dinsdag 17 november 2009

SDI Liga verliest een punt tegen de Kangeroes

Verloren punt...

Na hun zege tegen Vemoflex waren de Kangeroes zeker van zin om de verrassing van de speeldag te zorgen. Om dit te vermijden waren Xavi, Pieter, Stephen, Safi, Kenneth, Laurent, Stam en Kevin opgeroepen. Deze laatste was onzeker, maar nam toch voor de zekerheid plaats op de bank. Cé was noodgedwongen coach van dienst.

De match begon aan een hoog tempo en was volledig in evenwicht. Zoals vaak hangt het dan van details af. Op een vrije trap mochten de Kangeroes de score openen door een mooie trap in de winkelhaak. In de minuut die volgde stelde de regerende kampioen orde op zaken, eveneens op een vrije. Hij trapte hard door de muur en verschalkte zo de doelman. Voor de rest was het merendeel van de kansen niet van zeer groot gevaar. Tot er weer een foutje rond het eigen doelgebied werd gemaakt. Yannis halde verschroeiend uit en de bal verdween via de deklat en de rug van Stam in doel. We mogen eigenlijk voor de tweede keer van een gelukje spreken. Twee minuten voor rust zette SDI weer een goede aanval op poten en Pieter beslist beheerst met een overhaakse schuiver in doel. 2 – 2 aan de rust.

De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg. Mats werd even door zijn verdediger gelost en mocht alleen op Xavi. De 2 – 3 was een feit. Vanaf dan stak SDI een tandje bij en voerde de druk op. Maar de schoten op doel strandden op de keeper en de acties mondden niet uit in een doelpunt. SDI bleef drukken, maar het wilde maar niet lukken. Tot de 48ste minuut. Dan verdween de bal eindelijk nog eens in doel na een schot van Safi. Eindstand: 3 – 3.

Een gelijkspel wat de score betreft. Maar op basis van de acties had SDI misschien wel meer verdiend. Kleine dingen hebben er anders over beslist. Desondanks zullen we ook na deze speeldag aan de leiding blijven in de ZLAZ.

De volgende afspraak is deze zaterdag vanaf 17u in zaal “Ter Krokegem” voor ons jaarlijks Steak- en Scampifestijn. Kom er allemaal van smullen. Jullie zullen niet ontgoocheld zijn!!!

Xavi

SDI Liga neemt weer alleen plaats bovenaan de stand

Wat een rampspeeldag zou worden draaide uit op een dikke zaak...

Een onuitgegeven selectie werd bijeengeroepen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Pinanti is Pinanti: Xavi, Stephen, Laurent, Kevin, Stam, Kristof en Geert. Pinanti, gedeeld 3de was erop gebrand om naast ons te komen in de stand. Maar SDI had ook meteen de motivatie te pakken na de 4 – 5 zege van Niveau Nihil tegen Vaillant. Dit hebben Stephen en Kevin niet kunnen meemaken door een late aankomst na een drankspelletje in de Malpertuus. Kevin had het zelfs al wat moeilijk bij het omkleden.

De match was redelijk goed in evenwicht, maar men voelde vanaf het begin dat we net iets beter waren dan de tegenstander. Stam had nog eens een grote avond. Hij controleerde alles goed van achteruit. Stephen speelde zoals altijd op niveau en liep veel gaten dicht. Ook Laurent was in een goede dag. Het samenspel met Stephen en Geert liep gesmeerd. Deze laatste etaleerde nog eens zijn favoriet “draai-en-keer”, waardoor de bal zeer moeilijk te bemachtigen werd voor de verdediging van de tegenpartij. Kevin had het de eerste helft nog moeilijk met het alcoholgehalte. Hij mocht trouwens van geluk spreken dat er geen controle was na de match! Kristof mocht bij zijn eerste cap ook heel wat minuten meepikken. Hij stoorde goed de aanvallers en bracht ook wat gevaar voor het Pinanti-doel.

Het resultaat van dit brouwsel was een 4 – 7 overwinning die ons meteen weer aan leiding bracht met 2 punten voorsprong op Vaillant en 4 punten voorsprong op Pinanti. Na onze wedstrijd ging Vemoflex ook nog eens met 5 – 3 de boot in tegen de Kangeroes, waardoor ook zij op 4 punten blijven steken.

De volgende afspraak is meteen maandag tegen de Kangeroes.

Ten laatste zou ik mij schuldig voelen, moest ik vergeten aan te kondigen dat Kenneth Casseau, vaste speler en smaakmaker in onze Liga-ploeg, de fiere papa is geworden van een kleine Luca van 50,5 cm groot en 3,620 kg. Julie en Luca stellen het goed. Wij wensen de gelukkige ouders het allerbeste toe. Eén ding is zeker: De volgende generatie is op komst!

Xavi

Wat een rampspeeldag bleek te worden draaide uit op een dikke zaak...

Ten laatste zou ik mij schuldig voelen, moest ik vergeten aan te kondigen dat Kenneth Casseau, vaste speler en smaakmaker in onze Liga-ploeg, de fiere papa is geworden van een kleine Luca van 50,5 cm groot en 3,620 kg. Julie en Luca stellen het goed. Wij wensen de gelukkige ouders het allerbeste. Eén ding is zeker. De volgende generatie is op komst!
Xavi

donderdag 5 november 2009

ZWARTE WEEK VOOR SDI: SDI Liga lijdt eerste puntenverlies tegen Vaillant en is uitgeschakeld voor de Beker van Brabant

2-7 nederlaag brengt Vaillant naast SDI

Na de knappe 16 op 16 leed SDI afgelopen maandag haar eerste puntenverlies in de ZLAZ-competitie. Tegen grote concurrent Vaillant werd er met 2-7 verloren. Vaillant won verdiend maar toch enkele kanttekeningen.

Eerst en vooral was er de omstreden gele kaart van bezoekende doelman Carlos Jr Fieremans. Het is niet de eerste keer dat hem dit overkomt, en wellicht zal het ook niet de laatste keer zijn. Na een kwartier spelen (ondergetekende was nog maar net aangekomen) stond het 1-0 voor Vaillant. SDI morste met de kansen, daardoor bleef de krappe achterstand. Toen Cé een blunder afstrafte in de bezoekende defensie kwam Carlos uit zijn doel en pakte tot ieders verbazing de bal met zijn handen, en dit zowaar in het midden van het veld. Nu mag je aan iedere neutrale toeschouwer of iemand met een klein beetje eerlijkheid vragen wat de sanctie moet zijn, je krijgt altijd dezelfde reactie: DONKERROOD. Marco Borsato kon het niet beter gezongen hebben.
Referee Vekeman, normaal een zeer goede scheidsrechter, had echter de durf niet om de ongelukkige Carlos van het veld met een rode kaart te sturen. Uiteraard had een heel andere wedstrijd geweest tegen slechts 4 spelers. Een gemiste kans voor SDI om zo verder uit te lopen (tot 4 punten).
Nu was het echter tegen 5 spelers, en die deden het heel goed. Met Dries Leemans in het doel, en met twee spelers uit 1e nationale was het niet onlogisch dat Vaillant de betere ploeg had, zeker ook met Bert Breynaert en Jurgen Hannaert erbij. Soit, Vaillant won verdiend maar met de hulp van de scheids. Het wordt hoogtijd dat zij kampioen spelen in de liga, zodat ook voor hen die druk wegvalt. Dan kunnen ze misschien eens met een “Assese” ploeg komen spelen.
Voor SDI ligt het dit jaar anders. We spelen graag in de ZLAZ, maar de opeenvolging van wedstrijden wordt te zwaar, en mogelijk wordt het ons laatste jaar in deze competitie. Deze beslissing wordt later genomen. Intussen maken wij er het beste van, en proberen we er zoveel mogelijk plezier in te hebben. Chapeau voor onze “Xavi” trouwens hierbij.

Om maar te zeggen dat de matchen elkaar opeenvolgen: de C-ploeg speelt vier wedstrijden in 10 dagen, en er stond gisteren (woendag) ook de eerste bekeropdracht op het programma, twee dagen na Vaillant dus. Cé en Vits moesten gekwetst afhaken, zodat we niet voltallig moesten afzakken naar Hoegaarden. Tegenstander was Boca Juniors Tienen, ongeslagen leider in 2e provinciale. De eerste helft speelden we zwak en zaten we nooit in het juiste ritme. De tegenstander was veel agressiever, met ook een heel oude en zwakke scheidsrechter. De brave mens kon het ritme niet aan, en voelde de wedstrijd zeker niet aan. Maar geen excuses, we waren niet goed genoeg. De 3-1 ruststand was niet onlogisch, ook al misten we heel wat goede kansen. In de tweede helft herpakten we ons, en volgden ook hele goede mogelijkheden. Maar de bal wou er niet in. Pech en een goede doelman verhinderde tot drie keer toe de aansluitingstreffer. De grootste kans werd gemist, en zoals dikwijls viel de goal aan de andere kant: 4-1. Match gespeeld, maar we legden ons niet neer bij de situatie. In de laatste vijf minuten konden we nog 2x scoren en werd het nog heel spannend. Maar verder dan 4-3 kwamen we niet meer. Geen 4e bekefinale op rij dus voor SDI. Maar geen erg, volgend seizoen wordt de finale opnieuw in Asse georganiseerd, en dan moeten we er terug staan.

Het is duidelijk dat de drukke bezigheden in voetbal (vooral bij Asse uiteraard) en de vier ploegen hun tol eisen. Maar we houden er het geloof in,en blijven ons vooral amuseren. Binnenkort ons etentje, hopelijk wordt dit wel weer een succes.