zaterdag 18 april 2009

SDI Liga walst over Manboys

Deze vrijdag nam SDI Liga het op tegen Manboys, vierde in de stand. De wedstrijd was om 22u gepland, een uurtje na de wedstrijd van de A-ploeg, wat voor een aardig aantal toeschouwers zorgde. De selectie van coach Geert was: Xavi, Pieter, Stam, Stephen, Safi, Cé, Kenneth C, Kenneth N. Kris belde enkele minuten voor de wedstrijd af.

De speech van Geert zorgde meteen voor een grote concentratie van bij het begin van de wedstrijd. SDI gaf achterin heel weinig weg. Aanvallend duurde het niet te lang voor de ban gebroken was. Kenneth N opende al snel het SDI-doelpuntenfestival. Daarop volgden een aantal prachtige collectieve acties om een comfortabele voorsprong te bereiken met de rust. Manboys kon de enige defensieve fout van SDI wel afstraffen. Ruststand: 1 – 6.

SDI ging in het begin van de tweede helft door op zijn elan. Bij momenten demonstreerden we er op los. Dit zorgde ervoor dat 13 doelpunten op het scorebord kwamen. Het enige minpunt is dat we weer bij één actie defensief iets te gemakkelijk gepakt werden, maar dat zullen we maar aan de grote voorsprong wijten die er op dat moment al was. Eindstand: 3 – 13.

De eindspurt is perfect ingezet. We moeten zo door naar de finish, en dan wacht de bekroning. Hopelijk kunnen de Kangeroes in hun inhaalmatch van vanavond tegen Vaillant een handje toesteken.