zaterdag 9 februari 2008

BLAUWE KAARTEN REDDEN SDI A

mooi gelijkspel van A-ploeg bij leider Londerzeel....

Na de prachtige zege tegen Leest ging SDI A met veel vertrouwen naar leider Londerzeel. We werden ook aangemoedigd door de mensen van Niveau Nihil en Johan De Greve (Celtic). Een mooi gebaar. In vergelijking met vorige week was Jurgen Hannaert niet van de partij (ski). Kevin De Sa Faria was ook nog op vakantie. Daardoor was Dries Leemans nog eens van de partij en ook de gebroeders Leo.

Londerzeel staat al de ganse competitie op die leidersplaats, maar is zeker niet de beste ploeg. Misschien wel de meest ervaren, en de leepste ploeg. Ze teren op een goeie organisatie en proberen gevat te counteren. Ze hebben niet veel snelheid in de ploeg, maar wel veel balvastheid en slimme spelers. Hun eerste plaats kan geen toeval zijn in dit stadium van de competitie.

De partij begon gelijkopgaand en we kregen beiden wat kansen. Het was Londerzeel die een eerste keer scoorde, maar één minuut later kon Johnny Leo al gelijkmaken met een prachtgoal. Ondanks zijn leeftijd (36) blijft hij steengoed, ook voor nationale. We namen stilaan de wedstrijd in handen en kapitein Vits maakte met een schittterende beweging en trap met links er 1-2 van. We bereikten de rust met deze score. Een stunt zat er zeker in.

Maar na de rust kenden we 4 dramatische minuten met drie doelpunten als gevolg. Defensief geblunder, niet alert genoeg en de we stonden 4-2 achter. De wedstrijd leek gespeeld. Toch kenden we een sterk slot. 7 minuten voor het einde was er de vijfde blauwe kaart voor Londerzeel en coach Jacques wisselde in functie hiervan. Met de gebroeders Leo in de frontlinie probeerden we de zesde fout te versieren. En dit lukte. Geert trapte de 4-3 op het bord. Ondertussen had Vits ook al een penalty gemist. Na een fout op Boeki kregen we een nieuwe negenmeter. Ik liet deze keer het initiatief aan Rudy Van Belle, maar hij trapte naast. Met nog één minuut te spelen kon Geert een nieuwe negenmeter uitlokken en hij trapte zelf de 4-4 op het bord. Een halve stunt, maar met 1 punt waren we zeker tevreden in Londerzeel. Ook al zat er meer in...

Met 3 op 4 tegen Leest en Londerzeel mogen we zeker tevreden zijn. De volgende 3 wedstrijden zijn tegen de 3 laatst geklasseerden van het klassement: Mazenzele, Boom en Lebbeke. We gaan voor een zes op zes, hoewel deze ploegen misschien wel niet op hun waarde geklasseerd staan. Afspraak komende vrijdag om 22u in Asse voor de match tegen 'Mazel'.