zaterdag 28 februari 2009

Kangeroes kunnen niet over obstakel SDI springen

Maandagavond stond de blikvanger van de 21ste speeldag in de ZLAZ op het programma. De Kangeroes ontvingen ons op het vertrouwde SDI-uur van maandagavond. De spelers waren: Xavi, Pieter, Stam, Stephen, Cé, Safi, Kenneth N en Johnny. Geert nam nog eens plaats op de bank van SDI Liga.

De wedstrijd begon zeer snel. De eerste actie van SDI was meteen raak. Safi ging langs de linkerflank de lijn af en trapte met links in de winkelhaak. "Van je oude ploegmaats moet je het hebben", dachten de Kangeroes. Daarna volgde een lange periode waar het zeer gelijkopgaand op en af ging, zonder daarbij echt groot doelgevaar op te leveren. Het zag er dus lange tijd naar uit dat 0 – 1 de ruststand ging zijn. Dat was zonder Johnny gerekend, die met een van zijn Johnny-moves de verdediger in de wind zette en droog de bal gekruist in het zijnet schoot. Cé vond de voorsprong niet groot genoeg om te gaan rusten en trapte ook nog eens keihard richting doel, en met succes. Ruststand : 0 – 3.

In het begin van de tweede helft kwamen de Kangeroes meer opzetten, maar de verdediging van SDI hield zonder grote problemen stand. De afwerking was duidelijk beter bij SDI. Cé en Johnny hadden halverwege de tweede helft al voor de 0 – 5 tussenstand gezorgd. De goal waar de Kangeroes aanspraak op mocht maken, viel dan toch 5 minuten voor tijd. Met een groot geluk kreeg de aanvaller de bal voor zijn voeten en werkte beheerst af. Eindstand: 1 – 5.

Een oververdiende zege voor SDI Liga, die feitelijk zwaarder had kunnen uitpakken. Dit brengt ons tot 38/42 punten. Bovendien heeft Vaillant gisteren met 3 - 2 verloren van Vemoflex. Ze staan nu op 6 punten van SDI Liga, wel met een wedstrijd minder. Niveau Nihil staat op 3 punten van ons.
Ten laatste wil ik even vermelden dat SDI Liga zowel aanvallend als verdedigend tot nog toe de beste ploeg is in de ZLAZ. Met 153 gemaakte doelpunten en slechts 50 binnengelaten kunnen de andere ploegen maar dromen van zo’n gemiddelde.