donderdag 1 mei 2008

SDI LIGA MAANDAG KAMPIOEN?????

Ook Kangeroes kunnen SDI niet afstoppen: 3-1

Het seizoen duurt lang, dat kan je wel zeggen. SDI heeft er een slopend seizoen opzitten, de laatste wedstrijden zijn echt héél zwaar. Vooral voor de ligaploeg die maar liefst 34 wedstrijden moeten spelen. Daarvan zijn er nu 32 afgewerkt. En we hebben 3 punten voorsprong op Celtic, de enige ploeg die ons van een tweede titel op rij kan houden. Het ziet er dus goed uit. Indien we komende maandag winnen in Zellik tegen Compeed Mollem, dan is de titel een feit....

Vorige maandag stond de thuismatch tegen de Kangeroes op het programma, de ploeg die vorig seizoen vice-kampioen werd na SDI. Het fel verjongde team speelde in de heenronde al een puike partij tegen ons en verloor toen maar nipt (6-7). We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Dat bewezen de vorige matchen ook al, maar gelukkig konden we telkens de scheve situatie rechtzetten (Celtic, Atletico, Pinanti en nu dus Kangeroes). SDI heeft blijkbaar een achterstand nodig om wakker te worden.

We vatten de wedstrijd aan met amper zes spelers: Yves, Stijn, Tim Vercauteren, Kurt, Michiel en Geert. Vits lag thuis nog te pitten, en toen Michiel ook nog gekwetst uitviel (en we al 1-0 achterstonden), zag het er zéér somber uit voor ons. Yves speelde uitstekend en voorkwam ergere schade. Maar we kregen ook goede kansen. Tim, Geert en Kurt konden ze echter niet afmaken. Tot onze voorzitter (Tim) een voorzet van Kurt enig mooi afwerkte: 1-1.
Op slag van rust was er dan een opvallende verschijning. Gelukkig was Lies op tijd thuis en kon Vits wakker gemaakt worden. De tweede helft hadden we dus gelukkig een reservespeler en dat gaf toch wat motivatie.

De Kangeroes geloofden in een stunt, en bleven ons onder druk zetten. Zelfs met wat uitdagend gedrag. Vooral een zekere 'Mats' zijn gedrag getuigde van weinig respect voor de tegenstander. Iets wat de andere spelers en begeleiders wel hadden. Net als alle andere ploegen in de ZLAZ. Vits liet zich wat opsmijten en stond kort tegen geel. Gelukkig hield een uitstekend leidende Vekemans de wedstrijd onder controle en de kaarten op zak. Het bleef moeilijk spelen voor SDI, maar de kentering volgde dan toch. Ervaring speelt een grote rol in zaalvoetbal, en dat werd ook duidelijk in deze wedstrijd. Bij een stilliggende fase (intrap) zette Vits goed blok, en Geert trapte de bal in de verste hoek keihard binnen: 2-1. De opluchting was groot, en vanaf dat moment nam SDI de controle van de wedstrijd over. Toen Geert de 3-1 maakte (op assist van Kurt), was de wedstrijd beslist.

Een superbelangrijke overwinning wat ons nu echt wel héél kort bij ons doel brengt: een tweede opeenvolgende titel. Maandag staat de uitwedstrijd op het programma in Zellik tegen Compeed Mollem. Bij winst zijn we kampioen. We weten dus wat te doen. Makkelijk wordt het opnieuw niet. Want Mollem is de enige ploeg die ons in Asse kwam verslaan: 4-5. Maar zelfs bij verlies krijgen we op maandag 19 mei een herkansing tegen La Familia. Nog één van deze twee wedstrijden winnen volstaat om opnieuw te vieren. Daarenboven moet concurrent Celtic ook nog zijn laatste 2 matchen winnen. Tegen Niveau Nihil en Pinanti. Tot maandag in Zellik?

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief