zaterdag 11 april 2009

TERNAT LAATSTE HINDERNIS VOOR SDI

SDI overklast Jev II Lennik in kwartfinale Beker van Brabant: 0-6

SDI is op dreef om een derde opeenvolgende bekerfinale te halen. Enkel In Team Ternat (3e in 2e provinciale A) kan daar moeilijk in doen. Gisteren was alvast eersteprovincialer Jev II Lennik een maatje te klein, opnieuw eigenlijk. Vorig jaar werd het 2-10 in de halve finale, dit keer deden ze iets beter: 0-6. Maar een eventuele uitschakeling kwam nooit aan bod.

In de beginfase was het een kwestie van mekaar opnieuw wat te leren kennen. Ook de zaal was anders (de wedstrijd werd niet in Roosdaal, maar wel in Gooik gespeeld). SDI nam het intiatief, maar het bleef oppassen voor de tegenprikken. We kwamen vrij snel 0-1 voor, maar toch moest onze doelman Joeri tot twee keer toe een gemaakte goal tegenhouden. Onze goalie speelt op een zéér hoog niveau de laatste tijd (eigenlijk al een heel jaar), gisteren liet hij ook zien dat de A-ploeg volgend seizoen een klasbak in de goal heeft.

SDI kwam stilaan in de wedstrijd en gaf eigenlijk dan bijna niets meer weg. De 'ervaren rot' Bart Rogiers speelde een dijk van een wedstrijd en ontpopt zich stilaan tot de 'cupspeler'. Hij speelde al meer bekerwedstrijden dan competitiewedstrijden. Volgend jaar wordt hij de patron in de verdediging van de B-ploeg. Ondertussen werkt hij mee aan een derde opeenvolgende bekerfinale.

Aan de rust stonden we al 0-3 voor, en in de tweede helft kwam de zege op géén enkel moment in gevaar. Opmerkelijk was dat coach Geert bijna geen enkele keer moest tussenbeide komen. De opdrachten werden voorbeeldig uitgevoerd, en jongens zoals Safi, Cé en Mich cijferden zich totaal weg voor de ploeg. Niet dat Lennik slecht speelde, integendeel, die ploeg heeft zeker goede spelers, maar de organisatie bij SDI was top, en op het einde konden we het helemaal afmaken. De 0-6 eindscore was zeker niet overdreven, een dikke pluim voor alle spelers. Ook dank aan Xavi die eerst de C-ploeg had gedepanneerd, en nadien ook nog eens de A-ploeg kwam versterken als reservekeeper. Van ploeggeest gesproken!
En dan nog zwijgen van 'ouwe rot' Johnny Leo. In juni wordt hij 38, maar hij is nog lang niet versleten, dat liet hij ook gisteren weer zien.

We zijn nu op 1 wedstrijd gekomen van het absolute hoogtepunt van het seizoen: de bekerfinale in ons eigen Asse. En we moeten niet eens ver gaan. Het wordt een regelrechte derby in de sporthal van Ternat tegen In Team Ternat. Indien we daar kunnen gaan winnen, dan spelen we de derde opeenvolgende keer de bekerfinale van Brabant. Deze gaat door op vrijdag 22 mei in de sporthal van ASSE. Een betere motivatie kunnen we natuurlijk niet hebben. De tegenstander gaan we zeker niet onderschatten, anders staan ze ook niet in die halve finale. De kwartfinale tegen Espa Bierbeek was alvast een opwarmertje: 7-0. Bij deze iedereen gewaarschuwd. Eénmaal de datum is geweten, zal iedereen verwittigd worden. Tot dan?

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief