donderdag 3 januari 2008

Vervroegd Kerstgeschenk


(speciaal voor de sportief verantwoordelijke …):

We dienden tot op de dag van de match steeds te spreken van een voorlopig definitieve samenstelling der ploeg… gezien het dagenlang onderhandelen, vragen, smeken, aanpassen, vloeken, bellen, SMS’en, mailen, uitmeten, aanpassen, vergelijken, verschuiven en opnieuw aanpassen...


… waarbij ik de volledige samenwerking verkreeg van de sportieve sportief verantwoordelijke én de selectieverantwoordelijke van de C ploeg (annex Voorzitter); waarvoor van harte dank!

Desondanks werd er een zeer onverhoopt gelijkspel behaald en dat dan nog tegen de virtuele leider van de reeks ! Met een uitermate zeer onuitgegeven 7-tal (welgeteld 1,5 vaste B speler(s))… waarbij er zelfs enkelen ( = 3 welgeteld) hun eerste stappen gezet hebben bij de B-ploeg (en waarbij de 4° hier reeds zijn volledige 2° selectie bij de B’s mocht vieren)! Er werd ook nog een ‘oude koe’ van stal gehaald om het geheel volledig te maken (maar dit mag niet oneerbiedig klinken, want de betrokkene speelde 50’ onberispelijk en dat dan nog tegen een ambetante, geïrriteerde tegenstander). Kortom zeer proper; waarvoor dank aan allen die bijdroegen tot het welslagen van deze (hachelijke) onderneming.

Ik was er na de match zo positief van aangedaan, dat ik mij zonder het te merken op mijn gemaksken een beetje zattekes gedronken heb met een lokaal Kerstbiertje… plezant (wat ik er mij nog van herinner toch); dit alles samen met de harde B kern, alsook de sportief verantwoordelijke, alsook enkele prachtig gelijkspelende C’s en bovenop enkele A supporters en spelers; kortom: ’t was daar tof in ons lokaal.


Wat betreft het matchverslag zelf:

Na 1’ al 1 goal achter op volledig overbodige wijze (bal in voeten van tegenstander, wegens gebrek aan communicatie en inschatting van de ploegmaten – niet abnormaal dus, maar het deed mij wel enigszins slikken; wat stond er ons nog te wachten? Een karrevracht goals tegen, ondanks het feit dat onze debuterende keeper B. ons verkocht werd als zijnde onklopbaar …?).

Met een beetje meeval scoorden we na 5’ tegen (lichtjes afgeweken vrijschop, die er anders waarschijnlijk nooit ingegaan was). Daarna hebben we het een tijdje zeer moeilijk gehad wegens wervelend spel van de thuisploeg; op een mooie doorsteek werd de man niet gevolgd met als gevolg alleen voor de keeper en droog in de hoek: 2 – 1 achter. Daarna werd het evenwicht geleidelijk aan hersteld, dit alles zonder echt te overheersen. Nu volgde een prachtdoelpunt van onze gelegenheids libero: een streep van een vrijschop gewoonweg plat in de winkelhaak ! Mooi. 2 – 2 bij rust.

Na de rust namen we het heft in handen en durfden we te spelen om te winnen, omdat we zagen dat het er in zat. Via een mooie combinatie waarin de C speler J. zich vlot lieten betrekken kwamen we een goal voor. Verdiend. Nu diende onze goallie ook regelmatig zeer gepast tussen te komen, maar wij braken een aantal keren vlot uit. Op zo’n actie alleen voor de keeper werd er koel afgewerkt en ’t was 2 – 4 met nog 7’ te spelen. Hoopvol. Nu kwam er echter zware thuisdruk en met een beetje meeval (klutsbal door de benen) werd de achterstand gehalveerd op 5’ van het einde. Zeer snel daarna was het de beurt aan de thuisdoelman om via een schicht nog platter in de winkelhaak gelijk te maken. Daarna kregen wij nog wel enkele kansjes en gaven we zelf niets meer weg. Meer dan verdiend punt; gezien het matchverloop had er zelfs nog meer in gezeten.
Mijn dank aan alle spelers die ons wilden komen helpen en die een prestatie afleverden ver boven het niveau van dépannage ! Mooie afsluiter van het jaar 2007. We zien hoopvol uit naar 2008 (gezien onze virtuele top 5 plaats in het klassement). Tot volgend jaar.


Werner

Geen opmerkingen:

Blogarchief