zaterdag 2 februari 2008

A-PLOEG HAALT UIT TEGEN LEEST

Boeki toont eindelijk zijn kwaliteiten......

4 wedstrijden gisterenavond, daardoor waren een aantal spelers actief bij andere ploegen. Toch zes zwaar gemotiveerde spelers om één van de titelfavorieten (Leest) een hak te zetten: Yves (was al opgewarmd van match met Ligaploeg), Jurgen, aanvoerder Vits, Cédric en Boeki. Ik was er niet echt gerust in. Tenslotte zaten wij in een mindere periode (1 op 6) en verloren we in Leest met 5-1. Toen zaten we op geen enkel moment in de match.

Maar SDI speelde een beresterke match. Die 1 op 6 had evengoed 6 op 6 kunnen zijn, maar we ontbraken toen wat geluk. Gisteren was onze A-ploeg superefficiënt. Bijna elke kans was binnen. Iedereen speelde erg gemotiveerd en haalde een heel hoog niveau. Vits was de motor van de ploeg die zijn manschappen op een perfecte manier leidde. Cé is een groot talent, dat bewees hij nog een keer. Yves is tegenwoordig amper te verslaan, en Jurgen speelde zijn beste wedstrijd ooit voor SDI. Hij hield hun beste speler uit de wedstrijd en won op die manier al voor 50% de wedstrijd voor SDI. Maar voor mij was Boeki de meest aangename verrassing. In zijn eerste seizoen heeft Gert het wat moeilijk, maar stilaan begint hij zijn draai te vinden. Gisteren bewees hij wat ik al lang van hem verwachtte. Hij haalde een goed niveau en maakte twee klassegoals. Ook verdedigend was hij erg sterk. Boeki kan zeker mee in derde nationale. Hopelijk kan hij nu verder gaan op dit niveau.

Aan de rust stond het 2-0, daarna kregen we tot 2x toe de kans om 3-0 uit te lopen. Toch was het Leest dat kon tegenscoren op strafschop. Iedereen verwachtte dat SDI het moeilijk ging krijgen, maar niets was minder waar. SDI demonstreerde en een heerlijke 6-2 overwinning werd behaald. Een ware stunt, een opsteker van formaat. In de rangschikking blijven we staan op de 6e plaats, maar niet ver achter de top 5. Met Londerzeel, Leest, Malle, Woppets Woluwe, Hoboken, Peterbos en SDI zijn er maar liefst 7 ploegen die nog voor de hoofdprijs spelen. Alhoewel dit niet onze ambitie is.

Die zal er volgend jaar wel zijn, want sinds gisteren is het officieel dat Bram en Mich, de twee klasbakken van Niveau Nihil, volgend seizoen de A-ploeg komen versterken. Opvolging verzekerd dus. Samen met Cé, Boeki en Safi zijn er dan al vijf jonge talentvolle spelers in nationale. De toekomst oogt mooi voor SDI A. Volgende week trekken we naar leider Londerzeel. Gaan we daar opnieuw stunten? Afspraak in Londerzeel om 20u.

Geen opmerkingen:

Blogarchief