dinsdag 29 april 2008

A-ploeg verrassend onderuit tegen Vitesse Woluwe

pijnlijke 5-8 nederlaag, ambities volledig weg...

Na de verbluffende 15 op 16 leek SDI mee te spelen in het titeldebat. De tweede plaats werd bereikt op 3 punten van leider Leest. Maar de laatste twee weken laat SDI het afweten. Vorige week werd de topmatch op Peterbos Molenbeek verloren met 7-2. Maar de 5-8 nederlaag van vorige vrijdag tegen het laag geklasseerde Vitesse Woluwe kwam harder aan. Niemand had dit verwacht.

Nu het moet gezegd: Woluwe speelde een prima partij, een zéér intelligente vooral. Het meespelen van hun doelman bracht ons geregeld in de problemen. We hebben er eigenlijk nooit een antwoord op gevonden. Toch kwamen we makkelijk 2-0 voor. We leken af te stevenen op een probleemloze zege. Niets was minder waar. Woluwe vocht terug tot 2-2 en even later tot
3-3. Toch gingen we rusten met een 4-3 voorsprong.

De tweede helft was een maat voor niets: geen goed spel, geen agressiviteit, geen mentaliteit, geen afwerking en slecht verdedigend spel. Het trok werkelijk op niets. Het ging van 4-3 naar
4-6. Even was er hoop toen we terugkwamen tot 5-6, maar binnen de minuut liep Woluwe volgens hun eigen verbazing 5-8 uit. Het werd de eindstand.

Na de wedstrijd zochten we naar verklaringen. Iedereen was het erover eens dat het een typische eindeseizoensmatch was. De motivatie was er niet echt, en sommige spelers zijn moe na een zwaar voetbal- en zaalvoetbalseizoen. Het zou niet mogen, maar SDI is op verschillende fronten actief, en dan kan dat gebeuren. Toch gaan we proberen onze laatste wedstrijd te winnen. Op 9 mei in Asse tegen KK Malle, die nog spelen voor de tweede plaats. Aftrap om 22u.

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief