woensdag 8 april 2009

VETERANEN KUNNEN HET NOG

B-ploeg op karakter voorbij Ifi Merchtem: 5-3!

De B-ploeg van SDI heeft al een paar weken niets meer te winnen of te verliezen. Momenteel staan we 7e in het klassement. Maar misschien zit een top 5 notering er nog wel in. Dit was dan ook de ambitie tegen het voorlaatst geklasseerde Ifi Merchtem. Bovendien had deze ploeg nog iets te goed na de 5-0 pandoering in de heenronde.

Door het onaangekondigde forfait van Ben (ziek), waren er slechts 6 spelers op het appèl: Joeri, Safi en de vier veteranen: Johnny (37), Geert (34), Steve (32) en cap Dirk (36). Fysisch beloofde het dus een zware match te worden! SDI begon aardig en kreeg enkele kansen, maar doelman (die een puike partij speelde) en paal voorkwamen een vroege voorsprong. Integendeel het was Ifi Merchtem die verrassend 0-2 voorkwamen met twee afgeweken ballen, waarop Joeri kansloos was. Onze doelman die andermaal liet zien wat voor een klasbak hij is. SDI liet zich niet verontrusten en bleef rustig rondspelen, wachtende op dat verlossende goaltje. En dat kwam er ook, danzij een pegel van Dirk Janssens. Johnny kon nog voor de rust gelijkmaken, wat voor enige rust zorgde. In de tweede helft was SDI beter en kon het verdiend op voorsprong komen danzij een goal van Steve. We lieten echter de kansen liggen om de match definitief te beslissen, de druk van Ifi werd steeds groter.

Maar met een schitterende solo besliste Johnny de match. De bijna 38-jarige spits nam de ganse Ifi-ploeg op snelheid met bal aan de voet, en legde hem palklaar voor Safi, die er 4-2 van maakte. Ifi gaf niet op en scoorde op vrijschop de 4-3.
In de slotfase kon Safi nog een tweede keer scoren op pas van Geert.
Een verdiende 5-3 zege die de B-ploeg op de rand van de top 5 brengt. Het zou een mooi einde zijn van een toch wel moeilijk seizoen. Coach Werner (op skivakantie) mag gerust trots zijn op deze mooie prestatie.

De veteranen van SDI worden een jaartje ouder, maar voetballen verleer je niet. Dat was gisteren te merken.