woensdag 29 april 2009

SDI IN BEKERFINALE IN ASSE

5-10 winst in halve finale op In Team Ternat....
22 mei bekerfinale in Asse mèt SDI in finale...

Ambities in het begin van het seizoen: de bekerfinale in Asse spelen. Wel het is nu zover. Gisteren is SDI erin geslaagd om voor de derde opeenvolgende keer de Brabantse bekerfinale te spelen. Na twee opeenvolgende zeges strijdt SDI op 22 mei voor een derde bekeroverwinning. Tegenstander wordt de winnaar van het duel tussen Kronkel Huldenberg en Kessel-Lo. Bovendien is SDI de organisator. Het wordt een spektakelrijke avond. Dansacts, een jeugdwedstrijd tussen 2 Assese jeugdploegen, en uiteraard de finalewedstrijden bij Veteranen en A-ploegen. Start is om 19u30, einde is voorzien rond 23u, met nadien nog prijsuitreiking en receptie. Het drukwerk ligt klaar, in Asse zal geweten zijn dat SDI een feestelijke avond zal beleven op vrijdag 22 mei.

De wedstrijd van gisteren (dinsdag) dan. Het was niet makkelijk om iedereen daar tijdig te krijgen. De tegenstander had het ons moeilijk gemaakt met het tijdstip: dinsdagavond om 19u. Werkverplichtingen, voetbaltrainingen, ...Toch deed iedereen moeite en was paraat voor deze superbelangrijke wedstrijd. Een 15-tal SDI-supporters (waaronder voorzitter Tim) zagen een nerveus begin van SDI. Ternat verdedigde massaal voor de goal, en SDI geraakte niet in het gebruikelijke spel. Integendeel, tot 2x toe werden we gecounterd. Zowaar een 2-0 achterstand. Leek er een einde te komen aan het bekersprookje?

Maar wie SDI een beetje kent, weet dat er karakter in de ploeg schuilt. Zonder goed spel in de 1e helft konden we het tij keren. Van 2-0 ging het naar 2-2. Tot 2x toe kwamen we opnieuw op achterstand, maar telkens konden we de achterstand rechtzetten. Tot zelfs een krappe 4-5 voorsprong aan de rust. Coach Geert gaf zijn richtlijnen mee aan de rust en koos resoluut voor een offensieve instelling met zelfs Safi op laatste man. Niet dat Bart Rogiers het slecht deed, maar het mag gezegd worden, Safi had een superdag. Hij was alomtegenwoordig en organiseerde zijn ploeg voortreffelijk. Met Cé, Mich en Kenneth op de flanken was er veel jeugdig talent en voorin was er de ervaring. Johnny was wat twijfelachtig, maar bewees andermaal welk rendement hij nog heeft. Joeri tenslotte deed zijn job en had in de 2e helft eigenlijk weinig werk.

We waren op niveau in de 2e helft en we liepen uit tot 4-7. Effe nog een tegenprik van Ternat (5-7), maar dan was de veer gebroken bij de In Team-spelers. De 5-10 einduitslag was misschien wat overdreven, want Ternat was een meer dan waardige tegenstander. Heel wat talentrijke spelers met een sportieve mentaliteit. Maar zeker een verdiende overwinning. Het feestje nadien was ook heel leuk, de schuimwijn was al voorzien. Een finaleplaats hebben we nu, de overwinning is iets anders. Maar dat zijn zorgen voor later. Eerst een puike organisatie neerzetten.

Gefeliciteerd aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft. En we rekenen natuurlijk op een massale aanwezigheid op vrijdag 22 mei! Tot dan....