maandag 29 oktober 2007

SDI B - Groeneweg OETINGEN 4 - 4

Het blijft gelijk, net als de stand: 4-4 !

’t zat ons (weeral) niet allemaal mee vanavond: laatste minuut keeper ziek, maar wel vervanger gevonden; Tom stijve nek en meteen onbeschikbaar; referee die ons eigenlijk in de laatste minuut de overwinning afneemt en eigenlijk ook een beetje onze eigen fout dat we niet wonnen, omdat we onze kansen verzuimden af te maken! Maar wel een proficiat voor de zeer jonge ploeg die een degelijke wedstrijd speelde en alleen nog maar kan groeien… de 2 punten waren natuurlijk nog beter geweest, maar dit maakt deel uit van het groeiproces.

Gesloten wedstrijd van bij aanvang, weinig echte kansen. Tot Maarten een door de bezoekende doelman sterk afgeweerde kans van Vits mooi en strak hernam: 1 - 0. Via een frommelsjotje (doelman zicht belemmerd, niet kort genoeg verdedigd, tegenvoets) stond het echter al snel 1 - 1 gelijk; eigenlijk bij de 1° bezoekende kans. Daarna kregen wij wel enkele kansen (maar enkele sterke reddingen vande doelman), maar ook Groeneweg besloot 1 x op de paal. Net voor rust toch op voorsprong via Maarten ( snel intrappen - 1/2 - alleen voor keeper - koel in de hoek gedevieerd). 2 - 1 bij rust.

Meteen daarna op onze elan doorgegaan: kans voor Maarten die mooi naar binnen snijdt en iedereen, zelfs de keeper voorbij is maar licht uit evenwicht te zwak besluit. Nog andere kansen volgen, maar ook de tegenstander stuit een 2° keer op onze paal... Toch 3 - 1 via Milan (collectieve snelle uitbraak, na slimme defensieve steal, via/via mooi dwars gelegd door Cé). Vrij snel toch weer 3 - 2. Maar daarna een zeer knappe goal van Maarten (zijn 3°, mooie kapbeweging en staalhard mooi hoog in de touwen, onpakbaar): 4 - 2. Daarna houden we een tijdje zeer goed en geduldigde touwtjes in handen. Tot een zwaar schot van de bezoekers afwijkt in onze winkelhaak: 4 - 3... Niks gebeurd, want we komen nog een aantal keren alleen of toch zo goed als alleen voor de keeper: Cé speelt bal op Vits, maar onbegrijpelijk nog net naast; daarna te snel of te diep gepast terwijl de weg naar doel eigenlijk open lag. Alles wordt een beetje hectischer en we laten ons vangen: te snel te veel willen; uit positie lopen, verdedigend niet meer alle taken opknappen en eigenlijk hadden we nog moeten winnen omdat een doorgebroken Maarten door de keeper met beide voeten vooruit getackeld werd, weliswaar op de bal, maar deasalniettemin toch duidelijk fout. Op de tegenstoot dient Cé een noodingreep te plaatsen en na een eerdere waarschuwing was dit terecht geel; Vits diende het dan nog eens mondeling uit te leggen en mocht ook gaan. De vrijschop wordt keihard getrapt, wij verdedigen te ver van de man en er wordt simpel(maar wel mooi ingetikt): 4 - 4 met nog 10" te gaan. Match dus gespeeld; Spijtig! Het had zo niet moeten aflopen... maar we leven nog, na een degelijke match met toch ook wat lichtpunten.