woensdag 17 oktober 2007

SDI D-KBC Asse, een goede belegging!

Na de eerste nederlaag van de D-ploeg vorige vrijdag moesten we maandag bewijzen dat dit een kleine misstap was en dat op dezelfde avond met onze 4 ploegen spelen moeilijk haalbaar is, zeker als er nog mensen op de laatste minuut nog afbellen.

Vorig jaar waren de wedstrijden tegen KBC-Asse belangrijke toppers, de motivatie was er dus zeker en twee maal verliezen op rij zou het onslag betekenen van een paar kopstukken binnen SDI.

Een echte topper werd het niet, de wedstijd was dan iets te snel beslist.

De inbreng van de c-ploeg zorgde voor de eerste twee doelpunten, Bas en Tim maakten beiden een collectieve actie af. Kansen waren er zeker aan de twee kanten maar beide doelmannen deden wat ze moesten doen en zo bleef de score nog beperkt.

Na de rust had Thielemans iets meer geluk met zijn afwerking, de knappe acties uit de eerste helft eindigden meestal in het zijnet maar nu was het eindelijk raak.

Het enige doelpunt van KBC viel ook in het begin van de tweede helft en dit op een halfgekraakt schot aan de eerste paal dat onze doelman Pat niet had verwacht. Voor KBC was dit de uitgelezen kans om druk te zetten maar dankzij Thielemans kregen ze nog geen minuut de tijd om te proberen, de 4-1 stond al op het scorebord.

Beide ploegen morsten met de kansen maar uiteindelijk was het Viaene, de uitblinker van vorig seizoen, die zijn doelpunt meepikte op aangeven van Stijn die samen met Bastien een counter uitspeelden.