dinsdag 3 maart 2009

SDI Liga – Den Boom In: 4 – 1

De moeilijke match tegen Den Boom In was de opdracht van de 22ste speeldag voor SDI Liga. Voor deze wedstrijd deden Bastien en Yves hun come-back in de ploeg. Voor Bastien is het de eerste wedstrijd na de geboorte van Markus, nog eens proficiat trouwens, en voor Yves was het de eerste wedstrijd in de Liga sinds vorig seizoen. De selectie luidde: Yves, Pieter, Stam, Stephen, Cé, Safi, Kenneth N en Bastien.

Zoals op voorhand verwacht, was Den Boom In, met SDI-spelers Mats en Mathijs, gemotiveerd. Dat was meteen duidelijk bij de start van de wedstrijd. Ze wachtten SDI op vanop hun eigen helft en loerden op de counter. SDI had het duidelijk moeilijk om deze ploeg te ontwrichten. De kansen bleven redelijk beperkt en Mats pakte wat hij moest. Toch wist SDI na een goed kwartier te scoren via Kenneth. De tweede treffer volgde kort daarna. Zo was het 2 – 0 met de rust.

In de tweede helft bleef de organisatie van Den Boom In dezelfde. SDI kon wel vroeger prikken met een afstandsschot van Cé. De 4 – 0 van SDI was er een uit de boekjes. Bastien kon snel uitbreken in het centrum en gaf de bal op rechts naar Kenneth die het overzicht behield en een perfecte assist leverde voor de inlopende Stephen. Tot dan toe was Den Boom In aanvallend niet echt gevaarlijk geweest. Dat was de verdienste van onze verdedigers, Pieter en Stam, en ook Safi, die meer dan anders achterin bleef hangen. Den Boom In ging echter nog op zoek naar de eerreder. Yves kon alle schoten pareren, maar de laatste actie was er net teveel aan. Eindstand : 4 – 1.

Op naar de volgende wedstrijd op vrijdag 13 maart om 22u in Zellik tegen Lloret Boys.