woensdag 25 februari 2009

A-ploeg op zoek naar top 5

Na de noodzakelijke winst tegen Ternat, ontvingen we thuis een zeer te duchten tegenstander, namelijk Kontich. Een ploeg in de middenmoot van de reeks met een ijzersterke verdediging. Enkel Safi ontbrak, voor de rest traden we aan met onze typeploeg.
Al snel was het ons duidelijk dat het geen hoogstaande wedstrijd zou worden daar Kontich ervoor opteerde de bal in eigen rangen te houden zonder daarmee gevaarlijk te zijn. Ze speelden in slow motion, loerend op dat ene foutje in de dekking om zo hun spits aan te spelen. We lieten ons echter niet vangen en kwamen er een aantal keer zeer snel uit. Op counter dienden we in een voordeelsituatie te scoren, maar de laatste pas was niet verfijnd genoeg. Kontich creëerde geen enkele kans de eerste helft. Cé haalde een aantal keer zijn gekende kanon boven, maar de bezoekende keeper wist meermaals op prachtige wijze te redden. Met een oersaaie brilscore gingen we dan ook de rust in.
Vanaf dat moment werd beslist te pressen. We deden het niet zoals het in optimale omstandigheden zou moeten. Doch voldoende, om Kontich onder druk te zetten. Na enkele wenkende kansen was het Johnny die in zijn gekende stijl de keeper overhoeks wist te verschalken. Het moeilijkste was dan achter de rug. Scoren en tevens een achterstand vermijden. Enkele minuten later was het Jurgen die de 2-0 op het bord zette. Onze aanvoerder was samen met Bram en Yves bij de uitblinkers van de avond. Kontich speelde nu alles of niets en trachtte ons onder druk te zetten met een meevoetballende keeper. Echter deze was er geen held in zodat we de kansen kregen om het helemaal af te maken. Dit deden we jammer genoeg niet en op de koop toe kreeg Kontich nog een penalty cadeau. Yves, die de laatste weken op hoog niveau acteerde, etaleerde zijn uitstekende vorm hen hield met een knappe reflex zijn netten schoon. Iets later was het dan Casseau die op tegenaanval de bezoekende defensie oprolde en de 3-0 op het bord zette. Kontich kon in blessuretijd nog milderen tot 3-1. Een verdiende winst na een niet erg goede match. Belangrijkste is dat we de punten thuis hielden. Mits enkele overwinningen is het behoud in 3de A een zekerheid. Doch indien we de 11 op 12 verder zetten kunnen we op het einde van de rit beloond worden met een top 5 plaats. Volgende week spelen we in Lebbeke tegen Moratex, voorlaatste in de stand. Op papier zeker haalbaar, mits de goede mentaliteit en vorm.