zaterdag 16 februari 2008

SDI A TERUG IN TOP 5


SDI wint derby tegen Mazenzele: 6-2

De A-ploeg heeft zich goed herpakt de laatste weken. Na Nieuwjaar werd er immers 2x nipt verloren tegen de Antwerpse ploegen Hove en Hoboken. Nadien werd er gelijkgespeeld tegen Waasmunster. Het was hoogtijd voor wat puntengewin om niet totaal de voeling te verliezen met de top 5.

Dit gebeurde onverwachts tegen de titelfavorieten Leest en Londerzeel (drie op vier). Gisteren was er dan de burenstrijd tegen Mazenzele.

Een ploeg waar we al jaren tegen spelen met wisselend succes. In de heenwedstrijd werd het 4-4. In extremis moest vice-kapitein Jurgen Hannaert afhaken met een blessure, opgelopen tijdens zijn ski-vakantie. 7 spelers waren uiteindelijk beschikbaar voor deze wedstrijd.

De wedstrijd bleef lang op slot, SDI had de bovenhand maar kon de kansen niet verzilveren. Mazenzele speelde goed georganiseerd, maar miste creativiteit om openingen te forceren. Uiteindelijk kon Cédric tot twee keer toe het gaatje vinden. Vooral zijn tweede was een echte beauty: een knap afstandschot waar hij stilaan een patent op heeft. Een knappe ruststand, maar niet comfortabel genoeg om 'zeker' te zijn. Iets wat er best nooit gedaan wordt. SDI heeft dit jaar al verschillende keren een 'zekere' voorsprong uit handen gegeven.

En het leek inderdaad terug te gebeuren toen Mazel de aansluitingstreffer lukte. Maar ik had er een goed gevoel bij. We hadden de wedstrijd onder controle en er werd scherp gespeeld. Met een gretige Kevin De Sa Faria in de frontlinie waren we goed voor een aantal kansen, wat ook de 3-1 opleverde. Kansen moeten benut worden want anders krijg je het zogenaamde deksel op de neus. En ipv 4-1 werd het 3-2. Toen moest Yves zelfs enkele malen de meubelen redden, maar hij deed voortreffelijk zijn job.

Toen vond Safi het welletjes en met een individuele actie en schot lukte hij de 4-2. Vanaf dan was het éénrichtingsvoetbal met de logische 6-2 als eindscore. Er waren geen echte uitblinkers, ook geen zwakke schakels. Collectief werd voor de tweede opeenvolgende keer een 6-2 winst behaald. Op die manier krijgen we stilaan weer een thuisreputatie, waarvoor SDI gekend was.

Onder het oog van de toekomstige A-spelers Bram en Mich, werd het een leuke avond en schuiven we een plaatsje op in de rangschikking. We staan nu 5e op drie punten van leider Malle, die de fakkel hebben overgenomen van Londerzeel. Malle heeft wel een wedstrijd te goed en lijkt af te stevenen op de titel. Maar de strijd om de tweede plaats zal hevig zijn. Kan SDI hierin een rol vervullen? Indien de twee volgende matchen tegen staartploegen Boom en Lebbeke kunnen gewonnen worden, kan het nog een leuk seizoenseinde worden voor de A-ploeg. Afspraak volgende week in Rumst (thuishaven van Boom) om 21u.

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief