vrijdag 7 december 2007

Kangoeroes-SDI D

Verslagen schrijven is geen hobby van mij, integendeel.
Dit is voor mij echter de enige manier om vrijgesteld te worden van kaarten-en taartenverkoop, helpen op het eetfestijn, ik krijg gratis een nieuwe trui van SDI en ik mag ook af en toe meespelen.

Ondanks deze mooie extralegale voordelen heb ik het zeker moeilijk mee wanneer Geert vraagt om een verslag te schrijven over een slechte wedstrijd.

Maandagavond in Zellik speelden we een een soort topper tegen de Kangoeroes.

Geen echte topper aangezien de Kangoeroes dit jaar niet in de top meedraaien maar ongeacht de vegetarische aard van het beest lusten ze sdi rauw. Heeft het met het bestuur te maken? Revenche op de titel van vorig jaar? Maakt eigenlijk niet uit ... iedereen wil tegen de arrogante spelers van sdi winnen.

Er stond een heel jonge ploeg aan de aftrap aan de kant van de Kangoeroes, aan de kant van SDI blijkt de gemiddelde leeftijd ongeveer 30 jaar te zijn. Het jonge geweld tegen onze ervaring.
Halverwege de eerste helft hadden we een kleine voorsprong van twee goals. Yves VDB moest af en toe een aanval afstoppen, stampen krijgen en een penalty stoppen maar het viel al bij al nog goed mee. Bij de rust stond het 2-4, al bij al een goede uitgangspostie en na de eerste speelhelft slaagden we er zelf in om deze voorsprong nog te vergroten tot 2-6.

Bal rondtikken, controleren ... wedstrijd gespeeld. Niets is minder waar. Wat we al die jaren geleerd hebben waren we blijkbaar vergeten. De slechte passen stapelden zich op, slecht positiespel, gaten in de verdediging en vergeten afwerken voor doel ... een mooie cocktail die we al eerder dit jaar gedronken hebben.(misschien hebben we teveel ervaring :-)
"Erop en erover" dachten de Kangoeroes net voor het einde van de wedstrijd, het stond toen 6-7! Gelukkig hebben we het zover niet laten komen maar uiteindelijk werd het toch 7-8 voor de bezoekers.