maandag 5 januari 2009

SDI C opent 2009 met nipte nederlaag

De eerste opdracht van de C-ploeg in 2009 was meteen een van formaat. In Drogenbos wachtte leider Wittekes Rode B ons op. Met een 19 op 22 stonden ze op een gedeelde eerste plaats. Een moeilijke taak dus.

Het tempo lag in het begin van de wedstrijd redelijk hoog. De tegenstander had meer balbezit, maar kon daar geen grote kansen uit creëren. Zelfs de keeper probeerde aanvallend zijn steentje bij te dragen met enkele afstandschoten zonder groot gevaar.

En na een kleine 10 minuten kon Jens met een tegenaanval uitbreken en zijn eerste van het nieuwe jaar binnentikken. Enkele minuten later ging Geert ervandoor en speelde op zijn eentje twee verdedigers uit alvorens zijn rechter op te zoeken en de bal droog voorbij de keeper te trappen: 0 – 2 voor SDI C. De tegenstander bleef echter de aansluitingstreffer zoeken en schoot verscheidene keren naar doel, maar kapitein Tim stopte deze tot twee keer toe af. Net voor de rust scoorden ze dan toch de 1 – 2 uit een afstandschot die op Jan, die een uitstekende wedstrijd als laatste man speelde, afweek.

Met de rust gaf speler-trainer Geert nog enkele tips en waarschuwde voor een snel tegendoelpunt. Na 2 minuten was het al gebeurd: de 2 – 2 stond op het bord. SDI nam kort daarna weer de leiding nadat een tegenstander een lange pas verkeerd inschatte en Jens koelbloedig zijn tweede van de avond kon maken. Vanaf dan kwamen we fysiek meer in de problemen. De gaten dichtlopen werd moeilijker en moeilijker, hoewel middenvelders Mathijs en Michiel en aanvallers Bart en Bastien een ganse wedstrijd meer dan behoorlijk hun werk hebben gedaan. De 3 – 3 viel dan ook uit een snelle tegenaanval. Aansluitend daarop werden snel de 4 – 3 en de 5 – 3 aangetekend op een actie die op een slechte uitworp van keeper Xavier volgde en een counter waarbij Michiel zijn mannetje liet lopen. Een drietal minuten voor het einde kon Geert uit een vrije trap scoren, waardoor er nog een kleine hoop ontstond bij de SDI-spelers. Met nog één minuut te gaan vroeg de tegenpartij een time-out. Bastien maakte hierbij met typische Bastien-humor aan de scheids duidelijk dat het er bitsig aan toe ging en dat hij wat sneller mocht fluiten. De laatste aanval van de partij was ook voor SDI, maar Jens wachtte iets te lang om te besluiten, waardoor de eindscore op 5 – 4 bleef steken.

Achteraf gezien zat een gelijkspel er zeker in. Met elke week een soortgelijke prestatie is een hogere positie in de eindstand zeker mogelijk. Volgende vrijdag wacht Lokomotiv Drogenbos A, 10de in de stand.Dit is zeker een haalbare kaart. Voor geïnteresseerden onder jullie: wedstrijd om 21u30 in Drogenbos.