA ONSTUITBAAR

The Studs worden met vier spelers weggeblazen: 16-0...

Zaterdagavond was een feest voor SDI. Niet alleen met een uitermate geslaagd eetfestijn, maar ook met het tweede verlies van grote concurrent Vaillant: 2-3 tegen Compeed Mollem. Meteen zijn we stevig leider in de ZLAZ-competitie met 4 punten voorsprong op Vaillant.

Afgelopen maandag werd de 11e speeldag op gang gefloten met de partij SDI - Studs. De fiere leider met 20 op 20 tegen de rode lantaarn die nog geen enkel punt vergaarden. Naast de routiniers (Xavi, Bas, Pieter, Stephen, Safi en Kenneth) verwelkomden we ook twee debutanten: Stam en Cédric. Twee kameraden van Kenneth die ook bij de beloften van Asse spelen, bij coach Geert dus. Zij speelden een prima wedstrijd, ook al was het niet zo moeilijk. Maar de toekomst oogt mooi met deze mannen.

De wedstrijd zelf was niet zo interessant om naar te kijken. De uitslag zegt genoeg: 16-0. De vier tegenstanders weerden zich wel, en bleven fair. Maar het niveauverschil was te groot, de overmacht evenzeer. Maar de twee punten zijn het belangrijkst en met 22 punten uit 11 wedstrijden zijn we nog altijd foutloos. We gaan vol vertrouwen naar de volgende partij. Tegen... Vaillant.

Coach Dirk Janssens gaat met zijn troepen voor een 12e overwinning op rij. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 december om 18u in Asse. Supporters op post!

maandag 24 november 2008

A-team pakt broodnodige punten

Vrijdag 21 november gingen we op zoek naar winst tegen VRC Londerzeel. Beide teams hadden evenveel punten uit evenveel matchen. Daar beide ploegen zich in de middenmoot posteerden, moest het belang van de match dus niet onderstreept worden. Toch enkele dompers vooraf door tal van afwezigen, namelijk Bram (trouw zus), Safi (blessure), Cé (blessure) en Rudy (ziek). Wel van de partij waren Yves, Joeri, Jurgen, Fraiture, Mich, Steven Van Es en Johnny. Geert en Jaques waren de coaches van dienst, Edwin nam de blauwe kaarten voor zijn rekening.

Geert besloot te vertrekken vanuit een goede organisatie en te loeren op de counter. Zo gezegd, zo gedaan want na 10 minuten was er een uitbraak via Mich de scoorde na een knap één-tweetje met Steven. We bleven goed in de organisatie en balvaste mannen zoals Fraiture, Johnny en Mich zorgden voor de nodige rust. Yves was in de eerste helft op geen foutje te bespeuren en keepte sterk, Jurgen deed het voortreffelijk als laatste man. Stevo deed het schitterend voorin. VRC probeerde de druk op te voeren maar botste op enkele uitbraken en luttele minuten voor rust was wederom raak. Nadat Mich de bal kreeg van Yves, passeerde hij zijn man door de benen en zette Stev(o)en voor doel. Deze miste niet en het stond 0-2.

Na de rust besloot VRC met een meevoetballende keeper te spelen. We kennen deze situatie, remember Woluwe, maar ze werden meteen afgestraft. Yves klemde het schot en besloot zelf naar doel. Via een enig mooie lob maakte hij er 0-3 van. Verdere kansen op de counter werden gemist, maar de match hadden we stevig in handen. Mede door het goede inzicht van Jaques en Geert, die ons oplegden te pressen op de helft van de tegenstander zodat de keeper niet kon meekomen. Vlak voor tijd was er dan de doodsteek. Sterke interceptie van Jurgen en via Mich en Johnny kon Steven de 0-4 eindcijfers op het bord zetten. Ondanks het feit dat enkele youngsters er niet waren, werd er een vlotte en vrij eenvoudige winst behaald. Ervaring en het feit eens op voorsprong te komen waren bepalende factoren.

Volgende week opnieuw een belangrijke match tegen Waasmunster. Opnieuw 2 belangrijke punten van geruststelling te verdienen. Bram, Safi en Rudy zijn opnieuw beschikbaar. Supporters op post!

MICH

woensdag 19 november 2008

Blessurelast nekt B-ploeg

Zware 2-7 nederlaag tegen Jev II Lennik...

De B-ploeg begon uitstekend aan het seizoen in eerste provinciale met twee ruime overwinningen tegen staartploeg Oudergem (nog altijd geen punten) en Jos Schepdaal. Dit gaf ons een uitstekend klassement, zodat spelers en trainer al begonnen dromen van een seizoen aan de kop van het klassement. Ondertussen is iedereen wel stevig met de voeten op de grond gezet....

Uit de zeven partijen die nadien volgden haalden we slechts 4 op 14. Vorige maandag bleek ook Lennik te sterk: 2-7. Aan dit gemiddelde gaan we een moeilijk seizoen tegemoet. Zeker als je weet dat de volgende wedstrijd op het veld van leider Leireken Opwijk is.

Uiteraard zijn er verzachtende omstandigheden. Maandag ontbraken maar liefst 5 spelers met blessures of ziekte: Joeri, Kurt Tuypens, Maarten, Steve en Ben. Dat is meer dan de helft van de ploeg. Ook Mich die al veelvuldig depanneerde was er met een lichte blessure niet bij. Met Bart Rogiers deed er een regelrechte ancien mee. Hij deed het zeker niet slecht, maar we liepen de ganse wedstrijd achter de feiten aan. Lennik speelde frisser, intelligenter en rustiger. Het is zeker geen wereldploeg, vorig jaar klopten we ze voor de beker van Brabant met 1-10 in eigen huis. Maar maandag stonden we te 'plat'. Daar moeten we eerlijk in zijn. Als iedereen fit is, kunnen we misschien nog een goed seizoen spelen, maar dat is wel een voorwaarde. Nu positief is dat een jonge gast als Aaron ondertussen ervaring kan opdoen.

Volgende match is op vrijdag 28 november, om 22u in Opwijk. Tegenstander: Leireken Opwijk.
Succes toegewenst, en misschien kunnen de B'kes daar voor de verrassing zorgen. Hopelijk zijn de gekwetsen terug...

G.

C-ploeg blijft aanmodderen

alweer nieuwe nederlaag voor de troepen van voorzitter Tim Vercauteren...

5-1 verlies op RW Koekelberg!

Er zijn nog maar weinig verslagen gemaakt van SDI C dit seizoen. Dat zullen jullie wel gemerkt hebben. Daarom dat ik nu de moeite doe om er ééntje te schrijven, ondanks dat ik nog geen enkele wedstrijd gezien heb. Door een fout van bondswege zijn de thuiswedstrijden van de C-ploeg dit jaar niet voor die van de A-ploeg, waardoor beide ploegen meestal gelijktijdig spelen.

Enfin, het draait niet bij de C's dit seizoen. De magere puntenoogst in de terugronde van vorig seizoen liet het al vermoeden. De 'negatieve spiraal' wordt nu doorgetrokken. In 8 wedstrijden werden er amper 4 punten gesprokkeld: twee overwinningen en zes nederlagen. Hierdoor staan we momenteel op een 10e plaats. In acuut degradatiegevaar. Met Pamel is er wel al een ploeg die algemeen forfait gegeven heeft, er is dus dit seizoen maar 1 daler meer. Een doel op zich?

Nochtans zijn het dezelfde spelers van vroeg, aangevuld met wat jongeren. De anciens: Tim Vercauteren, Gunther Van Mulders (speler/trainer), Jurgen Penne, Bastien Van Den Moortel, Michiel Breynaert, Simon Kuijken, Jan Marivoet, Christophe Viaene en Bjorn Spapens. De jongeren: Mats Van Herreweghe, Jens Dragon, Matthijs Van Avermaet. Met de 36-jarige Bart Van Nieuwenborgh komt er nu nog een 'ervaren' speler bij, een vroegere ploegmaat van bij Torino Mollem van coach Gunther. Hopelijk kan hij het tij doen keren.

Vrijdag is er de 9e competitiematch van de C-ploeg. We gaan op zoek naar de derde overwinning. Tegenstander is Lokomotiv Drogenbos. Zij staan zowaar nog achter ons met slechts 3 punten. Een overwinning is dus primordiaal. Hopelijk zijn de spelers supergemotiveerd, want uit een gesprek met coach Gunther blijkt dat dit niet altijd het geval is. Nochtans, zonder een gezonde dosis mentaliteit kan je geen match winnen. Wedstrijd vrijdag om 21u in Asse voor wie de C-ploeg wil gaan aanmoedigen....

Succes.
G.

zaterdag 1 november 2008

Moedig SDI A bekert niet verder in België

Afgelopen vrijdag moest SDI A voor de tweede maal dit seizoen aantreden tegen de kopploeg uit derde nat. A Diablo Belsele. Ditmaal werd er evenwel niet voor 2 punten gestreden, maar wel voor een plaats in de volgende ronde van de Beker van België, de grote broer van de Beker van Brabant waarin SDI ondertussen van de nodige naambekekendheid kan genieten. Een plaats in de volgende ronde werd beschouwd als een mooi extraatje, eerder dan een prioriteit. We konden via deze weg wel revanche pakken voor de nipt verloren competitiewedstrijd tegen Belsele.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Diablo Belsele dit niet als een oefenmatch opnam. Ze stonden zowaar nog sterker aan de aftrap dan een maand geleden. Ondanks dat gegeven was het SDI dat in de beginfase de beste kansen kreeg. Het verzuimde echter om af te werken en zoals de voetbalwet dat dan wenst, stond het bij de rust 1-0 voor de Diablo’s. Het was opnieuw die onvermijdelijke nummer 7 die als een duiveltje uit een doosje voor het doel verscheen en de bal klaarlegde voor zijn collega die zuiver binnentrapte.

In de tweede helft werd SDI iets meer teruggedrukt op de eigen helft en een onoplettendheid in de verdediging bracht de 2-0 voor Belsele met zich mee. Onze vechtlust werd echter beloond op een kwartier van het einde. Het was Safi die SDI met een knal uit de tweede lijn de verdiende aansluitingstreffer bezorgde: 2-1! De individuele kwaliteiten van Belsele brachten de thuisploeg helaas gauw terug tot een voorsprong van 2 doelpunten. Met een 3-1 op het scorebord en nog 8 min. te spelen gooide coach Geert alles in de strijd. Joeri die de licht geblesseerde Yves die avond verving in het doel werd mee naar voren gestuurd om zo van de man-meer-situatie te kunnen profiteren om nog 1 of meerdere doelpunten te scoren. De kansen kwamen er, maar werden net als in de aanvangsfase van de wedstrijd niet omgezet in goals. De 4-1 eindstand was een gevolg van het grote risico dat aan een meevoetballende keeper verbonden is.

Diablo Belsele bekert verdiend verder, maar SDI kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten en met vernieuwde moed de competitie hervatten. Komende vrijdag verwelkomt SDI A de Putters Oostende die er alles aan zullen doen om de verre verplaatsing naar Asse niet puntenloos te moeten afleggen. Supporters die dol zijn op het West-Vlaamse accent mogen dus zeker niet ontbreken. Afspraak om 22u in de sporthal van Asse.

Bram aka Smithers

Blogarchief