donderdag 21 februari 2008

De B-ploeg staat derdes...


Iedereen weet wel hoe het er in de meeste reeksen van SDI met het klassement aan toe gaat: 1x winnen volstaat soms om 5 plaatsen te stijgen. Dit was ook het geval gisteren in Ternat. Winnen betekende een derde plaats, terwijl bij verlies een zevende plaats wachtte. Maar voor welke plaats de B-ploeg gaat is nog steeds onduidelijk. Hier en daar hoor je wel eens “ Laat Drogenbos maar kampioen spelen, dan zijn we er van af!” of “ Laten we maar in eerste blijven, dan zijn de verplaatsingen beperkt(er)”. Één ding is zeker, eens de B-ploeg op het veld staat wordt er voluit voor de overwinning gegaan.



Zo ging het er gisteren ook weer aan toe. Met een verrassend jonge ploeg onder leiding van de 28-jarige interim-captain Maarten “Voske” Van Avermaet kwamen we uit de kleedkamer. De scheidsrechter had onmiddellijk gezien dat onze gemiddelde leeftijd niet al te hoog was en gaf beide ploegen dan nog maar een 5-minuten durende theorie-les “Zaalvoetbal voor Dummies”. Beide ploegen bleken toch te beschikken over een voortreffelijk verstand want het werd een zeer sportieve wedstrijd. De wedstrijd werd op gang gefloten en het begin was voor SDI. Voske Maarten zorgde voor veel beweging in de spits en mede hierdoor creëerden we een aantal goede kansen. Maar de afwerking faalde zowel bij Maarten als bij mij. Kjell en Hoeckie zorgde voor de stabiliteit in de ploeg maar dat was zonder mijn instabiliteit gerekend. 1x blijven steken in de toch wel rare bal (misschien een licht excuus maar het is er toch één) en het stond 1-0 voor Ternat. We bleven ons spel voortspelen en ook Milan en Jens zorgde voor veel beweging maar weer faalden we in de afwerking. Weer kregen we het deksel op de neus. Dit keer na een mooie beweging en een nog mooiere afwerking met het nodige geluk (hoe scoor je anders in de zaal met 2 keer de lat te raken). Voske was een 2de keer geklopt. En weer speelden we ons spel gewoon door en nog voor de rust konden we terug komen tot 2-2, meer dankzij de keeper dan dankzij mij. De 2de helft verliep ongeveer hetzelfde als de eerste helft. Alleen werd Voske nu onklopbaar. De 2-3 volgde al snel na een mooie combinatie tussen Milan, Maarten en mij. En ook de 4-2 mocht gezien worden. Prachtig voorbereidend werk van Jens ‘Elastiek’ Dragon, en ik moest hem weer maar gewoon binnenleggen. Deze stand bleef ook de eindstand, waar heel SDI zich wel in kon vinden. Iedereen kon tevreden naar huis na een mooie wedstrijd.

Maar waar was nu de rest van de B-ploeg? Johnny en Dirk werden opgeroepen door onze sportief verantwoordelijke om een blijkbaar ‘belangerijkere’ wedstrijd te spelen in de sporthal van Asse tegen Giorgio’s (verslag over deze wedstrijd volgt nog). Enkele B-spelers dachten dat Joeri reeds in Frankrijk zat te ‘pitanquen’ en zich zat voor te bereiden op volgend seizoen om de concurrentie aan te gaan voor de plaats van afgevaardigde van de B-ploeg met de afgevaardigde van Niveau Nihil.
Maar ‘de Joeri’ achtte zich sterk genoeg en zocht de rechtstreekse confrontatie op in de sporthal.
De laatste verdwijning is Fraiture. Niemand heeft hem gezien of gehoord gisteren. Alle tips zijn welkom.


Geen opmerkingen:

Blogarchief