A-ploeg zet jaar goed in

verdiende 5-2 zege tegen Vitesse Woluwe...

Afgelopen vrijdag stond de eerste opdracht in 2009 van SDI A op het programma. Omstreeks 22u speelden wij tegen Vitesse Woluwe. Een hele belangrijke match ikv het behoud.
9 mensen waren van de partij: Yves, Joeri, Jurgen, Geert, Bram, Mich, Johnny, Rudy en Safi. Edwin en Joeri Devreese waren de trouwe afgevaardigden, en Werner verzorgde de coaching.
Enkel Cedric (nog altijd gekwetst) ontbrak. Het geloof in een goede afloop was groot. Vooral Joeri zorgde voor de wedstrijd voor de nodige ambiance.

We begonnen de wedstrijd uitstekend en lieten aan Woluwe onmiddellijk zien wat onze intenties waren: winnen! De mogelijkheden waren er zeker, maar verschillende kansen werden gemist. Zeker vijf goede mogelijkheden, en dan overdrijf ik zeker niet. Maar zoals het vaak is in het voetbal, scoorde Woluwe wèl aan de overkant. Een kans kon je dit zelf niet noemen, maar het stond wel 0-1. Frustrerend! Toch liet SDI de armen niet zakken, en in een mum van tijd zetten we de scheve situatie recht. Geert zorgde op aangeven van zijn broer voor de gelijkmaker, en Safi en Bram (hele mooie assist van Jurgen) zorgden voor de verdiende 3-1 voorsprong aan de rust.

De 2e helft was een héél stuk minder. SDI beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, en Woluwe was niet bij machte om een deftige aanval in mekaar te steken. De wedstrijd werd bitsiger en er werden heel wat overtredingen begaan. De scheids hield het echter goed onder controle. Zonder goed spel liepen we zelf uit tot 4-1. Woluwe zette nog alles op alles met een veldspeler in doel (die de heenmatch besliste), de 4-2 stond vrijwel onmiddellijk op het bord. Maar met zijn 2e doelpunt van de avond zorgde uitblinker Safi voor de eindscore: 5-2.

Met deze overwinningen schuiven we een plaats op in het klassement. We staan nu 9e met 14 punten. Volgende week trekken we naar Malle, dat zal 'andere koek' worden. Maar we gaan ons best doen!