dinsdag 17 november 2009

SDI Liga neemt weer alleen plaats bovenaan de stand

Wat een rampspeeldag bleek te worden draaide uit op een dikke zaak...
Een onuitgegeven selectie werd bijeengeroepen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Pinanti is Pinanti: Xavi, Stephen, Laurent, Kevin, Stam, Kristof en Geert. Pinanti, gedeeld 3de was erop gebrand om naast ons te komen in de stand. Maar SDI had ook meteen de motivatie te pakken na de 4 – 5 zege van Niveau Nihil tegen Vaillant. Dit hebben Stephen en Kevin niet kunnen meemaken door een late aankomst na een drankspelletje in de Malpertuus. Kevin had het zelfs al wat moeilijk bij het omkleden.

De match was redelijk goed in evenwicht, maar men voelde vanaf het begin dat we net iets beter waren dan de tegenstander. Stam had nog eens een grote avond. Hij controleerde alles goed van achteruit. Stephen speelde zoals altijd op niveau en liep veel gaten dicht. Ook Laurent was in een goede dag. Het samenspel met Stephen en Geert liep gesmeerd. Deze laatste etaleerde nog eens zijn favoriet “draai-en-keer”, waardoor de bal zeer moeilijk te bemachtigen werd voor de verdediging van de tegenpartij. Kevin had het de eerste helft nog moeilijk met het alcoholgehalte. Hij mocht trouwens van geluk spreken dat er geen controle was na de match! Kristof mocht bij zijn eerste cap ook heel wat minuten meepikken. Hij stoorde goed de aanvallers en bracht ook wat gevaar voor het Pinanti-doel.

Het resultaat van dit brouwsel was een 4 – 7 overwinning die ons meteen weer aan leiding bracht met 2 punten voorsprong op Vaillant en 4 punten voorsprong op Pinanti. Na onze wedstrijd ging Vemoflex ook nog eens met 5 – 3 de boot in tegen de Kangeroes, waardoor ook zij op 4 punten blijven steken.

De volgende afspraak is meteen maandag tegen de Kangeroes.

Ten laatste zou ik mij schuldig voelen, moest ik vergeten aan te kondigen dat Kenneth Casseau, vaste speler en smaakmaker in onze Liga-ploeg, de fiere papa is geworden van een kleine Luca van 50,5 cm groot en 3,620 kg. Julie en Luca stellen het goed. Wij wensen de gelukkige ouders het allerbeste. Eén ding is zeker. De volgende generatie is op komst!