donderdag 3 december 2009

A-ploeg draait goed mee (ondanks zware blessurelast)

Na het ingecalculeerde verlies op AV Sint-Gillis, waar we een zeer degelijke wedstrijd speelden wisten we tegen het stugge Mazenzele de 2 punten thuis te houden. We wisten dat dit een zeer moeilijke match zou worden, zeker o.w.v de afwezigheden van Bram DS, Bram Delporte, Ce en Safi. Dank aan Steve en Geert, die ons telkens wensen te depanneren en een groot aandeel hebben in de goede resultaten.

Tegen Mazenzele keken we al na 10 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. We trachten het spel te maken maar hun counters waren zeer efficiënt en ook de nodige dosis geluk ontbrak hen niet. Bovendien is Mazenzele een zeer sterk georganiseerd blok wat de opdracht nog moeilijker maakte. Nog voor de rust wisten we echter het evenwicht te herstellen via Geert en Mich.

De tweede helft verliep veel vlotter en onze acties kwamen er beter uit. Vits etaleerde zijn vista en ervaring en Casseau bracht met zijn technisch vermogen de tegenstander meermaals aan het wankelen. Achteraan hielden Jurgen en Mich de deur op slot. We creëerden kansen en de goal kon niet uitblijven. Na 10 minuten in de tweede helft was het raak via Vitske. Net op het moment dat we de wedstrijd in handen hadden achtte de ref het nodig ook zijn stempel op de match te drukken. Te pas en te onpas strooide hij met blauwe kaarten tot frustratie van ons en het thuispubliek. Door de foutenlast kregen we het moeilijk en de 9-metertrap kon niet uitblijven. 10 minuten voor tijd gebeurde wat er al lang zat aan te komen, de 6de fout (die er zeker geen was) was een feit. Gelukkig voor ons stond Joeri pal en kon Mazenzele deze niet verzilveren. Ze opteerden er dan voor om een speler in doel te zetten en zo de druk op te voeren. Onder leiding van Geert en Vits wisten we hier wel raad mee en niet toevallig was het opnieuw Vits die met een prachtige lob de 4-2 cijfers op het bord zette. Mazenzele mocht blijkbaar niet verliezen. Opnieuw besliste de scheids een cadeautje uit de delen d.m.v een 9-metertrap. Nu had Joeri geen verhaal en ruim in blessuretijd lukte hen de aansluitingstreffer. De wedstrijd leek eindeloos te duren maar uiteindelijk was de winst dan toch binnen. 2 zwaarbevochten punten waren binnen we blijven meedraaien in de top 5.
PS: Sorry aan Joeri De Vreese voor de dure gsmfactuur van deze maand maar we kunnen er ook niet aan doen dat onze Cé niet in staat is de scorebordjes om te draaien. Als het niet is om op een bal te shotten kun je er ook niks mee aanvangen hé!