dinsdag 6 mei 2008

SDI laat de titel aan Drogenbos

Maandag 05/05/08 stond de lastige wedstrijd tegen Drogenbos op het programma. Als we wonnen konden we nog gelijk eerste komen (als Overijse die avond niet won). Veel 'als'en dus..
Coach Werner selecteerde 7 man voor deze pittige wedstrijd. De 'gelukkigen' waren Bart Rogiers, Steven De Vos, Milan D'hoe, Jens Dragon, Maarten Van Avermaet, Christophe Fraiture en ikzelf.
Op zich kwaliteit genoeg om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ware het niet dat Drogenbos een 20-tal supporters had meegebracht en er voluit voor gingen. Komt daar nog eens bij dat de ref controle had en er hypernerveus bij liep en het beloofde een schitterende avond te worden.

De wedstrijd was nog maar amper bezig en Maarten schoot de 1-0 onder de keeper door. Enkele minuten later werd het al 1-1 na een diepe bal die op de 'slof' werd genomen. Ook de 1-2 liet niet op zich wachten. Nu begon de wedstrijd wat te ontaarden. Iedereen werd wat opgejut door de supporters en de eerste gele kaart viel aan onze zijde. Jens kreeg geel na wat duw- en trekwerk. De ref kende daarna Drogenbos een strafschop toe na hands van Bart (ook al hield die zijn handen naast zijn lichaam). 1-3 was de stand toen. Maarten probeerde nog een aansluitingstreffer te forceren voor de rust en deed een wondermooi brugje maar werd neergehaald. Een terechte gele kaart dus. De 2de helft ging er even pittig aan toe en Fraiture hield de hoop levend door de 2-4 te scoren. Ikzelf trof erna nog 2 keer de paal en als het niet lukt aan de ene kant, gaat de bal er in (na 3 keer afgeweken te zijn) aan de andere kant. 2-5 was ook de einduitslag. Drogenbos was zo agressief dat ze terecht nog 2 gele kaarten hebben gekregen.

Toch heeft iedereen zich ingezet en hebben we op een bepaalde manier toch onverdiend verloren. Zeker als je kijkt naar de kansen. Maar we onthouden hier maar 1 ding van: de verplaatsing naar Drogenbos hoeven we alvast niet meer te maken. Het andere goede nieuws voor héél SDI (buiten voor Kevin en mij dan) kwam uit Zellik. Hierover volgt nog een verslag.