dinsdag 29 september 2009

Atletico – Sdi Asse

De nul gingen we houden!

Er is maar één reden waarom ik eens het verslag ga schrijven en Xavier niet: Hij zou zijn prestatie van gisteravond minimaliseren. En dit kon ik niet toestaan na een wedstrijd waar het verschil tussen Xavier en een muur van 3 x 2 meter voor het doel nauwelijks zichtbaar geweest zou zijn.
7 spelers werden geselecteerd voor deze wedstrijd: Xavi, π, Kevin (of Bram), Safigol, Loulou, Di Stefano en ikzelf. Xavier en ikzelf konden met een gerust hart toekomen op de wedstrijd want we hadden beiden Stephen al aan de lijn gehad. En aangezien hij de vorige keer de uitrusting had gewassen (waarvoor nogmaals dank!) was het toch belangrijker dat hij Atletico samen met ons aanpakte dan met Ronaldo en Kaka in zijn dromen.

Kwart voor 8 en het was enkel nog wachten op ons ouderdomsdeken en kapitein Pieter De Proost. Xavier vond het toch niet normaal en wat bleek: Pieter achtte het nodig om een Stephenneke te doen. In slaap vallen in de zetel kan iedereen voorkomen. Jammer genoeg hadden we een nieuwe kapitein nodig en Safi besloot de band (en alle bijhorende verantwoordelijkheden) op zich te nemen.
De match zelf startte vlot voor ons. Na amper 2 minuten scoorde Safi al vanop de middenstip. We hadden snel door dat dit enkel een oefenmatch ging worden. Helaas kroop er hierdoor wat laksheid in de ploeg en dwongen we Xavier tot enkele miraculeuze reddingen. Safi maakte er nog 2 en 3 – 0 van voor de rust. Pieter was 10 minuten na de start van de wedstrijd toegekomen en besloot zijn meerwaarde aan de ploeg toch te bewijzen door nog een goaltje voor de rust mee te ‘pik’ken. 4-0 en we konden rusten. De 2de helft gaf hetzelfde beeld weer. Xavier die de ballen uit zijn net bleef keren tot frustratie van de tegenstander. Ik citeer de tegenstander: ‘Gaat diene keeper echt alles blijven pakken ofwa?’ Voorts bleef Safi de ploeg goed coachen. Of het nu coachen, roepen, zagen, of sturen was laten we in het midden. Het bleek toch nodig om Loulou en Kevin die de tactiek nog onder de knie moeten krijgen op elk moment van de wedstrijd te sturen. Het is wel duidelijk dat deze jongens over het nodige talent beschikken om op termijn ook een meerwaarde te betekenen. Ook Stephen liet met enkele sublieme acties zien waarom de Liga niet meer kan zonder zijn inbreng.

En Pieter? Die profiteerde van het feit dat hij niet vanachter moest staan (ook al bewijst zijn rug dat hij zijn verdedigende taken meer dan op zich nam) en prikte rustig zijn 2de binnen. Safi (2) en Kevin (1) zette de droge 8 – 0 cijfers op het scorebord.

PS: Zij die de nieuwe Select-tattoo van Pieter willen zien, zullen snel moeten zijn.