woensdag 23 december 2009

SDI Liga sluit heenronde af met zege

Maandagavond 14/21 stond voor SDI Liga de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Tegenstander was La Familia, laatste in de stand. De gelukkigen waren: Xavi, Pieter, Stephen, Laurent, Geert en Kris. Deze combinatie van jong en minder jong moest de ploeg weer op spoor zetten na de 7-1-debacle tegen Vemoflex vorige week.

In de eerste helft was de fut er niet echt in bij de jonge garde. Gelukkig konden we rekenen op de kwaliteiten en de ervaring van onze diepste man. Zonder op een hoog niveau te spelen stonden we 3 – 0 voor na een tiental minuten. De periode die daarop volgde was volledig ondermaats. We werden vanachter te gemakkelijk afgetroefd door hun aanvaller en op korte tijd stond het 3 – 3. Gelukkig konden we voor de rust nog op voorsprong komen. Ruststand: 5 – 3, 5 – 0 wat de schoten op het kader betreft.

De tweede helft was beter. Maar de organisatie was nog altijd niet volledig op punt. We konden zonder al te grote problemen onze voorsprong uitbouwen, terwijl de tegenpartij ook nog af en toe met succes kon tegenprikken. Op het einde was er nog wat opschudding tussen Stephen en hun aanvaller, wat in geel resulteerde voor Stephen. De laatste minuten werden dus met 5 man uitgespeeld, maar dat belette ons niet om met een 10 – 5 overwinning de heenronde af te sluiten.

Met een totaal van 24 punten op 30 staat SDI Liga 2de in de stand. We moeten enkel Vaillant voor ons dulden, die ook 24/30 behaalt, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Onze eerste achtervolger is Vemoflex met 2 punten minder. Al bij al is deze heenronde goed verlopen als we kijken naar de problemen die we hadden om voor sommige wedstrijden spelers te vinden. Hopelijk zijn deze problemen na Nieuwjaar van de baan, dan kunnen we nog lang bovenaan meedraaien. De volgende wedstrijd is tegen Niveau Nihil op 9 januari om 19u. Allemaal op post.