dinsdag 23 oktober 2007

4 – 9 gewonnen … ondanks 2 “vermiste” spelers...

... waaronder een keeper ! Je moet het maar doen.

Iedereen was op tijd in het lokaal; tot daar de zaken die normaal verliepen voor de rest van de avond… Om 22.00u op een woensdagavond moeten sjotten in Oudergem in een zaaltje van een zakdoek groot, er zijn prettiger dingen in een mensenleven. Onderweg zeker een keer of 5 van gedacht en richting veranderd, ondanks het aan boord zijn van een menselijke GPS (M…ten). Maar toch op tijd ginder met 6 spelers. Daarna telefoontje naar de resterende 2, nog een aantal pogingen om van op afstand hulp te bieden en er terug enig richtinggevoel in te krijgen, … maar tevergeefs. We hebben Jens & Mats enkel nog gehoord, maar niet meer gezien.

Niet getreurd: kapitein Dirk in de goal gezet (Chinese vrijwilliger) in zijn kort broekje maar wel met keeperhandschoenen. Niet te veel opwarming genoten, maar wel meteen zeer goed en gezond agressief aan de match begonnen tegen een tegenstander die er als een wervelwind invloog. Vooraleer we 5’ ver waren stonden we al 0 – 3 voor! 2 x Steve (waaronder 1 atoomschot met verschroeide vingers van de thuiskeeper) en 1 x Tom (na magistraal zolenwerk van Cé). Daarna een beetje lichter opgenomen: na onnodig en dom balverlies ineens 2 – 3; te herbeginnen? Alles werd echter kalm opgelost. Dirk gebruikte meer zijn voeten dan zijn handen, maar weerde alles secuur af terwijl er ook veel schoten via goeie verdediging afgeblokt werden. Steve nette nogmaals op intelligent breed gelegde vrijschop en Maarten vertrok van op de eigen helft voor de 5° goal. Bij rust: 2 – 5. Nog een te vermijden goal waar de bal ongelukkig verwerkt werd via een moeilijk uit te voeren controle, ipv. gewoon te ontzetten. Jeugdzonden? Daarna 2 x Cé (via propere 1-2 met Milan en na gemeten doorsteekpas van Steve). Milan scoorde daarna zelf zijn 1° goal na 1-2 met Tom. Nog een penalty tegen gekregen van zeer correcte ref. Onze keeper raakte de bal nog wel maar was voornamelijk content dat hijzelf niet “geraakt” werd…

De kroon werd dan toch nog op het werk gezet door SDI via Cé, na een mooie dwarsbal van Milan. Tussendoor werden er ook wel nog wel enkele kansen gemist (veel meer door ons dan door de thuisploeg). Af en toe wel enige thuisdruk, maar eerder steriel. Soms werd een tegenstander eens losgelaten, maar globaal werd er goed verdedigd. Eerder makkelijke match om te coachen en ook om te spelen, denk ik. Geen stress (behalve bij de ‘vermisten’). Verdiende punten.
Lichtpunt: nieuwkomer Milan liet nu al enkele mooie dingen zien; kan voetballen, net als zijn vader… zal nog wat tactisch moeten bijschaven en nog een beetje het hogere ritme gewoon worden, maar zal er wel komen. Coachbaar en multi functioneel: zo hebben we het graag.
Het ziet er eerder goed uit voor de toekomst. Volgende match nu maandag al: thuis tegen Oetingen. In de stand schuiven we door naar de linkerhelft.

Geen opmerkingen:

Blogarchief