maandag 19 januari 2009

ABCA Berchem - SDI B: 5 - 4

Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en al volop problemen om een forfait te vermijden! Dit gezien de 4 SDI ploegen tegelijk speelden en een aantal basisspelers dienden af te zeggen omwille van recepties en andere redenen. Een beetje stress gedurende de week, maar uiteindelijk toch nog 7 spelers bijeen gekregen; deels waarschijnlijk omdat we er niet overal bijgezegd hadden dat we tegen de oppermachtige leider van onze reeks dienden aan te treden!

Vooreerst was er een keeperswissel: Yves vroeg omwille van receptie redenen zelf om niet zo vroeg met de A ploeg mee te moeten (en hij pakte dan meteen ook heel wat ballen en kreeg de 2° helft zelfs geen goal meer binnen! ook nen dikke keeper dus); AƤron kon aan zijn studieboeken ontsnappen indien hij meteen na de match terug naar huis keerde (en hij speelde gewoonweg met voorsprong zijn beste match ooit bij ons! constante offensieve dreiging, druk zetten, gevaarlijke acties, zelfs meteen een goal na 2'); Bart Rogiers wou nog eens een keer komen depanneren als we hem een paar sportschoenen kochten - we hebben dat dan uitgesteld tot volgend seizoen... - en organiseerde als vanouds tegen de toch wel zeer sterke thuisaanval, bewaarde de nodige rust en dirigeerde de troepen;  nog een verassing, de Stijn VH werd voor 't eerst dit seizoen opgevist en hij zette zijn persoonlijke onwaarschijnlijke pechreeks van de laatste 2 dagen verder door niet te winnen, maar anders was alles ten zeerste OK, behalve een kleine waarschuwing vanwege de ref Cuddeman speelde hij ongemerkt perfect zowel defensief als in de relance, als je hem op laatste man zet bloeit hij gewoonweg open, zo mag hij elke week komen sjotten; en dan nog als klap op de vuurpijl de Simon die de voldoende C manschappen wou ruilen voor een B avontuur, wat hem eerst wat stress opleverde maar wat gaandeweg niet eens te zien was op het veld, voldoende zin voor initiatief, veel werkkracht, opoffering en ploeggeest deden de rest: dank!

Onze andere spelers ( = 2) waren gewone B jongens, namelijk Maarten en Ben; maar ook zij groeiden onder invloed van de omstandigheden uit tot ver boven hun seizoensgemiddelde prestatie; ze scoorden zelfs beiden (maarten zelfs 2 keer op reuze gevaarlijke uitbraken),  geen enkel defensief misverstand, lopen en werken tot ze er letterlijk en figuurlijk zelfs bijna bij neer vielen. Het was dus kort samengevat plezant om zien. Slechts 1 klein minpunt: we stranden op 1 goaltje verschil om een verdiend punt te pakken. De tegenstanders waren ook zeer positief en sportief en hadden dergelijke spannende slotminuten waarschijnlijk ook niet verwacht; toch niet na de 5 - 1 ruststand. De eerste helft waren ze immers weer wervelend geweest, waarschijnlijk zelfs nog straffer dan in de heenronde.

Indien we elke week zo zouden spelen eindigen we zonder enig probleem in de top 5, zoals vorige seizoenen. We zullen echter eerst eens zien wat onze volgende thuismatch op 26.01.09 geeft, dan is het immers tegen een staartploeg, namelijk Oudergem. De selectie wordt u nog meegedeeld, maar kan gebaseerd worden op de 'helden' van Berchem.

 

Een eigenlijk wel tevreden coach.

Werner.

Geen opmerkingen:

Blogarchief