dinsdag 17 juni 2008

Grandioze A-ploeg wint prestigieus Kriekentornooi


hoogtepunt in halve finale met winst tegen kampioen Amigo Schepdaal...

SDI Asse blijft de successen opstapelen. Na het prachtige seizoen in competitie (met titel en beker) volgde een knalprestatie op het internationale zaalvoetbaltornooi in Hamme (5e plaats, verslag al eerder verschenen). Vorige week was het iets minder in Asse Ter Heide (ook 5e, maar zaterdag de finaleplaats lagen liggen, zondag op doelpuntensaldo eruit). Niet getroost, onze afspraak was in Lombeek, op het veld van Bareel. Het prestigieuze Kriekentornooi met tal van hele goede ploegen zoals Amigo Schepdaal (kampioen in 1e nationale), Ternat (4e klasse veldvoetbal), Groot-Bijgaarden, Groenewoud Oetingen en nog andere ploegen. Sinds dit weekend mag je daar ook SDI C bijrekenen, met hun prachtige 3e plaats. Maar dat verslag mocht je al lezen van onze voorzitter...


SDI A mocht op zaterdagvoormiddag al vol aan de bak. Er stonden 3 wedstrijden op het programma. Onze eerste partij was tegen Letter M. Niemand wist dat deze ploeg later onze tegenstander in de finale ging zijn. Ze stonden ook niet zo sterk. De 3-2 overwinning was verdiend, en minder moeilijk als de uitslag laat vermoeden. Het kwam erop neer om in de 2 andere poulelmatchen niets te laten liggen. Dat gebeurde ook niet. De namen van de tegenstanders weet ik alvast niet meer, ook de uitslagen niet. Pak maar 7-0 en 4-0. Of zoiets. SDI was top en klaar om ver te geraken.

De sfeer was uitstekend. We waren met 8 spelers: Trulli, Fred, Kevin Rampelbergh, Kevin De Sa Faria, Bram, Kenny Van Belle, Rudy Van Belle en Mich. Ik had zelfs de luxe om een klasbak als Cé voor de C-ploeg te laten. Uiteraard goed voor 1 keer....

Onze laatste match op zaterdag was tegen De Geleerde Man uit Mazenzele. We kwamen 1-0 achter en moesten serieus 'pressen' om de situatie recht te zetten. Ik moedigde mijn mannen aan om er voluit voor te gaan, wat ze ook perfect deden. De 4-1 eindstand gaf ons vleugels. We konden uitermate tevreden zijn over onze prestaties zaterdag. Zondag nog 2x presteren en een plaats in de halve finale was een feit. Er werd nog genoeg nagekaart over onze matchen. Fred en Kevin bleven ook 'hangen' en zij slaagden er zelfs in om hun te gaan douchen na de laatste ploegen van de namiddagpoule. Sterk!

Zondag wonnen we onze eerste wedstrijd probleemloos tegen Bigardo Bulls. De halve finale leek een formaliteit. Dit was zonder de Bacco's uit Opwijk gerekend. Een ploeg met enkele spelers van vierdenationaler Opwijk en met ex-SDI doelman Kevin Borremans in de goal. We verloren nipt en enigszins onverdiend met 3-2, maar dit bleek te volstaan voor de halve finale. De mannen van Opwijk kwamen 1 goal tekort. Opluchting bij ons. Ondertussen bereikten ook ons mannen van de C-ploeg de halve finales. Zij verloren echter van Letter M, wij moesten het oppakken tegen de kampioen van 1e nationale: Amigo Schepdaal. Weliswaar niet op volle sterkte, maar sterk genoeg om het tornooi te winnen. Grote afwezige was uiteraard Vitsken, die zijn huidige en toekomstige ploeg wel graag had zien spelen.

Enfin, SDI stond op scherp. Het veld lag zwaar, en dit was in ons voordeel. We gingen er voor de volle 100 procent voor. Er werd op geen enkele inspanning gekeken. Geen stap was teveel, en onder aanvoering van een sterke Fred werd er een 2-0 overwinning gehaald. Eerst scoorde revelatie Kenny Van Belle (nog maar 16 jaar) en later zijn nonkel Rudy met een magistrale vrije trap. Doelman Carlos Jr had ondertussen al geel gekregen voor een gevaarlijke tackle op Fred. Hiermede kwam hij nog goedkoop weg. Iedereen was het erover eens: de overwinning was terecht. De coach was superfier op zijn mannen, we waren klaar voor de grote finale.

1 ding stond vast: we gingen winnen! Letter M (met inmiddels onze aanwinst Denny Temmerman in de rangen) was onze tegenstander. Het veld was eigenlijk niet bespeelbaar, maar dat trokken we ons niet aan. Scoren moesten we doen, en dat deden we ook. Over de wedstrijd valt eigenlijk niet veel te zeggen. We waren doorlopend beter en haalden een makkelijke maar oververdiende 4-1 zege. SDI was winnaar van het Kriekentornooi, wat ons héél veel plezier deed.

Als coach wil ik mijn 8 spelers hievoor nogmaals bedanken. Ze waren één voor één top. Ik denk dat Mich en Bram nu al laten zien hebben dat zij bijzonder goed gaan passen bij onze A-ploeg. Toptalenten die ervaring gaan opdoen in derde nationale. Jammer dat Fred en Kevin Rampelbergh niet mogen zaalvoetballen, anders gingen we nog sterker staan. Rudy en Safi bewezen alvast waarom ik volgend seizoen op hen tel voor de nodige goals en Trulli bewees vooral op zondag dat hij (naast een pleziermaker) ook wel een hele goede doelman is. Amigo mocht het ondervinden. Kenny was met zijn 16 jaar de absolute revelatie. Dat hij volgend jaar naar Zulte-Waregem gaat, zal niemand verbazen.

Dikke proficiat aan iedereen, nu volgt er rust en voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op 1 augustus hervatten we met vriendenwedstrijden. Tot dan...

Een fiere coach....
Geert.

Geen opmerkingen:

Blogarchief