maandag 6 april 2009

A-PLOEG BLIJFT IN NATIONALE

krappe maar verdiende 4-3 zege tegen Londerzeel...

Helemaal zeker is het nog niet (althans mathematisch niet), maar het is voor 95% zeker dat SDI A volgend jaar opnieuw in de nationale afdelingen mag uitkomen. Een zoveelste seizoen, het blijft een mooie prestatie ieder seizoen. Zonder hiervoor nog maar 1 speler betaald te hebben. En desondanks dat bijna onze volledige ploeg gestopt is, of elders speelt. De nieuwe spelers (Mich, Bram, Milan) bleken een voltreffer.

Vorige vrijdag stond de derby tegen Londerzeel op het programma. Na de 13 op 14 volgden drie nederlagen. Vooral die tegen Mazenzele kwam hard aan. Daarom moest er gewonnen worden tegen Londerzeel, om niet in degradatieproblemen te komen. Gedurende de hele wedstrijd waren we de betere ploeg, maar toch bleef Londerzeel aanklampen. Vooral toen ze terugkwamen tot 4-3 werd het spannend. Maar SDI A haalde het en de buit was binnen.

Mathematisch kan SDI niet meer rechtstreeks dalen. L Door Ternat, Moratex Lebbeke en Vitesse Woluwe zijn al een tijdje zeker van degradatie. En ook Woppets Woluwe kan ons niet meer inhalen. Ze staan 9 punten achter, en er zijn er voor hen maar 8 meer te halen. Enkel de barrage kan nog, maar dan moet het ook al slecht gaan. Immers Waasmunster, tegenstander van komende vrijdag, staat op 6 punten terwijl er maar 8 meer te verdienen zijn. Als we vrijdag winnen, zijn we helemaal zeker. Daarna volgen nog twee thuismatchen tegen de kopploegen Hoboken Ster en Peterbos Molenbeek.

Geert.

Geen opmerkingen:

Blogarchief