woensdag 17 oktober 2007

Verdiende overwinning voor B-ploeg

Sporthal den Heurck, overijse, 20u45. Onze spelers komen met mondjesmaat toe. De motivatie en concentratie droop eraf…, al bleken sommigen meer oog te hebben voor een dameswedstrijd die bezig was op het veld ernaast. De zaal bleek goed mee te vallen, mooie zachte vloer maar van de kleedkamers hadden ze wel sauna’s gemaakt, gelukkig was het wat frisser in de zaal. Onze vaste coach Werner kon niet aanwezig zijn en dus nam Rudy de honneurs waar. En met succes zo bleek.

De match:
Eerste 5 minuten waren voor beide ploegen verkennend zodat er ook geen kansen kwamen. Rond de 10de minuut komen we met een gelukje 0-1 voor, een laag schot en de bal gaat door de benen van de keeper. De thuisploeg wat aangeslagen, want de 0-2 en 0-3 lieten niet lang op zich wachten. Vooral die derde goal was een beauty, snelle collectieve actie mooi afgewerkt door Jens. Voor ons het moment om de voet wat van het gaspedaal te nemen en de tegenstander op te vangen op onze helft. Door wat concentratieverlies komen ze terug tot 1-3, een domme goal die zeker te vermijden was. Dit was dan ook de ruststand. De rust was welgekomen want met slechts 1 vervanger op de bank was het soms wel wat pompen.

De 2de helft begonnen we terug goed georganiseerd wat resulteerde in kleine kansjes voor ons. Het spelbeeld keerde echter vrij snel en Overijse begon de druk op te voeren. Wij kropen naar achter, konden vooraan de bal niet bijhouden en hun 2 kleine snelle spitsen creerden kans na kans, gelukkig was Mats wel bij de pinken want met enkele knappe saves hield hij de score in ons voordeel. Al verkeek hij zich wel 1 maal op een hoge lange bal die achter hem op de onderkant van de deklat viel en volgens de thuisploeg daarna achter de doellijn, maar dat had de ref niet gezien. De ref zag niet veel, want buiten het feit dat hij die bal niet over de doellijn zag heeft die man niet 1 keer in ons voordeel gefloten. Dus die 15min druk van hun waren wel pijnlijk. We kwamen terug beter in de match en wij maakten de kansen wel af. De opgerukte Dirk kwam via een een twee alleen voor de keeper en schoof de bal mooi onder die arme man. 1-4 en match gespeeld dus. We maakten er op het laatst nog 1-5 van, kwestie van ons doelpuntensaldo wat op te krikken. Een eerste zege door een mooie collectieve prestatie. We kunnen terug onder de mensen komen. Volgende match tegen Oudergem, terug een verre verplaatsing maar met dezelfde vechtlust ben ik er zeker van dat we terugkeren naar Asse met 2 punten.