zondag 27 december 2009

VR 18.11.09: SDI A – MF Waterloo 8 – 5

SDI A wordt 4de in de stand...

Vrijdagavond ontving SDI A MF Waterloo. Aan de aftrap voor deze wedstrijd: Xavi, Mich, Vits, Kenneth, Steve, Safi en Bram Delporte. Captain Jurgen was door omstandigheden afwezig. Joeri, Cé en Bram De Smedt stonden met blessures aan de kant.

Van MF Waterloo, nieuw in onze reeks, wisten we weinig of niks. Wel stonden ze naast ons in de stand met 11 punten, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd begon meteen zeer goed. Op korte tijd stond het 4 – 0 in ons voordeel. Goed opgebouwde acties, individuele kunstjes en een zeer aanvallend ingestelde tegenstander zorgden voor deze snelle voorsprong. Dan kenden we een terugval, want de bezoekers konden zonder al te grote problemen terugkomen tot een 4 – 3 stand. Voor de rust konden we echter nog scoren om de stand tot 5 – 3 te brengen met de rust. Een leuke eerste helft met heen- en weergevoetbal.

De tweede helft was in het begin in intensiteit analoog aan de eerste. Tot de doelman van Waterloo tien minuten voor tijd met de scheidsrechter in discussie ging over een terecht toegekende vrije trap. Dat duurde naar mening van de scheids iets te lang en haalde het geel tevoorschijn. Toen sloegen de stoppen door bij de keeper en haalde verbaal uit naar de scheids, wat hem rood opleverde. De laatste minuten werden tegen 4 man maar een formaliteit. Eindstand 8 – 5 en een uitstekende zaak in de stand, aangezien SDI A alleen 4de wordt in de reeks, ondanks wat het resultaat van de inhaalwedstrijd tegen Sportika Ternat wordt.