zaterdag 17 mei 2008

SDI PAKT TWEEDE CUP OP RIJ


Wervelend SDI maakt er een feestelijke avond van...

Vorig seizoen werd voor de eerste keer de beker van Brabant gewonnen. In Leuven wonnen wij toen van Sombrero's Kraainem met 9-2. Het werd zo'n leuke avond dat het dit jaar dè doelstelling moest zijn. SDI ging voluit voor een tweede cup. Gisteren werd in dat opzet geslaagd: WTM Wilsele werd weggeblazen met 7-1.

Omstreeks 18u30 verzamelden wij op de Boekfosparking. De bus die we gehuurd hadden was goed op tijd, en had ook wat meer weg van een bus, in tegenstelling tot die van vorig jaar. Ongeveer een 40-tal mensen zaten op de bus, een tiental ging rechtstreeks. Met 50 mensen was SDI goed vertegenwoordigd in Veltem-Beissem, waar de finale doorging. We lieten niets aan het toeval over en selecteerden tien spelers voor deze finale: Yves, Mats, Bart Rogiers, Fred (jawel dè Fred), Vits, Geert, Milan, Cé, Johnny en Rudy Van Belle. Werner was coach van dienst, Jacques was deze keer zijn dlg. Ik was er niet echt gerust in, zeker omdat we de tegenstander totaal niet kenden. Maar ik had wel vertrouwen in mijn ploeg, en dat kwam ook tot uiting. Vanaf het begin tot het einde waren we beter dan Wilsele. Er was sprake van een echt klasseverschil. Maar dit wil niet zeggen dat Wilsele géén goede ploeg is, integendeel. Maar SDI was top!

We begonnen héél geconcentreerd aan de wedstrijd en coach Werner zag dat het goed zat. De eerste kansen werden nog gemist, maar het kwas kwestie van tijd. Een magistrale pas van klasbak Fred en Cé schoot in volley recht in de winkelhaak. Een juweel van een doelpunt. SDI was meteen ook vertrokken voor een prachtavond. Johnny kwam Rudy aflossen en na 30 seconden was het al prijs. Ook een schitterend doelpunt van hem met zijn linkervoet. Iets later schoot ik de 0-3 op het bord na een leep pasje van Vits. De match was eigenlijk al gespeeld, maar toen de doelman van Wilsele geel kreeg voor het tegenhouden van Johnny (een heel terechte kaart trouwens), was het helemaal over voor Wilsele. Zij hadden maar 1 doelman mee, en dat brak hen zuur op. Maar eerlijk gezegd, het had weinig verschil gemaakt.

Werner gaf iedereen speelgelegenheid, en we beleefden een schitterende match. De supporters waren zoals de spelers: TOP. Echt prachtig hoe al die gasten (en vrouwen!) SDI bleven aanmoedigen. Ook zij amuseerden hun geweldig. Met ook dank aan trompetman 'Chissen' die zijn manschappen vanop de tribune aanmoedigden. Zij zagen SDI rusten met een 0-4 voorsprong (een tweede doelpunt van mezelf op penalty, na een fout op Rudy, overigens ook terecht).

De tweede helft controleerden we de wedstrijd en uiteindelijk werd er nog een vlotte 1-7 zege behaald. Iedereen mocht spelen, ook Mats speelde nog een kwartiertje in de goal, met verve! Maar eigenlijk was iedereen goed. Ik wil dan ook iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan deze avond, maar aan de ganse bekercampagne. We hebben nu twee cups op rij, maar volgend jaar gaan we terug volledig voor, we hebben de bekermicrobe goed te pakken.

Trouwens, hierbij nog een mededeling, vers van de pers. Gisterenavond kregen we ook de bevestiging dat de bekerfinale volgend jaar georganiseerd wordt in ...ASSE. SDI gaat dus zelf de bekerfinale organiseren. Een reden te meer om er volgend jaar weer te staan in de bekercampagne. Want zeg nu zelf: een derde cup pakken op rij, en dan nog in eigen huis, wat kan er nog mooier zijn???

een zéér tevreden sportief verantwoordelijke...

Geen opmerkingen:

Blogarchief