donderdag 14 februari 2008

Beter bij de bank van hier...

Waar we op voorhand een beetje voor gevreesd hadden is gisteren waarheid geworden. Ons uitduel tegen KBC Asse werd een afstraffing zoals we er met onze ZLAZ-ploeg nog nooit een gehad hebben: 7-1 !

Beide ploegen begonnen vrij afwachtend en hielden relatief makkelijk stand wat resulteerde in een brilscore tot zo'n 7 minuten voor het einde van de eerste helft. En dan gebeurde het... een dubbele penalty zowaar! Eerst speelde Yves te kort in op Fré, die op zijn beurt te kort terugspeelde op Yves zodat deze laatste aan de noodrem moest gaan hangen.

Penalty, maar gelukkig geen geel. Als een kat ronselt Yves de penalty uit zijn doel, tegen de deklat en zo komt de bal terug in het spel, ttz via de hand van Fré Maradonna... jawel opnieuw penalty, en deze keer is ie wel goed raak. 1-0 met de rust. Alhoewel Fré net voor de rust zijn foutje nog kon hebben rechtgezet door naast de paal te trappen in plaats van er op, helaas ;-)

Geen man over boord denken wij gezamenlijk daar zo op de bank van Zellik. En dit blijkt een paar minuten later wanneer Bastien een strakke pas van Björn ongelukkig devieert... in het doel van de tegenstrever. 1-1 zowaar.

Nog geen 120 seconden later echter een vrije trap na een zeer lichte overtreding. Hét moment voor Yves 'muurke' VDB om zijn 'middle name' alle eer aan te doen. De bal verdwijnt net naast het muurtje, door de benen van Yves in het doel. 2-1, het wordt nog een zware avond. En mijn letters zijn nog niet koud of ik kan u hetvolgende doelpunt al melden 3-1.

Aangezien ik me niet graag laat opjagen, zeker niet door doelpunten, kan ik jullie melden dat het razendsnel 7-1 stond en dat Vitske nog geel kreeg omdat hij de bal, lichtjes gefrustreerd, tegen de muur trapte. Geef toe, een actie die geen geel verdiend maar eerder een knuffel van de ref bij het zien van zoveel verdriet.

Het was dus een bittere pil die we op een zo waardig mogelijke manier hebben trachten te slikken. Niet evident omdat er een zeker praatgraag individu op de bank van de bankploeg ons constant met de neus op de feiten drukte. Nu ja, praten werkt zeggen ze bij KBC, dus eigenlijk komt de overwinning hem ook wel een beetje toe. Nu, bij SDI zeggen we eerder: "we hebben het niet voor u", maar laat ons niet al te zeer in sloganeske verwijten verdwalen en gewoon toegeven... die zorgvuldig samengestelde ploeg van KBC heeft verdiend gewonnen. Proficiat!

Maar laat ik ook onze eigen gladiatoren niet vergeten: Yves, Dirk, Fré, Vits, Bastien, Björn, Viaene, Michiel. Bedankt om al strijdend tenonder te gaan... We did lose this battle, but haven't lost the war (yet)!

En nu snel kijken of mijn KBC-aandelen in waarde gestegen zijn...