zaterdag 14 maart 2009

Lloret Boys dwingt SDI Liga tot uiterste

Gisteravond was Lloret Boys – SDI Liga een van de drie wedstrijden van SDI. Spelers waren: Yves, Pieter, Stam, Safi, Milan, Kenneth K, Bastien en Kenneth N. Op voorhand wisten we dat de wedstrijd heel moeilijk ging worden. Bovendien moest die in Zellik worden afgewerkt, wat ons in het verleden niet altijd gunstig is geweest.

De wedstrijd begon op de slechtst mogelijke wijze. Een mak SDI kwam bijna niet aan de bal en op 5 minuten stond het al 2 – 0 voor de thuisploeg. Aanvallend konden we niet brengen wat moest met zo’n talentvolle selectie. Verdedigend was het ook maar zwakjes. De score evolueerde snel om tot een 5 – 5 ruststand te komen. SDI was nog niet aan de leiding gekomen.

De tweede helft startte beter voor SDI. We namen voor de eerste keer de leiding. Dat was slechts zeer tijdelijk, aangezien we binnen de minuut een tegengoal slikten. We gingen echter veel beter voetballen. De bal werd rustig in de ploeg gehouden om het juiste moment af te wachten. Aanvallend lukte het beter en verdedigend speelden we dichter bij elkaar, met resultaat. Op een goede 5 minuten van het laatste fluitsignaal stond het 9 -7. Net op dat moment besliste Kenneth N om nog eens door te drukken en maakte op zijn eentje de laatste 4 treffers. Eindstand: 7 – 13.

Kortom: We hebben het heel zwaar gehad, maar dat is eigenlijk grotendeels aan ons te danken. Een eerste helft zoals deze moet zo snel mogelijk vergeten worden. De reactie in de tweede helft, daarentegen, was van SDI-niveau.