woensdag 2 januari 2008

A-ploeg verbaast iedereen.........


ook Oostende kan SDI-sneltrein niet stoppen...

SDI A startte het seizoen in derde nationale met beperkte ambities. Het behoud afdwingen leek ons al een mooi streefdoel, gezien de vele veranderingen in de selectie en de krappe kern. Met een zes op zes was de start supergeslaagd, maar nadien lieten we het wat afweten met amper 2 punten uit vijf duels. We zakten weg in het klassement naar een 9e plaats.


We lieten echter de moed niet zakken, en de volgende zes duels leverden maar liefst tien punten op. Hierdoor zijn we nu op kousevoeten op de derde plaats beland, op amper twee punten van leider Londerzeel en op één luttel puntje van favoriet Leest. Met 18 punten uit veertien duels is de heenronde meer dan positief. Na Nieuwjaar spelen we nog 8x thuis en 6x op verplaatsing.

Ook in Oostende werd dus net voor Nieuwjaar nog gewonnen. Over de wedstrijd zelf kan ik niet veel vertellen, aangezien ik in Asse achtergebleven was. Met voorzitter Tim dronk ik een pintje in ons lokaal 'Den Tuus', ondertussen werd ik van elk doelpunt op de hoogte gehouden door Lies, de vriendin van Vits. Zij is onze trouwste supporter en bewees dit andermaal in het verre Oostende. Aan de rust stond het nog 2-2, maar in de tweede helft kon SDI twee keer scoren. Toen Oostende tot 3-4 terugkwam, leek het nog spannend te worden. Dat was het ook, maar in de slotfase kon SDI de zege veiligstellen en werd het zelfs nog een afstraffing: 3-8. Een prachtig resultaat voor onze A-boys, alweer...

X-aantal drankjes later zagen we de spelers en coach Jacques nog toekomen. Het volledige verhaal werd gedaan. Ondanks de ruime zege waren de spelers eerlijk: het was geen goede wedstrijd, enkel doelman Yves speelde op zijn gekende (hoge) niveau. Hij hield zijn ploeg recht op een cruciale fase bij 3-4, en scoorde dan maar zelf de 3-5. Van een beslissend moment gesproken. Enfin, niemand was lyrisch over deze zege, maar dat is ook typisch SDI. Een blik naar het klassement lokte toch wel enige voldoening uit bij de spelers.

Geef toe, voor een ploeg die speelt voor het behoud, is een derde plaats op twee punten van de leider niet slecht. Ik hoor u al denken: nu gaan ze beginnen zweven. Nee hoor, realisme is een gekende eigenschap binnen onze A-ploeg. Van match tot match spelen we, en we zien wel waar dit eindigt. Immers we staan ook maar 2 punten voor op Hoboken Ster, en die staan 8e. Er kan dus heel veel veranderen op korte tijd.

Nu vrijdag spelen we terug op verplaatsing: op Hove. Voor de vierde keer op rij al. Ook daar gaan we voor de zege, maar gemakkelijk wordt het zeker niet. Maar we hebben uiteraard niets te verliezen. Afspraak in Hove om 21u, hopelijk krijgen we niet alleen steun van Lies, maar ook van andere SDI leden. Geen enkel ander team komt deze week in actie.

Geert.

Geen opmerkingen:

Blogarchief