maandag 31 augustus 2009

SDI B geraakt op kruissnelheid

Maandag 6 – 0 gewonnen tegen Niveau Nihil (zonder Mich & Ben bij ons); zeker goed gespeeld, met veel ritme en hoog tempo; maar eerlijkheidshalve dient vermeld dat de tegenstander eerder niet al te sterk was… wij stonden echter ook ten zeerste alternatief, dit wegens de vele kwetsuren en afwezigheden. Met dank aan Matthijs, Xavier & Dréken om ons op zeer degelijke wijze te komen depanneren. Dus: goeie oefenmatch, maar geen echte waardemeter voor de competitie.

Volgende afspraak: MA 31.08 tegen Vaillant (21.00u).

Werner

dinsdag 18 augustus 2009

SDI B OPENT NIEUWE SEIZOEN

nederlaag tegen Kangeroes, knappe overwinning tegen Appels Dendermonde....

De "vernieuwde" B-ploeg van SDI heeft het nieuwe seizoen van SDI Asse geopend. Vorige week werd er nipt verloren met 4-5 van de Kangeroes. De 1e helft was dramatisch met een 1-5 ruststand. Het was duidelijk dat het terug effe wennen was voor sommige jongens.
Maar de 2e helft was van betere makelij en er werd nog 3x gescoord met zelfs geen enkele tegengoal. Het liet het beste verhopen voor de weken nadien.

Gisteren werd er dan gespeeld tegen Appels Dendermonde, een ploeg uit de Vlaamse competitie (tussen 3e nationale en 1e prov). Er werd gevreesd voor een zware nederlaag voor de wedstrijd. Dit bleek niet gegrond. De 1e helft verliep vrij gelijk, een 1-2 achterstand aan de rust was zelfs een beetje overdreven. Via een vrijschop kwamen we 2-2 gelijk, en op het einde van de match bleek SDI de betere ploeg. Uiteindelijk scoorden we nog 4x met een knappe 6-2 eindscore op het bord. De tevredenheid was erg groot.

Coach Werner en zijn trouwe luitenant Joeri Devreese waren nog afwezig, zij zullen ons vervoegen de komende weken. Ook vice-kapitein Steve Van Mieghem en Simon Kuijken waren allebei afwezig door vakantie. Ook Kurt Tuypens en Johnny Leo komen pas later in actie.
De 8 spelers waren: Yves Vandenbroucke, kapitein Dirk Janssens, Bart Rogiers, Stephen De Nil, Maarten Van Avermaet, Ben Werniers, Geert Leo en Rudy Van Belle.

Je merkt het aan de namen. SDI heeft dit seizoen gekozen om met zijn ervaren spelers in 1e provinciale te gaan spelen. Dit gekoppeld aan enkele youngsters gaf gisteren alleszins al een goed resultaat. Volgende week en de week nadien zijn er nog 2 oefenmatchen gepland voor de B-ploeg. Gezien we maar 1 veldvoetballer in onze rangen hebben (Stephen), meer dan noodzakelijk om de fysieke conditie op peil te brengen. Beide wedstrijden gaan door in de sporthal van Asse om 21u.

Geert.

Blogarchief