zaterdag 15 december 2007

A-ploeg wint nu ook in Woluwe


Vits & Safi opnieuw goed bij schot....

De A-ploeg is bezig aan een uitstekend seizoen. Ondanks het stoppen van Kevin Rampelbergh en Fred Van Den Broeck, de zware blessure van topschutter Rudy Van Belle en nog andere afwezigheden, staat de A-ploeg op een mooie zesde plaats in derde nationale A. We staan op amper vier punten van leider Londerzeel, en dit met nog een wedstrijd te goed.

Gisteren werd de eerste van vier opeenvolgende verplaatsingen aangevat. Vitesse Woluwe was de gastheer van dienst. 7 spelers waren van de partij: Yves, Jurgen, Boeki, Geert, Vitsken, Safi en debutant Tom Deleuze.

De partij werd uitstekend begonnen door SDI. Het eerste kwartier stond er maar één ploeg op het veld. Woluwe kwam er niet aan te pas, ondanks de kleine zaal en de veel te harde bal.


De 0-2 voorsprong was dan ook oververdiend. Safi toonde zich opnieuw als spits, een plaats die hij beter en beter begint te spelen. SDI controleerde en kreeg kans na kans. Maar de plaatselijke doelman en een gebrek aan afwerking zorgden ervoor dat het bij 0-2 bleef. Woluwe profiteerde van een gebrek aan concentratie bij ons, en voor we het wisten stond het 2-2. Onze eigen fout.

Na de rust werd er besloten door coach Jacques van pressing te spelen. Nog voor we dit eigenlijk op een goede manier deden stond het 3-2. Het leek erop dat SDI hier de wedstrijd ging verspelen. Niets was minder waar. SDI drukte met man en macht maar bleef de kansen missen. Yves begon er zijn geduld bij te verliezen bij zoveel gemiste kansen. Toch kon dit niet blijven duren. Kapitein Vits nam het initiatief en zorgde samen met Safi voor de terugkeer. Ook al was het de verdienste van gans de ploeg. Nog twee keer Safi en drie keer Vits zorgden uiteindelijk nog voor een ruime 4-7 winst. Een terechte overwinning die ons stilaan bij de kop van het klassement brengt. Alles staat kort bij elkaar. Hopelijk kunnen we de volgende drie verplaatsingen ook tot een goed einde brengen (Lebbeke, Oostende en Hove).

We onthouden vooral een sterk collectief, een groep die sterk aan elkaar hangt, een gemotiveerde coach, Lainkes en Viaene weer trouw op post, en een sterke week van debutant Tom Deleuze.

Volgende week de derby op Lebbeke, om 22u. Supporters op post?

Geen opmerkingen:

Blogarchief