woensdag 17 oktober 2007

SDI C mist seizoensstart niet

Na onze 5 op 6 van de vorige drie matchen was de c-ploeg op zoek naar bevestiging voor de - tegenover vorig seizoen -
niet gemiste competitiestart.

Doordat onze vier ploegen tegelijkertijd speelden, en zowel onze reguliere keeper als spitsen afwezig waren,
vervoegden cedric (b-ploeg) en nieuwkomer keeper bart onze rangen. Wambeek was een te duchten ploeg, die sterk georganiseerd speelt, en dus waren de aanwinsten meer dan welkom.

Voor de match had ik er echter geen goed oog in. Net de kleedkamer van onze referee binnengekomen, werd ik er al
half overblaft dat ons blad er niet op tijd was, en onze delegee nog niet opgedaagd was. Laatste keer dat ik sjekte, was ik nog altijd geen hond, maar toch besloot ik deze allersympathieke mens een tweede kans te geven op het veld.

De c-ploeg begon al vanaf de aftrap goed georganiseerd en met veel inzet te spelen, wat dan ook resulteerde in enkele mooie kansen van cedric en onze flanken. Gunther rukte ook een paar keer goed mee op, en kon zo ook een paar goeie kanse afdwingen. Uitblinker Cedric scoorde halfweg de eerste helft een heerllijk goal met de punt van de voet in de haak.
Wambeek speelde zeker goed mee, vanuit een van achter uit goed georganiseerd geheel. Net voor het affluiten van de eerste helft, kon ikzelf er 2-0 van maken na assist van Cedric. Nieuwe doelman bart liet met enkele mooie reddingen zien, dat hij een klassekeeper is.

De tweede helft begonnen we met dezelfde inzet en organisatie, al was snel duidelijk dat het fysiek moeilijk zou worden. Doch we speelden goed en kwamen zo door een beauty van simon en tweede keer mezelf (afgeweken bal op rug van tegenstander, maar die tellen ook nietwaar) op 4-0. Gevleid maar zeker niet onverdiend. De laatste 5 minuten slikten we nog 2 tegengoals, die we zullen toeschrijven aan de vermoeide benen en de kopjes die al bij de overwinning zaten. Dit was een overwinning van de ganse ploeg!

De c-ploeg mag terugblikken op een sterke seizoensstart na het toch wel niet zo fantastische vorig seizoen. Daarbij valt het op, dat we fysiek mss iets sterker staan, en er veel meer voor elke bal gevochten wordt. Onze spitsen maken de kansen die we creƫren ook goed af, en dus blijven we hopelijk zo voortdoen gedurende het het verder verloop van het seizoen.