vrijdag 26 december 2008

SDI LIGA HERFSTKAMPIOEN

24 op 26 na heenronde....

Na een fantastiche heenronde mag SDI Liga zich herfstkampioen noemen. 12 overwinningen, 1 nederlaag en 1 gelijkspel: het kon bijna niet beter. We verloren enkel van onze concurrent Vaillant, maar toen was onze ploeg niet op volle sterkte. Soit, SDI verschuilt daar zich niet achter. We zijn zeker tevreden met de huidige gang van zaken.

Met 96 doelpunten zitten we bij de betere aanvalslinies, maar vooral met amper 29 tegengoals hebben we de beste verdediging. Veruit zelf. Chapeau voor onze doelman Xavier, maar zeker ook voor alle spelers.

Straffer is dat SDI dit doet met een 'vaste' ploeg. Xavier, Pieter, Stam, Bas, Kenneth Casseau, Stephen, Cedric Tunnesen en binnenkort ook Kenneth Nicolaes zijn allemaal vaste ligaspelers. Enkel Safi en Cedric Del Corral (maar al maanden gekwetst) combineren dit met de A-ploeg. Een goede zaak voor de club, voor de ligaploeg en hopelijk kunnen we met deze jongens ook triomferen in de maand mei. Met deze bende hebben we niets te verliezen. Bij Vaillant (hun enige ploeg) des te meer. Dat de beste moge winnen!

Geert.

SDI DOOR IN BEKER

eerste van zes finales tot een goed einde gebracht...

SDI Asse is (eindelijk) aan haar bekercampagne begonnen. In de 1/64e finales waren we vrij, en onze opdracht tegen Tropical Leuven in de 1/32e finales werd pas vorige maandag afgewerkt. Met een 5-2 overwinning zijn we meteen zeker van een plaats bij de laatste 32.

Leuven, een pas begonnen vierdeprovincialer en momenteel op een 3e plaats, kwam toe met amper 5 spelers, zonder coach, zonder afgevaardigde, géén sponsor op truitjes, we kunnen ons dit niet meer herinneren....Gelukkig hadden we uit goede bron vernomen dat we deze jongemannen niet mochten onderschatten. En dit bleek ook. Technisch waren ze zeker zo goed als SDI, maar collectief misten ze onze ervaring. Toch was hier weinig van te merken de 1e helft. Het tempo lag veel te laag, en we konden het verschil niet maken. Toch stonden we met 8 volwaardige spelers, daar kon het niet aan liggen. De openingsgoal van Kenneth Casseau (op aangeven van G. Leo) werd tenietgedaan door een Leuvense tegenprik. Gelukkig was er een klasseflits van Michael Van Nuffel, zodat we met een 2-1 voorsprong konden gaan rusten.

De 2e helft was veel beter van SDI en we konden vrij makkelijk de match winnen. Een schicht van Geert Leo zorgde voor de 3-1. Iets daarna werd het 4-1 dankzij een collectieve combinatie met Steve Van Mieghem als afwerker van dienst. Johnny Leo kon de 5-1 op het bord zetten na een vrije trap van G. Leo, in de slotfase kon Leuven nog de eer redden.

Al bij al een mooie prestatie, maar het toont aan dat het nog 4 aartsmoeilijke opdrachten gaan worden voor we eventueel onze derde opeenvolgende finale gaan bereiken. Een derde bekerzege op rij, in eigen huis, daar is het bij SDI om te doen.

Volgende bekeropdracht zijn de 1/16e finales tegen de winnaar van de partij Gen 2 Schepdaal-Duvelkes Herne. De match is vermoedelijk op maandag 12 januari om 21u in Asse. Supporters op post!

maandag 22 december 2008

Dubbele nederlaag voor A-ploeg

5 november dienden we de zware verplaatsing te maken naar Hoboken. Een op papier sterke tegenstander, zeker thuis. We speelden een zeer degelijke partij maar op de beslissende momenten lieten we het afweten. Hoboken kwam verdiend 2-0 voor in de eerste helft, zodat we wederom op achtervolgen aangewezen waren. Toch deden we dit niet onaardig want voor de rust wisten we nog de aansluitingstreffer te scoren via Jurgen. Net na de rust maakte de thuisploeg zijn derde doelpunt maar luttele seconden later stond het opnieuw 3-2. Safi wist een penalty om te zetten na een fout op Mich. Vervolgens was er het kantelmoment. Bram kwam uitstekend voor zijn man. We stormden met 3 tegen 1 af op het doel van Hoboken. Prachtig uitgespeeld ware het niet dat de afwerking ontbrak. De daaropvolgende counter werd wel afgemaakt en het stond 4-2. We wisten nog wel terug te komen tot 5-4 via Johnny en Safi en zetten nogmaals alles op alles. Het werd echter niets want bij de eerstvolgende counter stonden de eindcijfers op het bord. Mits wat geluk hadden we hier meer kunnen halen, maar Hoboken won verdiend.

De week erna stond er een even zware verplaatsing te wachten op Tervuren. In tegenstelling tot de partij in Hoboken acteerden we hier zwak en werden we overklast door een sterk en pienter Tervuren. Hun counters waren dodelijk en we konden hun verdediging, laat staan hun uitstekende keeper niet destabiliseren. 7-2 was het eindresultaat. Na enkele overwinningen op rij, wisten we de lijn niet door te trekken en staan we wederom in de onderste gelederen. Op tweede kerstdag(!) spelen we opnieuw uit tegen Molenbeek. Wederom heel lastig. Hopelijk komen we met een goed resultaat naar huis.

Mich

donderdag 4 december 2008

SDI haalt het van Waasmunster in 6-puntenmatch

Dit weekend stond SDI A oog in oog met een ploeg die in dezelfde rang van het klassement te vinden was. Waasmunster telde evenveel punten bij aanvang van de match zei het met een match meer gespeeld te hebben. Pittig nieuwsfeit voor de wedstrijd was een telefoontje van de aangeduide referee die zijn telaatkomen meldde. Er werd dus uitvoerig opgewarmd, maar toen om 20u nog steeds geen ref te bespeuren viel, was het aan de bezoekende ploeg om een gelegenheidsref aan te duiden. Uiteindelijk nam hun coach de uitdaging aan om op een zo onpartijdig mogelijke manier deze match te leiden in afwachting van de ref en retard.

De eerste helft verliep vrij rustig en in het voordeel van Asse. Van de eerste 5 kansen die SDI creëerde werden er 3 tegen de netten geknald door respectievelijk Mich, Johnny en Bram. De aansluitingstreffer kwam er pas na een dik kwartier spelen. Joeri moest zich na enkele leuke safes uiteindelijk toch gewonnen geven op een schot van dichtbij: 3-1. Diezelfde Joeri, duidelijk geprikkeld door het zopas geslikte tegendoelpunt en het feit dat routinedoelman Yves vorige week de topschuttersstand der doelmannen op 1-1 gebracht had, gaf de bezoekende vliegende keeper het nakijken met een loepzuivere lob. Ruststand: 4-1

Na de rust bleef de keeper van de tegenpartij onze helft opzoeken en Waasmunster slaagde er zo in om de druk stilaan op te voeren. Het was echter SDI dat verder uitliep naar 6-1 via Mich. Waasmunster was echter niet van plan zich te laten afmaken en voor we het wisten stond het opeens 6-4. Ondertussen was het ook duidelijk dat we niet meer moesten rekenen op de komst van de officiële scheids. Uiteraard daalde de mate van onpartijdigheid bij onze gelegenheidsref naarmate de match zijn einde naderde en de spanning toenam. Uiteindelijk strafte Safi de meespelende keeper een tweede keer af en besliste daarmee meteen ook de match. Een 7-4 einduitslag na wat een makkelijke wedstrijd leek te worden. Verdedigend was het op bepaalde momenten iets te mak en aanvallend kan het ook nog wat scherper. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Nu vrijdag wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Hoboken. Supporters zoals steeds welkom!