zaterdag 15 maart 2008

12 op 14: Ook Oostende puntenloos naar huis

Speelt SDI nog mee in titeldebat???

Gisteren was er de enige match in de maand maart voor onze A-ploeg. Op Cedric (gekwetst) na, was de typeploeg van SDI A aanwezig: Yves, Boeki, Jurgen, Vits, Safi, Rudy en Johnny.
Na de slechte start van de terugronde (nipte nederlagen tegen Hove en Hoboken) werd er nu 12 op 14 behaald. 7 wedstrijden intussen zonder nederlaag. Gelijke spelen in Waasmunster en Londerzeel, en 5 overwinningen (in Boom en thuis tegen leider Leest, Mazenzele, Lebbeke en Oostende). Uitstekende cijfers die ons vooraan in het klassement hebben genesteld: op een 2e plaats op 3 punten van leider Leest.

Gisteren werd er met 8-4 gewonnen van Opex Oostende. Maar de wedstrijd verliep niet vlekkeloos voor ons. Onze eerste helft was rampzalig slecht: gemiste kansen, uit positie lopen, gebrekkige inzet, slechte pressing, noem maar op. De 1-2 achterstand was dan ook niet onlogisch. De 2e helft begon beter en we kregen enkele mooie kansen maar op de gelijkmaker was het wachten tot Johnny een geweldige actie enig mooi afwerkte. De 2-2 stond op het bord. In dezelfde fase kreeg Johnny verrassend geel. De scheids die overigens geen slechte match floot, wou zich blijkbaar laten opmerken. Maar wie dacht dat dit SDI ging verlammen, kwam bedrogen uit. De overige spelers staken een tandje bij en een knappe 8-4 zege werd behaald. Enkele knappe doelpunten overigens van Jurgen en Rudy.

Met deze zege komen we opnieuw op een 2e plaats. We staan nu op 3 punten van leider Leest. Met nog 5 matchen voor de boeg is alles nog mogelijk, maar we hebben het niet in eigen handen. Maar dat was ook helemaal niet onze ambitie. We bekijken het match per match en we zien wel waar we uitkomen. Volgende match is pas over drie weken (vrijdag 4 april), dan trekken we naar Woppets Woluwe die net achter ons staan met één puntje achterstand maar ook 1 match minder gespeeld. Een topmatch dus...