maandag 10 december 2007

SDI A – Peterbos MOLENBEEK: 5 – 4


Het betrof hier een hard bevochten overwinning van het A team; ‘hard bevochten’ in de positieve zin van het woord, want de tegenstander was van een uitermate hoog sportiviteitgehalte!

Zij kregen in de loop van de 2° helft wel een gele kaart voor een fout op de doorgebroken Vits; maar de zondaar, hun kapitein, had hier zeker geen intentie toe en verontschuldigde zich uitgebreid. Meer zelfs, we kunnen hier spreken van een kering in de match: de vervanger van de kapitein, die zelf nog geen minuut van het veld was gegaan, was van een zeer matig niveau en had verschillende fouten nodig en kon geen enkele offensieve druk brengen.

Resultaat: SDI nam de match volledig in handen en na eerst nog enkele kansen gemist te hebben werden de uitgespeelde kansen dan toch verzilverd.

Gelukkig maar, want Peterbos had offensief ook wel wat te bieden en dan bedoel ik niet alleen het betere zolenwerk en hoogstaand technisch vernuft, maar zeker ook veel efficiëntie (n° 5… amai): de ballen gingen immers vlotjes via de winkelhaak binnen… en uit verschillende hoeken en tweevoetig.

De onzen lieten zich echter, na een aarzelend matchbegin, niet ontmoedigen en bleven aandringen. De grootste rol hierbij werd opgeëist door good-old Geert L.! Via persoonlijke acties, goals en assists slaagde hij er in het tij te laten keren. Die ene defensieve onachtzaamheid vergeven we hem dan ook met gemak.

De talrijke toeschouwers hebben een degelijke en spektakelrijke vertoning te zien gekregen: mooie goals, spanning tot het laatst, sportiviteit en bovenop nog eens 2 punten voor de thuisploeg: meer moet dat niet zijn…

Werner

Geen opmerkingen:

Blogarchief