zondag 27 december 2009

VR 18.11.09: SDI A – MF Waterloo 8 – 5

SDI A wordt 4de in de stand...

Vrijdagavond ontving SDI A MF Waterloo. Aan de aftrap voor deze wedstrijd: Xavi, Mich, Vits, Kenneth, Steve, Safi en Bram Delporte. Captain Jurgen was door omstandigheden afwezig. Joeri, Cé en Bram De Smedt stonden met blessures aan de kant.

Van MF Waterloo, nieuw in onze reeks, wisten we weinig of niks. Wel stonden ze naast ons in de stand met 11 punten, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd begon meteen zeer goed. Op korte tijd stond het 4 – 0 in ons voordeel. Goed opgebouwde acties, individuele kunstjes en een zeer aanvallend ingestelde tegenstander zorgden voor deze snelle voorsprong. Dan kenden we een terugval, want de bezoekers konden zonder al te grote problemen terugkomen tot een 4 – 3 stand. Voor de rust konden we echter nog scoren om de stand tot 5 – 3 te brengen met de rust. Een leuke eerste helft met heen- en weergevoetbal.

De tweede helft was in het begin in intensiteit analoog aan de eerste. Tot de doelman van Waterloo tien minuten voor tijd met de scheidsrechter in discussie ging over een terecht toegekende vrije trap. Dat duurde naar mening van de scheids iets te lang en haalde het geel tevoorschijn. Toen sloegen de stoppen door bij de keeper en haalde verbaal uit naar de scheids, wat hem rood opleverde. De laatste minuten werden tegen 4 man maar een formaliteit. Eindstand 8 – 5 en een uitstekende zaak in de stand, aangezien SDI A alleen 4de wordt in de reeks, ondanks wat het resultaat van de inhaalwedstrijd tegen Sportika Ternat wordt.

Xavi

woensdag 23 december 2009

SDI Liga sluit heenronde af met zege

Maandagavond 14/21 stond voor SDI Liga de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Tegenstander was La Familia, laatste in de stand. De gelukkigen waren: Xavi, Pieter, Stephen, Laurent, Geert en Kris. Deze combinatie van jong en minder jong moest de ploeg weer op spoor zetten na de 7-1-debacle tegen Vemoflex vorige week.

In de eerste helft was de fut er niet echt in bij de jonge garde. Gelukkig konden we rekenen op de kwaliteiten en de ervaring van onze diepste man. Zonder op een hoog niveau te spelen stonden we 3 – 0 voor na een tiental minuten. De periode die daarop volgde was volledig ondermaats. We werden vanachter te gemakkelijk afgetroefd door hun aanvaller en op korte tijd stond het 3 – 3. Gelukkig konden we voor de rust nog op voorsprong komen. Ruststand: 5 – 3, 5 – 0 wat de schoten op het kader betreft.

De tweede helft was beter. Maar de organisatie was nog altijd niet volledig op punt. We konden zonder al te grote problemen onze voorsprong uitbouwen, terwijl de tegenpartij ook nog af en toe met succes kon tegenprikken. Op het einde was er nog wat opschudding tussen Stephen en hun aanvaller, wat in geel resulteerde voor Stephen. De laatste minuten werden dus met 5 man uitgespeeld, maar dat belette ons niet om met een 10 – 5 overwinning de heenronde af te sluiten.

Met een totaal van 24 punten op 30 staat SDI Liga 2de in de stand. We moeten enkel Vaillant voor ons dulden, die ook 24/30 behaalt, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Onze eerste achtervolger is Vemoflex met 2 punten minder. Al bij al is deze heenronde goed verlopen als we kijken naar de problemen die we hadden om voor sommige wedstrijden spelers te vinden. Hopelijk zijn deze problemen na Nieuwjaar van de baan, dan kunnen we nog lang bovenaan meedraaien. De volgende wedstrijd is tegen Niveau Nihil op 9 januari om 19u. Allemaal op post.

Xavi

donderdag 17 december 2009

VR 11.12.09: IFI Merchtem – SDI B: 3 - 5

Collectief sterk gespeeld, toch tegengoal, goeie mix jong en minder jong en slechts met 6 spelers, goal, Ben kwam niet “terug”, tegengoal, dan luisterde Ben wel, goal voor ons, sommigen van de ploeg dronken samen veel pintjes voor de wedstrijd, goal, grote zaal, consequente buitenlandse ref, tegengoal, niet altijd de actie maken, tegengoal, Yves zag klaar tijdens de rust, goal, bal laten rond gaan, hier spreekt men Nederlands, Rudy gaf meestal goeie passen, Maarten liep soms, we waren de betere ploeg tegen de derde in stand, Aaron zocht veel de ruimte op, goal van Yves met een banaan, goeie kapitein, Danny van IFI nam veel plaats maar geraakte er toch nie door, Werner coachte goe, de Joeri zag dat er nen ‘droo’ in zat, we stijgen wat, Simon speelde sterk op laatste man, sfeer zat goed in de cafetaria, daarna ook in de Malpertuus, Bart had heimwee naar de B-ploeg en nog wat later zat er nog meer sfeer in in de Cafka, met dank aan Kris & Gislène

Maarten

donderdag 3 december 2009

A-ploeg geeft punt cadeau

Na de zwaarbevochten winst tegen Mazenzele mochten we aan de bak tegen het laaggeklasseerde Londerzeel. Op uitzondering van Bram Delporte keerde niemand terug uit de ziekenboeg. Welk van de partij waren Voske, Jurgen, Casseau, Bram, Mich, Geert en Vits.

Opnieuw slaagden we er in veel te laks te starten en ook hier werden we afgestraft. Hun dribbelvaardige voorspeler, die een zeer sterke match speelde en nagenoeg voor alle gevaar zorgde, werd veel te veel ruimte gegeven met een 2-0 achterstand tot gevolg. We kregen wel enkele kansen, zelfs een paar zeer goeie, maar hun keeper of het doelhout wisten ons van de aansluitingstreffer te weerhouden. Net voor rust lukte ons de aansluitingstreffer dan toch via Vits. Buitenkant voet trapte hij naar doel. De keeper zag de bal niet komen, mede door het prachtige lichaamswerk J) van Geert en met een 2-1 gingen we de rust in.

Hetzelfde beeld van vorige week in de tweede helft. We namen de match resoluut in handen en na 5 minuten was het Mich die nota bene met zijn rechter de gelijkmaker prikte. Luttele minuten later kwam Jurgen perfect voor zijn man in via een snelle counter over Mich, Casseau en Mich was het Vits die aan de tweede paal kon binnenduwen. Londerzeel kwam er even niet aan te pas en Casseau schakelde knap enkele tegenstrevers uit maar zijn plaatsbal strandde op de paal. Zijn volgende actie was wel raak. Vits legde achteruit en Kenneth besloot in het dak van het doel. Wedstrijd gespeeld denk je dan maar niet was minder waar. Ook Londerzeel trachtte met een veldspeler in doel de druk op te voeren. Deze keer verdedigden we minder goed. Geert eerst nog de 2-5 cijfers op het bord zetten maar zijn lob eindigde voor ons aan de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg strafte dit af door nog 2 maal te scoren en de 4-4 eindcijfers op het bord te zetten. Londerzeel speelde degelijk en verdienstelijk maar onze ondermaatse 1ste helft en nonchalance op het einde kosten ons de winst.
Hopelijk kunnen we vrijdag de punten thuis houden tegen Malle.

Mich

VR 27.11.09: SOMBRERO’s Kraainem – SDI B

6 – 3 verloren… terecht wegens zeer zwakke prestatie… niemand echt goed, sommigen zelfs zwak… 4 – 0 achter bij rust! Daarna nog terug gekomen tot 4 – 3 ! en toch nog kans op goals. Zonder keepr gespeeld, maar snel enkele goals gepakt. Dus uiteindelijk verdiend verloren… Wel parketvloer en niet aangenaam om te spelen. Thuisploeg kon daar beter mee om; maar zeker ook geen wereldelftal.
Volgende keer beter… hopen we.

Werner

A-ploeg draait goed mee (ondanks zware blessurelast)

Na het ingecalculeerde verlies op AV Sint-Gillis, waar we een zeer degelijke wedstrijd speelden wisten we tegen het stugge Mazenzele de 2 punten thuis te houden. We wisten dat dit een zeer moeilijke match zou worden, zeker o.w.v de afwezigheden van Bram DS, Bram Delporte, Ce en Safi. Dank aan Steve en Geert, die ons telkens wensen te depanneren en een groot aandeel hebben in de goede resultaten.

Tegen Mazenzele keken we al na 10 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. We trachten het spel te maken maar hun counters waren zeer efficiënt en ook de nodige dosis geluk ontbrak hen niet. Bovendien is Mazenzele een zeer sterk georganiseerd blok wat de opdracht nog moeilijker maakte. Nog voor de rust wisten we echter het evenwicht te herstellen via Geert en Mich.

De tweede helft verliep veel vlotter en onze acties kwamen er beter uit. Vits etaleerde zijn vista en ervaring en Casseau bracht met zijn technisch vermogen de tegenstander meermaals aan het wankelen. Achteraan hielden Jurgen en Mich de deur op slot. We creëerden kansen en de goal kon niet uitblijven. Na 10 minuten in de tweede helft was het raak via Vitske. Net op het moment dat we de wedstrijd in handen hadden achtte de ref het nodig ook zijn stempel op de match te drukken. Te pas en te onpas strooide hij met blauwe kaarten tot frustratie van ons en het thuispubliek. Door de foutenlast kregen we het moeilijk en de 9-metertrap kon niet uitblijven. 10 minuten voor tijd gebeurde wat er al lang zat aan te komen, de 6de fout (die er zeker geen was) was een feit. Gelukkig voor ons stond Joeri pal en kon Mazenzele deze niet verzilveren. Ze opteerden er dan voor om een speler in doel te zetten en zo de druk op te voeren. Onder leiding van Geert en Vits wisten we hier wel raad mee en niet toevallig was het opnieuw Vits die met een prachtige lob de 4-2 cijfers op het bord zette. Mazenzele mocht blijkbaar niet verliezen. Opnieuw besliste de scheids een cadeautje uit de delen d.m.v een 9-metertrap. Nu had Joeri geen verhaal en ruim in blessuretijd lukte hen de aansluitingstreffer. De wedstrijd leek eindeloos te duren maar uiteindelijk was de winst dan toch binnen. 2 zwaarbevochten punten waren binnen we blijven meedraaien in de top 5.
PS: Sorry aan Joeri De Vreese voor de dure gsmfactuur van deze maand maar we kunnen er ook niet aan doen dat onze Cé niet in staat is de scorebordjes om te draaien. Als het niet is om op een bal te shotten kun je er ook niks mee aanvangen hé!