woensdag 17 oktober 2007

C-ploeg opnieuw (h)echt blok

Belofte maakt schuld. Na een ietwat troosteloos seizoen vorig jaar hadden we onszelf beloofd om er in de editie 2007-2008 nog eens een serieuze lap op te geven. Bij de c-ploeg betekent dit dat we terug gaan teren op onze beruchte vechtlust en degelijke organisatie achterin.

Vrijdag werd er alvast met hart en ziel gespeeld tegen de fysiek sterke Boca's uit Machelen.

SDI C begon wervelend aan de match. Na enkele vlotte combinaties kwamen de eerste doelrijpe kansen, maar de bezoekende doelman bleek zeer solide. Iedereen weet ondertussen wel hoe belangrijk stilstaande fases zijn in het moderne voetbal, en dus werd hier gedurende de voorbereiding zeer hard op getraind... niet dus. En toch, bij de eerste vrije trap in ons voordeel werd de bal vakkundig afgelegd richting Bastien, die alleen schuin voor doel opdook... en dan weet je het wel: 1-0!

Wat daarop volgde was een sterk staaltje verdedigen in groep, met doelman Pat als rots in de branding. Zelfs na het verwijderen van zijn rechter knieschijf, of dan toch het vel dat zich normaal op die plaats zou moeten bevinden, bleef hij wonderlijke saves uit zijn pensioengerechtigde lijf schudden. Respect!

Het bleef 1-0 tot een kwartier voor affluiten. De Boca's kwamen steeds meer opzetten, maar werden plots verrast door een perfect uitgevoerde counter. Dezelfde hoofdrolspelers als bij het eerste doelpunt, maar nu werd Gunther Van Mulders op zijn wenken bediend door Bastien. In een tijd schoof Gunther de haarfijne voorzet onder de bezoekende goalie: 2-0!

Het kort op de man verdedigen loonde, want de tegenstander kreeg nog amper een gevaarlijke bal voor doel. Waarom we dan toch plots te overhaast beginnen voetballen met het nodige balverlies tot gevolg is wat de c-ploeg zo uniek maakt, wij hebben zin voor dramatiek en spannende plotwendingen. Dus gaan we iets verder van de man verdedigen en zo laten we de tegenstander de nodige bewegingsvrijheid om een halfstrakke voorzet simpel binnen te tikken: 2-1!

Met nog 5 minuten te spelen altijd een droomscenario voor de neutrale supporter, maar in dit geval voor de SDI supporter, want de c-ploeg ging weer prima uitverdedigen en speelde de match uit.

Zo werd weer een deeltje van onze schuld afgelost. Op naar de confrontatie tegen en in Molenbeek op dinsdag 25 september, om 19u.

C ya!

tim.

Geen opmerkingen:

Blogarchief