dinsdag 17 november 2009

SDI Liga verliest een punt tegen de Kangeroes

Verloren punt...

Na hun zege tegen Vemoflex waren de Kangeroes zeker van zin om de verrassing van de speeldag te zorgen. Om dit te vermijden waren Xavi, Pieter, Stephen, Safi, Kenneth, Laurent, Stam en Kevin opgeroepen. Deze laatste was onzeker, maar nam toch voor de zekerheid plaats op de bank. Cé was noodgedwongen coach van dienst.

De match begon aan een hoog tempo en was volledig in evenwicht. Zoals vaak hangt het dan van details af. Op een vrije trap mochten de Kangeroes de score openen door een mooie trap in de winkelhaak. In de minuut die volgde stelde de regerende kampioen orde op zaken, eveneens op een vrije. Hij trapte hard door de muur en verschalkte zo de doelman. Voor de rest was het merendeel van de kansen niet van zeer groot gevaar. Tot er weer een foutje rond het eigen doelgebied werd gemaakt. Yannis halde verschroeiend uit en de bal verdween via de deklat en de rug van Stam in doel. We mogen eigenlijk voor de tweede keer van een gelukje spreken. Twee minuten voor rust zette SDI weer een goede aanval op poten en Pieter beslist beheerst met een overhaakse schuiver in doel. 2 – 2 aan de rust.

De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg. Mats werd even door zijn verdediger gelost en mocht alleen op Xavi. De 2 – 3 was een feit. Vanaf dan stak SDI een tandje bij en voerde de druk op. Maar de schoten op doel strandden op de keeper en de acties mondden niet uit in een doelpunt. SDI bleef drukken, maar het wilde maar niet lukken. Tot de 48ste minuut. Dan verdween de bal eindelijk nog eens in doel na een schot van Safi. Eindstand: 3 – 3.

Een gelijkspel wat de score betreft. Maar op basis van de acties had SDI misschien wel meer verdiend. Kleine dingen hebben er anders over beslist. Desondanks zullen we ook na deze speeldag aan de leiding blijven in de ZLAZ.

De volgende afspraak is deze zaterdag vanaf 17u in zaal “Ter Krokegem” voor ons jaarlijks Steak- en Scampifestijn. Kom er allemaal van smullen. Jullie zullen niet ontgoocheld zijn!!!